С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Седмица на морската кухня 20-26.06.2016 г.

сп. Бакхус
06 Юни 2016, 16:45, 20859 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Седмица на морската кухня 20-26.06.2016 г.
София, Бургас, Созопол

ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ!

Цена на менютата - до 40 лв.

Партньорите на събитието са:
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме, предоставени от Авенди ООД.
Аперитив: узо Пломари, Леопард трейдинг

ВИНАТА са предоставени от Изба Карабунар:

Castellum Chardonnay

Castellum Rose Pinot Noir 2015

Дижестивът е предоставен от Авенди ООД:
КОНЯК Hennessy Fine de Cognac

Бистро Пеликан

гр. Бургас, ул. Оборище 1, до ул. Богориди
за резервации: 0882110844
https://www.facebook.com/pelicanburgas/
работно време: пон-нед

Вечерно

Меню, цена 34 лв.

Цената включва консумация по 50 мл. аперитив узо Пломари; по 125 мл от вид вино Castellum Chardonnay и Castellum Rose Pinot Noir 2015 , предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

Салата: Микс салати с пушен паламуд и лефер

Предястие: Домашен тарама хайвер, севиче с хамсия

Основно I: Спагети с миди телине
или
Основно II: Печен ватос, маринован артишок с лимон и пресен риган



Десерт: Чийзкейк с авокадо и лайм

Viva Mare Fish & Grill

title

Созопол, Ваканционно Селище "Санта Марина"
за резервации: 0885 100 800
https://www.facebook.com/VivaMareSozopol
работно време: пон-нед, 08:30ч. – 23:00ч.

Обедно и Вечерно
(11:00ч до 23:00 ч.)

Меню, цена 40 лв.

Цената включва консумация по 50 мл. аперитив узо Пломари; по 125 мл от вид вино Castellum Chardonnay и Castellum Rose Pinot Noir 2015 , предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

Салата: Салата от айсберг, рукола, синьо сирене, ягоди и кедрови ядки



Предястие: Черноморски миди в собствен сос, овкусени с цитрусови плодове, бяло вино и риган



Основно: Филе от сьомга на пещ с марината от мед и балсамико, запечено на пещ с хрупкава коричка от филиран бадем и пармезан



Десерт: Шоколадов чийз кейк с ликьор "Бейлис"



Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac


Средиземноморски ресторант "SALINI"

title

Гранд Хотел и Спа Приморец Бургас
гр. Бургас, ул. "Ал. Батемберг" 2
Телефон за резервации: 0897 096 398
www.hotelprimoretz.bg , www.saliniworld.com
работно време: от Понеделник до Неделя: 7:30 – 00:00 часа

Обяд и Вечеря

Меню, цена 39 лв.

Цената включва консумация по 50 мл. аперитив узо Пломари; по 125 мл от вид вино Castellum Chardonnay и Castellum Rose Pinot Noir 2015 , предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

    Салата: Салата от манго /айсберг, рукола, червен пипер, сушени домати, кашу, манго, дресинг/
    Предястие: Миди Сен Жак с черен хайвер /миди Сен Жак, черен хайвер, масло, чесън, копър, пармезан/



    Основно: Филе от калкан с крем червен хайвер /ориз арборио, манатарка, сушени домати, пармезан, хайвер от сьомга/



    Десерт: Шоколадова торта с лешник

    Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac


    Ресторант Таланти София

    title

    София 1142, ул. Петър Берон 9 (в района на НДК)
    за резервации: 02/ 421 90 68
    http://www.restauranttalents.bg/
    https://www.facebook.com/restauranttalents
    работно време: от Понеделник до Събота: 11:00 – 22:00 часа

    Вечеря
    (от 17:30 до 22:00 ч)

    Меню, цена 36 лв.

    Цената включва консумация по 50 мл. аперитив узо Пломари; по 125 мл от вид вино Castellum Chardonnay и Castellum Rose Pinot Noir 2015 , предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

    Амюз: Скариди с гъби пачи крак, нори и консоме от лимонова трева
    Amuse: Shrimps with chanterelle mushrooms, nori and lemon grass consome



    Предястие: Риба тон със сусамова коричка, японска майонеза и чътни от манго
    Starter: Yellowfin tuna with sesame crust, Japanese mayonnaise and mango chutney



    Основно I: Лаврак с пролетна зеленчукова градина и емулсия от мисо и цитруси
    Main Course I: See bass with spring vegetable garden and citrus-miso emulsion



    или
    Основно II : Поширана сьомга със зелен боб, див ориз и терияки сос
    Main Course II: Poach salmon with green beans, wild rice and teriyaki sauce

    Десерт: Мус от ананас със сладолед от карамел и кокос и желе от зелен чай
    Dessert: Pine apple mousse with caramel and coconut ice cream and green tea jelly



    Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

    Ла Тераса ди Сердика

    title

    Хотел Арена ди Сердика
    гр. София ул. Будапеща №2-4, ет. 9
    резервации: 0889661001
    работно време: понеделник- събота: 16.00ч - 00.00 ч
    arenadiserdica.com

    Вечерно

    Меню, цена 40 лв.

    Цената включва консумация по 50 мл. аперитив узо Пломари; по 125 мл от вид вино Castellum Chardonnay и Castellum Rose Pinot Noir 2015 , предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

    Амюз: Три вида тартар - риба тон, сьомга и лаврак гарнирани с гуакамоле, пюре от краставица и мус от жълта чушка.



    Предястие: Черноморски миди и агнешки филенца върху терин от домати и анасонов сос с фенел



    Основно: Филе от червена риба запечена в бананови листа с цитрусов сос и див ориз



    Десерт: Супа от пъпеш с кокосово мляко и лимонов сладолед



    Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac