С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Дами хранят: истрийски спомени, поднесени от шеф Флориана Ружич

София Павлова
29 Февруари 2024, 10:56
Share Tweet Pin it Share

Тя оглавява кухнята на един от най-добрите ресторанти в Истрия и е петият готвач на церемонията "Ресторант на годината 2023 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino".

Флориана Ружич е главен готвач в истрийския ресторант San Rocco, като преди това развива знанията и уменията си в редица ресторанти в Хърватия, Словения и Италия. Участва в кулинарни работилници и фестивали, като Ladies Cooking и Tastes of Vipavska на Gault & Millau, където представя кулинарния опит и традиции на Истрия. През 2020 г. Флориана получава наградата Gault & Millau Trophy за млад талант.

На церемонията по връчване на наградите "Ресторант на годината 2023 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" и придружаващата я галавечеря шеф Флориана Ружич ще приготви десерта от 5-степенното меню.

Шеф Ружич, финалът на галавечерята на церемонията е във Вашите ръце. В десерта си ще включите различни текстури и вкусове като брауни, рикота и трюфел, бяла джандуя. Каква е идеята Ви и какво да очакват гостите от Вашия десерт?
Вдъхновението за моя десерт е Истрия с всичките ѝ красиви съставки, които това малко парче земя може да даде. Идеята ми е да представя в един десерт най-добрите и характерни продукти, които имаме у дома през този сезон (трюфел, винен оцет, зехтин, лешници). Предизвикателството беше да ги съчетаем в елегантен и балансиран десерт.

Как чинията Ви се вписва в концепцията "Дами хранят", каквато е темата на галавечерята. Какво означават тези думи лично за Вас?
За мен е чест да бъда сред избраните готвачи на церемонията на Бакхус, тъй като твърдо вярвам, че това ще бъде събитие, което ще остане в историята на нашата асоциация (JRE) и че ще потвърди ролята, която дамите са доказали, че заслужават в този бранш. Нашата кухненска бригада в San Rocco се състои само от дами и ми харесва да мисля, че този десерт е резултат от чувствителността, която само една жена може да изрази. Надявам се искрено, че крайният резултат ще се оцени от всички.

Кой е любимият Ви продукт в кухнята, без който не бихте могли да останете?
Със сигурност истрийският зехтин, защото той най-добре олицетворява историята, територията и гастрономията ни, а Истрия е родината на един от най-добрите зехтини в света.

Share Tweet Pin it Share
Коментар
  • Profile preview
    oeg561222823
    00, 30, 05 Март 2024, 00:30

    Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:---- https://use.my/man

    !

Реклама »