Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Списание "Бакхус" организира посрещане на новата реколта червени вина. Заповядайте на 18 ноември 2010, от 18:00 до 21:00 ч., да посрещнем заедно излизането на новата реколта червени вина. Мястото е ресторант Bunuel, ул. "Иван Шишман"12, гр. София.
В Европа стекът си е стек, в Аржентина той е патриотичен дълг, казва един от героите на Филип Кер в романа му "Кротък пламък". Нейните ресторанти за асадо са места, където късовете телешко са поглъщани в съсредоточено мълчание - такова, което е в състояние да разтревожи дори кожата на обувките ти.
Ако не разпознавате испанските турони в българските карамелени блокчета с ядки, наследени от Отоманската империя, значи не гледате добре
За сладкото, което определя нивото на Аржентина в човека
Докато Европа от близо хилядолетие насам се радва на дъхавата бадемова паста, наречена марципан, българинът и до днес не може да се отърве от спомените си за неудачните имитации на шоколад с привкус на нафта, носели по не съвсем ясни причини същото име
Шампанското, определяно от мнозина световно признати експерти като № 1 в света, беше представено за първи път в София вчера.
Ситуацията в България е като в Евангелието – който има, още ще му се даде, а който няма, ще му се отнеме и онова, що мисли, че има, обобщи Ясен Бориславов, след като установи трайно поевтиняване сред евтините вина и поскъпване на скъпите
Допреди десетина години хората тук отнасяха подигравки за това, че употребяват думата густо. Тя обаче беше една чудесна заемка от италиански, изразяваща цялата наслада от вкуса на живота, която "народите" на другите градове не бяха в състояние да постигнат. Подсказваше и за един космополитен дух, макар и принадлежащ на по-стари времена. Днес той се е съхранил в мирното кулинарно съжителство на няколко пъстри диаспори
От Италия до Германия и от Португалия до Чехия младите вина са сред най-обичаните есенни удоволствия на Европа
Бавната, но цялостна революция на Карло Петрини превърна Slow Food в по-съществен феномен от McDonald's
Slow Food в България се опитва да защити дузина ендемични продукти и да осигури законна продажба за домашните производства
Обитаван някога от отшелници, хълмът Ермитаж в долината на Рона дава едни от най-предизвикателните вина на Франция
Загърбвайки табута и правила, Le Fooding се опитва да отвори очите на французите за собствената им кухня
Лионските майки, три дузини топ готвачи сред които Пол Бокюз, 40 пазара за храна и още толкова звезди на Мишлен, Лион е запечатан в множество умове и стомаси като кулинарната столица на Франция – и в проза, и в стихове
От процедури с винена кал до разходка с каручка до тракийски руини, българските винарни от Подбалкана привличат най-разнородни средства в помощ на едва прохождащия винен туризъм
На 5 октомври 2010 започва курс по дегустация и култура на виното, организиран от списание "Бакхус".
Вината на Унгария стават все по-интересни и все по-унгарски, казва Магдалена Ран, след като обиколи три винарни от "новата генерация" - от онези, за които качеството е по-важно от количеството и местните сортове са с приоритет
В опит да види отвъд стереотипните плескавици, чевапчичи с кълцан лук и карирани покривки Мила Попова откри два Белграда и една речна дунавска култура без български аналог
10 рибни мезета към питиета с вкус на анасон