С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Основателят на римския Whiskey Fest с мастърклас в София

Бакхус
23 Октомври 2023, 11:46
Share Tweet Pin it Share

И тази година - на своето юбилейно десето издание, което ще се проведе на 27-29 октомври в Sofia Event Center - Whiskey Fest Sofia ще ни срещне с някои от най-големите имена в сферата. Такъв именно е Пино Пероне, основател и главно действащо лице зад уиски фестивала в Рим, който посреща над 5000 гости всяка година.

Пероне е дипломиран винен сомелиер, но преди 28 години решава да преследва своята страст - кехлибарената напитка. Автор е на няколко книги, бил е жури на международни уиски фестивали. Освен това е собственик на единствения магазин, изцяло посветен на спиртни напитки в сърцето на Рим, наречен Whiskey & Co. Именно там той провежда и своята академия за уиски.



"Пино спокойно може да бъде определен като звезда в нашата сфера. Програмата му е изключително натоварена и сме много щастливи, че успя да намери време и ще дойде на фестивала", споделя Младен Василев, организатор на Whiskey Fest Sofia.

За втора поредна година събитието ще е безкешово. Всеки посетител ще може да зареди картата си, получена на входа, със сума по свое желание. Разплащането на всички щандове ще е само с фестивалната карта. Ще участват марки от над 15 държави от цял свят, представени с общо над 250 етикета, ще има и великолепна селекция от коняк и ром. Особен повод за гордост е, че това е най-голямото и престижно събитие за ценители на уиски в Централна и Източна Европа.

Освен майсторския клас на Пино Пероне почитателите на кехлибарената напитка могат да се запишат за редица други класове, които ще се проведат в рамките на уикенда.
Програма с майсторски класове



Пълни детайли, цени и възможност за закупуване на билети за класовете може да откриете на сайта на Whiskey Fest Sofia.

Петък, 27.10.

The Dalmore - The making of a masterpiece
Лектор: Галин Ганчев

Remarkable whisky from remarkable still
Лектор: Дейвид Линд

The Glen Grant - Elegance by nature
Лектор: Крис Денис

Шотландски уискита със собствен малц
Лектор: Джузепе Пероне / Пино Пероне

Събота, 28.10.

Jura - More than a whisky made by a tiny community
Лектор: Галин Ганчев

Kavalan - чудото на тайванската сила
Лектор: Кай Ши

Glen Scotia - Time honoured
Лектор: Дейвид Линд

От Тасмания до Ирландия - обиколка около света в 4 малца
Лектор: Джузепе Пероне / Пино Пероне

Конякът през вековете - дегустация на коняци Godet
Лектор: Сирил Годе

Whiskey Fest Sofia от 27 до 29 октомври в Sofia Event Center. На събитието се допускат само лица над 18 години. Присъствието на деца с придружител няма да е позволено. Whiskey Fest Sofia призовава да се консумира отговорно!

Билети ТУК.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »