С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Вкус: капучино

Иван Чавдаров
02 Декември 2016, 11:40
Share Tweet Pin it Share
    За хубавото капучино са важни две неща: точното количество кафе и мляко (високомаслено мляко над 3%) и температурата на загряване на млякото - нито да е много горещо и пяната да стане на мехури, нито да е прекалено слаба, така че изобщо да не стане пяна. В повечето заведения правят тази грешка - претоплят млякото и то изгаря. Течността в чашата е вряла, вкусът става блудкав, а миризмата - на прегорено мляко.Към капучиното може да добавите канела, защото си подхождат вкусово. Много хора вместо захар слагат и мед, но ако трябва да бъда честен...не трябва да се добавя нищо, защото по този начин сменяме истинския вкус.
2/4 снимки в галерията За хубавото капучино са важни две неща: точното количество кафе и мляко (високомаслено мляко над 3%) и температурата на загряване на млякото - нито да е много горещо и пяната да стане на мехури, нито да е прекалено слаба, така че изобщо да не стане пяна. В повечето заведения правят тази грешка - претоплят млякото и то изгаря. Течността в чашата е вряла, вкусът става блудкав, а миризмата - на прегорено мляко.

Към капучиното може да добавите канела, защото си подхождат вкусово. Много хора вместо захар слагат и мед, но ако трябва да бъда честен...не трябва да се добавя нищо, защото по този начин сменяме истинския вкус.

Реклама »

Ключови думи:  капучино

Реклама »