С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Манол Лазаров е WORLD CLASS барман на годината за България 2022

    Съдържание от Avendi
    20 Юни 2022, 10:38

    Научете как протече българският финал на световното състезание за миксолози

    Share Tweet Pin it Share
  • TEAsting: черен чай от Русия, Кения и Шри Ланка

    Текст и снимки: Владислав Христов
    17 Юни 2022, 10:13

    Разходка из безбрежния океан на черния чай

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: сортовете на Испания

    Анна Петкова
    13 Юни 2022, 10:19

    6 срещи с маслините на Иберийския полуостров

    Share Tweet Pin it Share
  • Ритуална Вечеря на плажа на Камчия - вместо звезди Michelin... милиони по небето

    Бакхус
    снимки: Ritual Gatherings 10 Юни 2022, 14:04

    Разговор с шеф Владислав Пенов, който споделя какви вкусове ни очакват вечерта на 30 юни

    Share Tweet Pin it Share
  • 4 и 5 юни: време е за охлюви и гьоза!

    Бакхус
    02 Юни 2022, 15:00

    Женски пазар отново ще е домакин на гурме ястия и напитки от цял свят по време на двудневния безкешов Бакхус StrEAT Fest

    Share Tweet Pin it Share
  • България със силно представяне на Concours Mondial de Bruxelles

    Марина Караконова
    01 Юни 2022, 14:02

    Състезанието обяви тазгодишните си резултати за червени и бели вина

    Share Tweet Pin it Share
  • Ловци на истории: Храната, която създава спомени

    Съдържание от InGlobo
    24 Май 2022, 17:07

    InGlobo ви кани на гурме вечеря под звездите с вдъхновяващи разкази и срещи

    Share Tweet Pin it Share
  • World Class 2022 избира най-добрия барман на годината

    Съдържание от Avendi
    24 Май 2022, 12:40

    Престижното световно състезание за бармани отново търси най-добрите професионалисти в бранша

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Ърнест Хемингуей

    Владислав Христов
    снимки: John F. Kennedy Presidential Library and Museum, Boston, via Wikimedia Commons 23 Май 2022, 11:49

    През 20-те години на миналия век Париж е център на артистичната бохема, художници и писатели от цял свят попиват духа на града, наслаждавайки се на обилно количество храна и питиета. Сред тях е все още никому неизвестният 22-годишен американец Ърест Хемингуей.

    Share Tweet Pin it Share
  • Фестивалът Ritual Gatherings започва с кауза и специална вечеря на плажа

    Бакхус
    17 Май 2022, 11:50

    Ритуалната вечеря тази година приготвят двама: Владислав Пенов, главен готвач на ресторант Космос, и шеф Филип Спасов, а каузата е опазване на природните богатства

    Share Tweet Pin it Share
  • Линда Петкова и полетът на кулинарното вдъхновение

    Съдържание от Answear
    17 Май 2022, 10:05

    Собственичката на сладкарница Amelie Sweet Shop и съпруга на премиера е жури в конкурса на Answear за вкусна снимка

    Share Tweet Pin it Share
  • TEAsting: Елегантните бурени и мурсалският чай

    Текст и снимки: Владислав Христов
    13 Май 2022, 18:44

    Около българското антиоксидантно чудо все още витаят много митове. Чай от колко вида растения всъщност консумираме?

    Share Tweet Pin it Share
  • Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня

    Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
    10 Май 2022, 14:11

    Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion

    Share Tweet Pin it Share
  • Madrid Fusion на 20: сбъднатата прогноза на "кръстника" Феран Адриа

    Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
    10 Май 2022, 12:59

    Юбилейното издание на световната кулинарна фиеста подобри всички досегашни рекорди

    Share Tweet Pin it Share
  • Restaurant Week 2022: пролетният вкус на София, Пловдив, Варна

    Бакхус
    снимки: Sofia Restaurant Week 09 Май 2022, 10:25

    Фестивалът включва 29 ресторанта, с по две специални тристепенни менюта в продължение на 9 дни (7-15 май)

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: Сортовете на Гърция

    Анна Петкова
    03 Май 2022, 11:26

    6 срещи с маслиновите богатства на южната ни съседка

    Share Tweet Pin it Share
  • Slow Wine Fair 2022: вино отвъд стоката

    София Павлова
    снимки: Slow Wine Fair 29 Април 2022, 16:05

    Няколко впечатления и наблюдения от първото издание на новото годишно събитие

    Share Tweet Pin it Share
  • "Десерт": какво ново в "Ресторант на годината"

    Бакхус
    снимки: Цветелина Белутова 27 Април 2022, 14:47

    Следващото издание на най-престижните за сферата си у нас призове откроява повече заслуги в света на кулинарията

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечеря, ритуали и Джулай на брега на Камчия

    Бакхус
    23 Април 2022, 07:36

    Ritual Gatherings ще се проведе сред природата и планира голямо почистване на плажа и устието на река Камчия

    Share Tweet Pin it Share
  • Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята

    София Павлова
    снимки: Личен архив 19 Април 2022, 12:52

    Разговор с лицето на новото поколение "зелени" готвачи

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »