С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Свят зелен и милостив

    Текст Деница Каменова и Румяна Босева в София, Силвия Тулева във Варна, Одет Гълъбова в Пловдив, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 16 Април 2011, 01:03

    Без месо в София, Пловдив и Варна: девет явни и по-тайни места за по-добрите сред нас

    Share Tweet Pin it Share
  • Млади, диви и необуздани

    текст Ясен Бориславов
    снимки: Анджелус естейт 16 Април 2011, 00:35

    "Анжелус естейт", с амбиция през 2012 г. да стане най-добрата изба в България, направи впечатление още с първите си две вина - Stallion и Stallion Classic

    Share Tweet Pin it Share
  • Кри-Ко-Тув

    текст Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 16 Април 2011, 00:19

    Когато хората с бели шапки срещнат хората с черни, в кухните се появяват предмети като Крикотув, ЕмулсияНагревател, чиния с електроди и преса за храна с мощност от 6000 бара

    Share Tweet Pin it Share
  • Сънищата на един шокунин на суши

    текст Вера Траянова
    снимки: Berlinale festival 18 Март 2011, 12:02

    Режисьорът Дейвид Гелб разказва за тайните на 85-годишния японски готвач, чийто ресторант – с девет места и използващ тоалетната на токийското метро, получи три звезди от пътеводителя "Мишлен". Документалният филм "Джиро сънува суши" беше представен през февруари на Берлинале

    Share Tweet Pin it Share
  • ALTURA MAXIMA

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 17 Март 2011, 14:35

    С четири вина, произвеждани на четири часа с джип по черен път от най-близкия град, «Бодега Коломе» сложи аржентинския торонтес на рафтовете на най-луксозните винени магазини в света

    Share Tweet Pin it Share
  • Напълно съществуващи

    Текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 17 Март 2011, 14:29

    Най-добрият бутик за сирена на Европа - Michel van Tricht&Zoon в Антверпен, е сочна илюстрация за чудното преобразяване на белгийските млечни продукти

    Share Tweet Pin it Share
  • Българските сирена: кратка биография

    текст Дария Манова
    снимки: stara-sofia.com 17 Март 2011, 14:15

    Между 3000 малки мандри преди 1944 г. до няколко бутикови производители днес, производството на сирене в България е мизерно като за страна с амбиции. Все пак надежда има. Особено ако законите престанат да пречат

    Share Tweet Pin it Share
  • Химици в кухнята

    текст Дария Манова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 17 Март 2011, 14:01

    "O/W + G _____> (O + G)/W е формулата, с която може да се опише процесът на разбиване на сметаната, чрез който се получава бита сметана", се казва в една публикация на британското Кралско химическо общество. "Концепции 2011" в София демонстрира защо има смисъл да се мисли по този начин за храната

    Share Tweet Pin it Share
  • BELGOurmet

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 17 Март 2011, 13:15

    Няколко идеи как да ядете "регионално" в Белгия, където всеки туристически план безславно се дави в порой кулинарни находки

    Share Tweet Pin it Share
  • Отвъд моретата: вина от Нов свят и морски дарове

    сп. Бакхус
    08 Март 2011, 12:38

    Заявилите участие до 13 март 2011 г. получават 15 % отстъпка за ранно записване.

    Share Tweet Pin it Share
  • Bànitsa vs. Баничка

    текст и фотография Нева Мичева
    снимки: Нева Мичева 18 Февруари 2011, 16:57

    Със синьо сирене и орехи или с манго и кокосово мляко, постмодерни български банички греят върху тезгях от епохата на Гауди в центъра на Барселона

    Share Tweet Pin it Share
  • Beaujolais vieux

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 18 Февруари 2011, 16:53

    Отлежалото божоле тъне в сянката на комплектовано "с дамска чанта и червило" beaujolai nouveau

    Share Tweet Pin it Share
  • Vox vini vox pópuli

    текст Ясен Бориславов
    снимки: Shutterstock 17 Февруари 2011, 13:25

    Гласът на виното е и глас на тероара, установява виненият журналист Ясен Бориславов, докато оглежда еклектичните имена по българските етикети

    Share Tweet Pin it Share
  • Дългият път към успеха

    текст Дария Манова
    снимки: Flickr 17 Февруари 2011, 12:17

    Чрез промени в графика, формата и в някои от правилата си най-мащабното винено изложение у нас разчита да разсее съмненията на мнозина от винопроизводителите за своята ефективност

    Share Tweet Pin it Share
  • Сладко-горчиво Торино

    текст и фотография Нева Мичева
    снимки: Нева Мичева 17 Февруари 2011, 12:07

    "Торино е прелестен град. Булевардите са невъобразимо широки, павираните площади са грамадни, сградите – внушителни и красиви... Тротоарите са с големината на средностатистическа европейска улица и са покрити с двойни аркади, крепени от дебели каменни колони. Можеш да се движиш от единия до другия край на тези просторни ходници, като през цялото време си на закрито, по продължение на пътя ти се точи низ от чудесни магазини и приканващи гостилници." Така звучат впечатленията за този град на Марк Твен през 1880 г. Десетилетия по-късно гледката и усещането са практически същите: простор, ведрост, богатство, култура и цели 18 километра портици в центъра, под които се редят чудесни места за хранене и пазаруване.

    Share Tweet Pin it Share
  • Традиции с гурме привкус: вина и автентични храни от България

    сп. Бакхус
    04 Февруари 2011, 17:59

    Share Tweet Pin it Share
  • Традиции с гурме привкус: вина и автентични храни от България

    сп. Бакхус
    03 Февруари 2011, 15:56

    Списание БАКХУС стартира поредица от тематични дегустационни вечери "Съчетаване на вино с храна", които ще се провеждат всеки трети четвъртък от месеца с водещ Вили Гълъбова, енолог и с участието на различен гост-готвач всеки път.

    Share Tweet Pin it Share
  • Световните винени райони – разнообразие в стиловете

    сп. Бакхус
    снимки: редакция 11 Януари 2011, 15:18

    Курсът ще се проведе от 7 март до 11 април 2011 г., в зала Comodo, ул. "Иван Вазов" 16, София.

    Share Tweet Pin it Share
  • БАКХУС списанието на изкусените от удоволствията на живота, ви пожелава изкусни и изкусителни празници!

    Бакхус
    снимки: редакция 21 Декември 2010, 15:59

    Share Tweet Pin it Share
  • 10х Храни от криптата

    текст Нева Мичева и Албена Шкодрова
    20 Декември 2010, 14:42

    Вкусването на "опасните храни" е като познаването на забранения плод – точка, отвъд която няма завръщане и след която пиршеството без доза уплах или риск става немислимо

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »