С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Винено хайку: розе и суши

    сп. Бакхус
    10 Май 2011, 00:23

    Събитието ще се проведе на 19 май и е част от събитията "Съчетаване на вино с храна" на сп."Бакхус"

    Share Tweet Pin it Share
  • Партньори или опоненти: вина и сирена

    сп. Бакхус
    19 Април 2011, 09:32

    На 26 април /вторник/ 2011 списание "Бакхус" организира тематична дегустационна вечер.

    Share Tweet Pin it Share
  • Lord of the Chefs: на една осма от целта

    текст Пепа Витанова
    18 Април 2011, 17:25

    Share Tweet Pin it Share
  • Храната 30 кадъра в секунда

    текст Албена Шкодрова
    снимки: Food Festival 18 Април 2011, 17:21

    Food Film Festival в Амстердам показа кулинарните филми като отделен жанр, изненадващ с качество, разнообразие и въздействие върху общественото мнение

    Share Tweet Pin it Share
  • Партньори или опоненти: вина и сирена

    сп. Бакхус
    снимки: сп.Бакхус 18 Април 2011, 11:05

    Събитието ще се проведе на 26 април и е част от събитията "Съчетаване на вино с храна" на сп."Бакхус"

    Share Tweet Pin it Share
  • Новото при Новите

    текст Дария Манова
    снимки: Shutterstock 16 Април 2011, 01:23

    Уайнмейкъри от четирите краища на света говорят пред "Бакхус" за своите последни професионални увлечения и вярвания

    Share Tweet Pin it Share
  • След Фукушима

    текст Пепа Витанова
    снимки: Shutterstock 16 Април 2011, 01:10

    На ресторант с дозиметричен кръг в ръка

    Share Tweet Pin it Share
  • Свят зелен и милостив

    Текст Деница Каменова и Румяна Босева в София, Силвия Тулева във Варна, Одет Гълъбова в Пловдив, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 16 Април 2011, 01:03

    Без месо в София, Пловдив и Варна: девет явни и по-тайни места за по-добрите сред нас

    Share Tweet Pin it Share
  • Млади, диви и необуздани

    текст Ясен Бориславов
    снимки: Анджелус естейт 16 Април 2011, 00:35

    "Анжелус естейт", с амбиция през 2012 г. да стане най-добрата изба в България, направи впечатление още с първите си две вина - Stallion и Stallion Classic

    Share Tweet Pin it Share
  • Кри-Ко-Тув

    текст Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 16 Април 2011, 00:19

    Когато хората с бели шапки срещнат хората с черни, в кухните се появяват предмети като Крикотув, ЕмулсияНагревател, чиния с електроди и преса за храна с мощност от 6000 бара

    Share Tweet Pin it Share
  • Сънищата на един шокунин на суши

    текст Вера Траянова
    снимки: Berlinale festival 18 Март 2011, 12:02

    Режисьорът Дейвид Гелб разказва за тайните на 85-годишния японски готвач, чийто ресторант – с девет места и използващ тоалетната на токийското метро, получи три звезди от пътеводителя "Мишлен". Документалният филм "Джиро сънува суши" беше представен през февруари на Берлинале

    Share Tweet Pin it Share
  • ALTURA MAXIMA

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 17 Март 2011, 14:35

    С четири вина, произвеждани на четири часа с джип по черен път от най-близкия град, «Бодега Коломе» сложи аржентинския торонтес на рафтовете на най-луксозните винени магазини в света

    Share Tweet Pin it Share
  • Напълно съществуващи

    Текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 17 Март 2011, 14:29

    Най-добрият бутик за сирена на Европа - Michel van Tricht&Zoon в Антверпен, е сочна илюстрация за чудното преобразяване на белгийските млечни продукти

    Share Tweet Pin it Share
  • Българските сирена: кратка биография

    текст Дария Манова
    снимки: stara-sofia.com 17 Март 2011, 14:15

    Между 3000 малки мандри преди 1944 г. до няколко бутикови производители днес, производството на сирене в България е мизерно като за страна с амбиции. Все пак надежда има. Особено ако законите престанат да пречат

    Share Tweet Pin it Share
  • Химици в кухнята

    текст Дария Манова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 17 Март 2011, 14:01

    "O/W + G _____> (O + G)/W е формулата, с която може да се опише процесът на разбиване на сметаната, чрез който се получава бита сметана", се казва в една публикация на британското Кралско химическо общество. "Концепции 2011" в София демонстрира защо има смисъл да се мисли по този начин за храната

    Share Tweet Pin it Share
  • BELGOurmet

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 17 Март 2011, 13:15

    Няколко идеи как да ядете "регионално" в Белгия, където всеки туристически план безславно се дави в порой кулинарни находки

    Share Tweet Pin it Share
  • Отвъд моретата: вина от Нов свят и морски дарове

    сп. Бакхус
    08 Март 2011, 12:38

    Заявилите участие до 13 март 2011 г. получават 15 % отстъпка за ранно записване.

    Share Tweet Pin it Share
  • Bànitsa vs. Баничка

    текст и фотография Нева Мичева
    снимки: Нева Мичева 18 Февруари 2011, 16:57

    Със синьо сирене и орехи или с манго и кокосово мляко, постмодерни български банички греят върху тезгях от епохата на Гауди в центъра на Барселона

    Share Tweet Pin it Share
  • Beaujolais vieux

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 18 Февруари 2011, 16:53

    Отлежалото божоле тъне в сянката на комплектовано "с дамска чанта и червило" beaujolai nouveau

    Share Tweet Pin it Share
  • Vox vini vox pópuli

    текст Ясен Бориславов
    снимки: Shutterstock 17 Февруари 2011, 13:25

    Гласът на виното е и глас на тероара, установява виненият журналист Ясен Бориславов, докато оглежда еклектичните имена по българските етикети

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »