С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Платена публикация

ОТ БРОЯ: Малкият Париж - Прованс под тепетатa

Съдържание от Le Petit Paris
29 Март 2023, 11:22
Share Tweet Pin it Share

Този материал е част от пролетния брой на списание "Баккус", който ще може да поръчате онлайн от 13 април с доставка до избран от вас адрес или да го откриете в търговската мрежа заедно с Капитал, както и самостоятелно в Elephant Bookstore, La Cave du Moulin, SeeWines, So Ferments

В един от най-зелените централни квартали на Пловдив, на улица "Младежка", се намира Le Petit Paris. Няма как да го подминете и да не забележите между многобройните корони на дърветата 7-метровата Айфелова кула. Градината на малкия ресторант е просторна, остъклена от всички страни, но и отворена към природата. С лек френски шик и закачливи детайли в интериора, заведението е уютно и приветливо.



По стените има много картини и вино. От кухнята се носи ухание на вкусни печива и току-що сготвени ястия. Гостите са все редовни и се познават, обядват заедно или се срещат на вечеря. Прави впечатление, че сервитьорите в ресторанта са там от много години, а всеки посетител е запомнен и посрещнат топло. Приятелската атмосфера се усеща още от входа на заведението, а менюто е богато.



Макар и с френско име, Le Petit Paris не се ограничава до френската кухня. Ресторантът е отворен към света и предлага разнообразие от различни кухни. Сърцето на кухнята е автентичното испанско барбекю JOSPER, на което се пекат до златисто

вкуснотии като френско петле, телешки стекове,

различни риби и морски дарове. Освен тях в менюто има както италианска пица, така и нейния френски брат, писаладиера - провансалски тънък хляб, приготвен с карамелизиран лук и френски сирена. Сред супите се открояват класическата френска лучена и тайландската с морски дарове. Прясно изпечените багети също не са за подценяване.
Удоволствието от храната няма да е пълно без подходящото вино: Le Petit Paris предлагат винено меню с над 150 етикета от Франция, Италия, Нова Зеландия, както и от различни региони на България.



В Le Petit Paris обядът е повече от традиция. Обедното меню е винаги разнообразно и прясно сготвено, предпочитано от много редовни гости от Пловдив. На вечеря малкият ресторант пленява със светлините на Айфеловата кула, както и многобройните лампички, които създават същински уют. Не на последно място е фактът, че пред ресторанта винаги има удобно място за паркиране, което е абсолютно безплатно.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Пловдив, ресторант, храна

Реклама »