С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Платена публикация

Рецепта от "ЕКО МЕС"

Бакхус
09 Ноември 2020, 11:53
Share Tweet Pin it Share

Бърза и вкусна шкембе чорба за 10 минути
Телешко желирано шкембе е един от първите желирани продукти, който се разработва от фирма "ЕКО МЕС" ЕООД и пуска в продажба. От момента на появата му на пазара до днес този продукт се радва на интерес от страна на клиентите.
Българската фирма "ЕКО МЕС" ЕООД печели многократно отличия на редица изложения. През 2019 г. на изложение МЕСОМАНИЯ, телешко желирано шкембе е наградено със златен медал.
Телешко шкембе "ЕКО МЕС" е варен месен продукт, предназначен за директна консумация или като основа за редица традиционни български ястия, в които телешкото шкембе е основна съставка. Произвежда се от прецизно подбрани суровини по специфична технология, запазваща вкусовите качества на продукта, без загуба на естествения желатин, който се отделя в процеса на варене.
Нашето предложение е за бърза и вкусна шкембе чорба, която отнема около 10 минути.

ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:
200 г. Шайба желирано телешко шкембе "Еко Мес"
300 до 360 мл вода
200 мл прясно мляко
50 г краве масло
За запръжката:
слънчогледово олио
краве масло
червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Нарежете шайбата телешко шкембе "Еко Мес" 200 г на кубчета с размери 20х20 мм. В тенджера смесете вече нарязаните на дребно кубчета телешко шкембе "Еко Мес" и водата. След достигане точката на кипене, варете сместа 10 мин. Успоредно в друг съд загрейте прясното мляко до достигане точката на кипене.
2. След сваряване на шкембето и подготвяне на прясното мляко, отстранете двата съда от огъня и добавете загрятото мляко към получения бульон от шкембе и вода, прибавете и маслото.
3. В тиган направете запръжка от 2/3 слънчогледово олио и 1/3 краве масло, към тях добавете червен пипер, като непосредствено след добавянето му отстранете тигана от огъня и разбърквайте запръжката интензивно, за да не прегори червеният пипер.
4. В тенджерата с вече готовата шкембе чорба, под наклон на бавна струя, добавете запръжката, като първо се опитайте да изсипете мазнината и ако желаете, добавете и от утаения червен пипер. Запръжката се приготвя според вкуса на готвача, в зависимост от ефекта и наситеността, която иска да постигне.
5. За финал върнете тенджерата с готовата запържена шкембе чорба на огъня до достигане на точката на кипене, след което варете от 2 до 5 мин., като разбърквате бавно. Отстранете тенджерата от огъня и чорбата е напълно готова за консумация.

Добър апетит!

Share Tweet Pin it Share

Реклама »