С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Guinness излезе с домашен бирен кран за Коледа

Бакхус
28 Ноември 2021, 10:50
Share Tweet Pin it Share

Ирландският стаут Guinness е известен с две неща: че е най-консумираното ирландско пиво в света и че се налива по специфичен, леко труден начин. Преди дни брандът обяви, че тъкмо навреме за Коледа пристига новият им продукт - домашна система за наливане на стаута, с която всяка пинта, независимо къде се намирате или дали някога досега сте наливали Guinness, да бъде еднакво добра. По пижама в домашния би бар, така да се каже.

Лимитраната серия излиза на пазара на 6 декември,

а употребата на домашния кран е лесна: кен, на вид не много различен от обикновените такива в супермаркета, се вкарва в системата, а за чашата има специална поставка, която я държи под 45-градусов ъгъл. Системата дава индикация кога да спрете да наливате и кога да продължите, за да се получи кремавата пяна по перфектния начин. Особеното на Guinness е именно това - наливането става на два етапа и под специален ъгъл, който се променя в зависимост от етапа на наливане.
Отнело е на компанията 2 години, за да създаде технологията Guinness Microdraught, която тестово влезе по-рано тази година в редица британски барове, ресторанти и пъбове. Неслучайно от бранда казват, че това е най-голямото им нововъведение в последните десетилетия - преди повече от 30 години е изобретен т.нар. widget: пластмасово празно топче във всеки кен, което помага пяната в чашата ви да е с правилната текстура.

Всеки поръчан Guinness комплект идва с 4 кена и 2 халби.

  • снимка: George Bakos, Unsplash


Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    BAte Venci
    18, 44, 01 Декември 2021, 18:44

    But (there's a big but) the beer machine will set you back £750. Although, can you really put a price on perfectly poured Guinness?

    !

Реклама »