С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Празнуваме новата реколта с "Вечер на червените вина"

    сп. БАКХУС
    15 Ноември 2010, 10:42

    Share Tweet Pin it Share
  • Празнуваме новата реколта с ВЕЧЕР НА ЧЕРВЕНИТЕ ВИНА

    сп. Бакхус
    снимки: редакция 09 Ноември 2010, 10:52

    Списание "Бакхус" организира посрещане на новата реколта червени вина. Заповядайте на 18 ноември 2010, от 18:00 до 21:00 ч., да посрещнем заедно излизането на новата реколта червени вина. Мястото е ресторант Bunuel, ул. "Иван Шишман"12, гр. София.

    Share Tweet Pin it Share
  • Десет къса месо върху аржентинската parilla

    текст Албена Шкодрова
    снимки: shutterstock 18 Октомври 2010, 11:56

    В Европа стекът си е стек, в Аржентина той е патриотичен дълг, казва един от героите на Филип Кер в романа му "Кротък пламък". Нейните ресторанти за асадо са места, където късовете телешко са поглъщани в съсредоточено мълчание - такова, което е в състояние да разтревожи дори кожата на обувките ти.

    Share Tweet Pin it Share
  • Dulces españolеs

    текст Дария Манова
    снимки: shutterstock 18 Октомври 2010, 11:50

    Ако не разпознавате испанските турони в българските карамелени блокчета с ядки, наследени от Отоманската империя, значи не гледате добре

    Share Tweet Pin it Share
  • Нито месец без лъжица

    текст и фотография Нева Мичева
    снимки: Нева Мичева 18 Октомври 2010, 11:48

    За сладкото, което определя нивото на Аржентина в човека

    Share Tweet Pin it Share
  • Марципанът – оклеветен и оправдан

    "Бакхус"
    снимки: detstvoto.com 18 Октомври 2010, 11:28

    Докато Европа от близо хилядолетие насам се радва на дъхавата бадемова паста, наречена марципан, българинът и до днес не може да се отърве от спомените си за неудачните имитации на шоколад с привкус на нафта, носели по не съвсем ясни причини същото име

    Share Tweet Pin it Share
  • Armand de Brignac вече и в България

    Фани Тодорова
    снимки: Бакхус 13 Октомври 2010, 17:18

    Шампанското, определяно от мнозина световно признати експерти като № 1 в света, беше представено за първи път в София вчера.

    Share Tweet Pin it Share
  • Вино по Матея

    Ясен Бориславов
    снимки: shutterstock 13 Октомври 2010, 14:40

    Ситуацията в България е като в Евангелието – който има, още ще му се даде, а който няма, ще му се отнеме и онова, що мисли, че има, обобщи Ясен Бориславов, след като установи трайно поевтиняване сред евтините вина и поскъпване на скъпите

    Share Tweet Pin it Share
  • Willkommen, bienvenue, welcome! в Пловдив

    текст Одет Гълъбова, илюстрации Гергана Шкодрова
    снимки: Бакхус 13 Октомври 2010, 14:30

    Допреди десетина години хората тук отнасяха подигравки за това, че употребяват думата густо. Тя обаче беше една чудесна заемка от италиански, изразяваща цялата наслада от вкуса на живота, която "народите" на другите градове не бяха в състояние да постигнат. Подсказваше и за един космополитен дух, макар и принадлежащ на по-стари времена. Днес той се е съхранил в мирното кулинарно съжителство на няколко пъстри диаспори

    Share Tweet Pin it Share
  • Радостно пресушаване на последната реколта

    текст Дария Манова
    снимки: flickr 13 Октомври 2010, 14:03

    От Италия до Германия и от Португалия до Чехия младите вина са сред най-обичаните есенни удоволствия на Европа

    Share Tweet Pin it Share
  • Adagio за гурмани

    текст Дария Манова
    снимки: Common ground media 20 Септември 2010, 12:11

    Бавната, но цялостна революция на Карло Петрини превърна Slow Food в по-съществен феномен от McDonald's

    Share Tweet Pin it Share
  • Бавното завръщане на българския вкус

    текст Дария Манова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 20 Септември 2010, 12:08

    Slow Food в България се опитва да защити дузина ендемични продукти и да осигури законна продажба за домашните производства

    Share Tweet Pin it Share
  • Сексапилът на един скалист хълм

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 17 Септември 2010, 12:05

    Обитаван някога от отшелници, хълмът Ермитаж в долината на Рона дава едни от най-предизвикателните вина на Франция

    Share Tweet Pin it Share
  • La cuisine française est morte. Vive la cuisine française!

    текст Дария Манова
    16 Септември 2010, 19:38

    Загърбвайки табута и правила, Le Fooding се опитва да отвори очите на французите за собствената им кухня

    Share Tweet Pin it Share
  • ONLYLYON

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 16 Септември 2010, 19:35

    Лионските майки, три дузини топ готвачи сред които Пол Бокюз, 40 пазара за храна и още толкова звезди на Мишлен, Лион е запечатан в множество умове и стомаси като кулинарната столица на Франция – и в проза, и в стихове

    Share Tweet Pin it Share
  • Винен тур на резервни гуми

    текст и фотография Ясен Бориславов
    снимки: Ясен Бориславов 16 Септември 2010, 19:29

    От процедури с винена кал до разходка с каручка до тракийски руини, българските винарни от Подбалкана привличат най-разнородни средства в помощ на едва прохождащия винен туризъм

    Share Tweet Pin it Share
  • Курс по дегустация и култура на виното

    "Бакхус"
    08 Септември 2010, 09:24

    На 5 октомври 2010 започва курс по дегустация и култура на виното, организиран от списание "Бакхус".

    Share Tweet Pin it Share
  • Унгарско поколение

    текст и фотография Магдалена Ран
    снимки: Магдалена Ран 26 Юли 2010, 12:20

    Вината на Унгария стават все по-интересни и все по-унгарски, казва Магдалена Ран, след като обиколи три винарни от "новата генерация" - от онези, за които качеството е по-важно от количеството и местните сортове са с приоритет

    Share Tweet Pin it Share
  • Ода за смуджа

    текст Мила Попова, фотография BalkanTravellers.com, Мила Попова
    снимки: BalkanTravellers.com 26 Юли 2010, 11:57

    В опит да види отвъд стереотипните плескавици, чевапчичи с кълцан лук и карирани покривки Мила Попова откри два Белграда и една речна дунавска култура без български аналог

    Share Tweet Pin it Share
  • Брак по вкус

    текст Дария Манова
    снимки: Shutterstock 26 Юли 2010, 11:50

    10 рибни мезета към питиета с вкус на анасон

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »