С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Лятото върви с коктейл: 3 рецепти с уиски

Бакхус
16 Август 2022, 11:13
Share Tweet Pin it Share

Тази статия е част от поредицата ни, посветена на рецепти за коктейли, които може да направите лесно у дома. Вижте и останалите:
3 рецепти с джин
3 рецепти без алкохол
3 рецепти с Тенеси уиски
3 рецепти с водка

Шотландия е хубаво да бъде консумирана в студен и мразовит ден, по възможност пред горяща камина. За радост на любителите на уискито, които обитават държави с четири сезона, съществува Naked Malt, чиято гъвкавост, комплексен вкус и плодов аромат го правят подходящ за лятото и то в разнообразни коктейл варианти.

Naked Malt съдържа подбрани отлежали едномалцови дестилати. След като се смесят, те се оставят за допълнителни 6 месеца отлежаване в дъбови бъчви, ползвани еднократно за олоросо шери. Резултатът е комплексен бленд от малцови уискита с леко оксидативен шери профил, карамелен аромат и нотки на череши. Тъкмо тези бъчви са наричани 'naked' - защото никога досега не са били в контакт с друго уиски.



Ето и предложенията ни за 3 коктейла с Naked Malt, които зареждат с нова енергия протежните горещи летни дни . Коктейлите са съвсем семпли, но силно ароматни, с горски или тропически привкус - вие избирате.
Разбира се, и за трите ще ви е необходим шейкър.
Elderflower & Mint Sour
С какво:
50 мл Naked Malt
30 мл лимонов сок
25 мл сироп от бъз*
свежа мента

Как:
Разбийте всички съставки заедно и сервирайте върху лед. Гарнирайте с прясна мента и резен лимон.

*За сиропа: Ако нямате готов, разтворете 300 мл мед в 300 мл вода. Вземете около 10 цветчета от бъз и отстранете всякакви заблудили се животинки по тях. Не ги мийте, за да не се загуби ароматът. Залейте цветчетата с готовия меден сироп и разбъркайте. Покрийте течността и я оставете за 2 дни, а после я прецедете. Готовият сироп може да съхранявате в хладилник за около месец.
Naked Scotsman
С какво:
50 мл Naked Malt
25 мл кокосова вода
25 мл сок от ананас
20 мл сироп от агаве
15 мл лимонов сок

Как: Разклатете всички съставки в шейкър с лед, а след това прецедете течността и сервирайте в чаша с още лед. Гарнирайте с листа от ананас.

The Rhubarb Sour
С какво:
50 мл Naked Malt
25 мл лимонов сок
25 мл сироп от ревен*
белтък (по желание)

Как: По метода на "обратния сух шейк: разклатете всички съставки (без белтъка) с лед в шейкър. Премахнете леда, добавете вече и белтъка и разклатете отново, а след това прецедете течността и сервирайте в чаша с лед. Гарнирайте с няколко стръкчета свеж ревен.

*За сиропа: Нарежете 4 пръчици ревен (около 400 г) на малки парченца и ги добавете в тиган с 300 мл вода. Гответе на умерен огън, докато ревенът омекне, след което прецедете и добавете 300 г захар. Загрейте, докато захарта се разтвори, прецедете отново и оставете да се охлади. Коктейлът e готов, а останалото количество сироп ще оживее в хладилника, но за не повече от месец.

Ако пък предпочитате коктейлът в чашата ви да е приготвен от истински професионалист, то барманите на Naked Malt ще ви очакват на 10 и 11 септември на Bar & Snack Fest, на алеите пред НДК, до Кино Кабана.

Консумирайте Naked Malt отговорно. Чист или в коктейл.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »