С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Вино по Матея

    Ясен Бориславов
    снимки: shutterstock 13 Октомври 2010, 14:40

    Ситуацията в България е като в Евангелието – който има, още ще му се даде, а който няма, ще му се отнеме и онова, що мисли, че има, обобщи Ясен Бориславов, след като установи трайно поевтиняване сред евтините вина и поскъпване на скъпите

    Share Tweet Pin it Share
  • Willkommen, bienvenue, welcome! в Пловдив

    текст Одет Гълъбова, илюстрации Гергана Шкодрова
    снимки: Бакхус 13 Октомври 2010, 14:30

    Допреди десетина години хората тук отнасяха подигравки за това, че употребяват думата густо. Тя обаче беше една чудесна заемка от италиански, изразяваща цялата наслада от вкуса на живота, която "народите" на другите градове не бяха в състояние да постигнат. Подсказваше и за един космополитен дух, макар и принадлежащ на по-стари времена. Днес той се е съхранил в мирното кулинарно съжителство на няколко пъстри диаспори

    Share Tweet Pin it Share
  • Радостно пресушаване на последната реколта

    текст Дария Манова
    снимки: flickr 13 Октомври 2010, 14:03

    От Италия до Германия и от Португалия до Чехия младите вина са сред най-обичаните есенни удоволствия на Европа

    Share Tweet Pin it Share
  • Adagio за гурмани

    текст Дария Манова
    снимки: Common ground media 20 Септември 2010, 12:11

    Бавната, но цялостна революция на Карло Петрини превърна Slow Food в по-съществен феномен от McDonald's

    Share Tweet Pin it Share
  • Бавното завръщане на българския вкус

    текст Дария Манова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 20 Септември 2010, 12:08

    Slow Food в България се опитва да защити дузина ендемични продукти и да осигури законна продажба за домашните производства

    Share Tweet Pin it Share
  • Сексапилът на един скалист хълм

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 17 Септември 2010, 12:05

    Обитаван някога от отшелници, хълмът Ермитаж в долината на Рона дава едни от най-предизвикателните вина на Франция

    Share Tweet Pin it Share
  • La cuisine française est morte. Vive la cuisine française!

    текст Дария Манова
    16 Септември 2010, 19:38

    Загърбвайки табута и правила, Le Fooding се опитва да отвори очите на французите за собствената им кухня

    Share Tweet Pin it Share
  • ONLYLYON

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 16 Септември 2010, 19:35

    Лионските майки, три дузини топ готвачи сред които Пол Бокюз, 40 пазара за храна и още толкова звезди на Мишлен, Лион е запечатан в множество умове и стомаси като кулинарната столица на Франция – и в проза, и в стихове

    Share Tweet Pin it Share
  • Винен тур на резервни гуми

    текст и фотография Ясен Бориславов
    снимки: Ясен Бориславов 16 Септември 2010, 19:29

    От процедури с винена кал до разходка с каручка до тракийски руини, българските винарни от Подбалкана привличат най-разнородни средства в помощ на едва прохождащия винен туризъм

    Share Tweet Pin it Share
  • Курс по дегустация и култура на виното

    "Бакхус"
    08 Септември 2010, 09:24

    На 5 октомври 2010 започва курс по дегустация и култура на виното, организиран от списание "Бакхус".

    Share Tweet Pin it Share
  • Унгарско поколение

    текст и фотография Магдалена Ран
    снимки: Магдалена Ран 26 Юли 2010, 12:20

    Вината на Унгария стават все по-интересни и все по-унгарски, казва Магдалена Ран, след като обиколи три винарни от "новата генерация" - от онези, за които качеството е по-важно от количеството и местните сортове са с приоритет

    Share Tweet Pin it Share
  • Ода за смуджа

    текст Мила Попова, фотография BalkanTravellers.com, Мила Попова
    снимки: BalkanTravellers.com 26 Юли 2010, 11:57

    В опит да види отвъд стереотипните плескавици, чевапчичи с кълцан лук и карирани покривки Мила Попова откри два Белграда и една речна дунавска култура без български аналог

    Share Tweet Pin it Share
  • Брак по вкус

    текст Дария Манова
    снимки: Shutterstock 26 Юли 2010, 11:50

    10 рибни мезета към питиета с вкус на анасон

    Share Tweet Pin it Share
  • Black Sea Gourmet

    текст Елица Ангелова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 26 Юли 2010, 11:34

    Българското Черноморие е разделено между Хемингуей и Фицджералд, луксозни курорти срещу народни, инфинити басейни срещу дървени маси на плажа, голф срещу риболов, гурме срещу кръчма

    Share Tweet Pin it Share
  • Хората на хората в устата

    Нева Мичева
    снимки: Shutterstock 23 Юни 2010, 12:19

    Разчитането на картите на Франция или Италия като менюта или винени листи е едно от големите удоволствия на хората с вкус към добрата храна и вино. Вглеждането в готварската книга като в исторически роман е другото

    Share Tweet Pin it Share
  • Екшън в лозето

    Марина Караконова
    снимки: AFP 21 Юни 2010, 14:07

    Виното прилича на кротък рустикален бизнес, но измамите с него не отстъпват по колорит на тези с диаманти

    Share Tweet Pin it Share
  • Обичайните непознати

    Албена Шкодрова
    21 Юни 2010, 13:44

    Когато доматите навлизат в Европа, те са заклеймени като "вълчи ябълки", сметнати за отровни, макар и любопитни на вид растения. Днес това изглежда смешно, но познанията ни за "пришълците" на българския пазар често не надхвърлят тези на средновековните европейци за доматите. Артишоци, аспержи, фенел или цикория – "новите" зеленчуци, се случва да предизвикват конфузни ситуации в собствените ни кухни и още по-неприятно – около коктейлните маси

    Share Tweet Pin it Share
  • Брюж: Слънчево, с пралини

    Албена Шкодрова
    15 Юни 2010, 15:55

    Летните колецкии шоколад са сравнително нова идея и градове като Брюж, Париж или Брюксел, където има традиционна и целогодишна шопинг треска за бонбони, са сред нейните пионери

    Share Tweet Pin it Share
  • Рим в седем гастронавтски спирки

    Нева Мичева
    15 Юни 2010, 14:37

    Маршрут за хора с вкус към пътуванията и тяхното вкусване. За хора, които обичат полезни съвети, и за онези, които никога не ги следват

    Share Tweet Pin it Share
  • Празнуваме новата реколта с БЕЛИ ВЕЧЕРИ

    сп. Бакхус
    27 Май 2010, 17:04

    Списание "Бакхус" организира в два дни посрещане на новата реколта бели вина. Бихме искали да съобщим на всички гости на събитието, че няма промяна в мястото за провеждане на събитието и то ще се състои и днес 17 юни. Уъркшопите ще бъдат в обявения по програма час на територията на заведение-градина Vog, което се намира в Градината зад Националната библиотека "Св.Кирил и Методий". Тъй като в следобедните часове се очакват отново превалявания, молим гостите да изчакат да премине, ако има силен дъжд и да заповядат след него, когато ще започне представянето на избите и музиката на живо в приятно разхладената атмосфера на Градината. Благодарим ви за ентусиазма и разбирането, и ви се извиняваме, ако сме ви създали неудобство, но времето се оказа нестабилно и непредвидимо в най-кратки срокове.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »