С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събития

Седмица на ресторантите на БАКХУС – "Националните кухни – с нож и вилица около света", от 14 до 20 октомври

Бакхус
25 Септември 2013, 18:15
Share Tweet Pin it Share

 Филиъс Фог едва ли щеше да тръгне на околосветско пътешествие с балон, ако в края на XIX в. Лондон имаше разнообразието от ресторанти, на което днес се радва София.

Водите поне с четири предимства пред него: първо, не ви трябва балон и не е необходимо да си придържате шапката от вятъра на 400 м. височина. Второ, ще ви стигнат и седем дни. Трето, нямате нужда от финансовата подкрепа на Британската корона. И, четвърто, никакви схватки, и най-вече - никакви лишения! Ако през деня не си дояждате, то ще е само за да си оставите място за предвкусваната вечеря.

В понеделник можете да тръгнете на юг, и да откриете пътешествието с лека, зеленчуково-рибна гръцка кухня, или пък с наситените, плътни вкусове на турската. Във вторник продължавате на изток и да се порадвате на руското кулинарно изкуство. От там с голям скок се гмурвате във фюжъна на американската кухня, или пък завивате към Западна Европа и залагате на солидната стара немска трапеза.

Сряда отделяте за дълбоко емоционална среща с испанската храна, а след това да отпочивате върху елегантните вълни на френската. В петък може да се върнете към южните, чисти зеленчукови вкусове на Италия, в събота можете да продължите тази линия, като изследвате нейната разновидност у съседите в Сърбия. Неделя можете да оставите за особено пътуване – във времето, като опитате ястия по възстановени рецепти от старинната българска кухня.

Разбира се, не сте длъжни да спазвате георгафска последователност – още едно голямо предимство пред Сър Фог, можете да си скачате колкото си искате от страна на страна.

За седем дни имате възможност да пътувате с нож и вилица около света в нашата Седмица на националните кухни. Местата са неограничени, цените – намалени (до 40 лв куверт на човек с виното), а вината и водите – осигурени и с гарантирано качество. Наши партньори са: Домейн Бойар със своята чудесна серия вина Elements (Elements Earth Rose 2012, Elements Fire Red 2011); дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавн изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме; отличителният и деликатен коняк Henessy и узо Adolo със своя балансиран 100% троен дистилат и алкохолно съдържание 42%.

Eдин от участниците във вечерята, попълнил анкетата за обратна връзка, която ще получи от ресторанта, ще получи и награда - комплект тигани Tefal® Ceramic Control. Това е първата гама съдове за готвене с керамично покритие с изключителния индикатор за температура Thermo-Spot®. В края на октомври ще изтеглим печелившата анкета сред всички, събрани от ресторантите в Седмицата.
За повече информация на следния линк.


 

Изобщо, удоволствията са толкова много, че ще искат усилие за да се понесат. Но не е толкова трудно – и обиколката на света започва с една малка крачка, е казал китайският мъдрец.

Добър апептит!

Моля, запознайте се със списъка на ресторантите, както с избите и вносителите на напитки, които участват в инициативата.

 
Ресторант Предложение
Цена
Вид кухня
Град
Бодега
Обедно/Вечерно 29.90 лв. испанска София
 
Котилото

Обедно/Вечерно 35 лв. сръбска София
Taverna Il Gallo D’Oro

Вечерно 39 лв. италианска София
Кумбаре Обедно/Вечерно 38 лв./ 40 лв. гръцка София
Ресторант Zest, Суит Хотел София

Обедно/Вечерно 39 лв. средиземноморска София
Ресторант 106, Сентръл Парк Хотел София

Обедно/Вечерно 29 лв. американска София
Преди 10

Обедно/Вечерно 35 лв. българска София
Ресторантът на хотел Кристъл Палас

Обедно/Вечерно 39 лв. руска София
L'Etranger

Вечерно 40 лв. френска София
Ди Алте Лампе - "Фенерите"

Обедно/Вечерно 36.50 лв. немска София
Hurrem Sultan
Вечерно 34.20 лв. турска София

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  кухня
1 Коментар
  • Profile preview
    nikolinadc
    10, 53, 16 Октомври 2013, 10:53

    Защо няма такава седмица във Варна?

    ! Оценка
        +2

Реклама »