С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стрийтфест

Умни и градски

Бакхус
29 Септември 2017, 11:39
Share Tweet Pin it Share

Бъдещето на градското движение в София започва със Spark и Volkswagen на StrEAT Fest.
Посетителите на първия уличен гурме фестивал, ще имат възможност да са сред първите, които ще се запознаят отблизо с новата услуга за градско движение с електрически автомобили Volkswagen е-up! - SPARK.

Премиерата на услугата е на 30 септември на територията на StrEAT Fest.
SPARK е услуга от ново поколение, с която всеки може да наеме електрически автомобил през мобилния си телефон, независимо дали му трябва за 10 минути или няколко дни, да го ползва колкото му е необходимо и да го остави където пожелае.. Услугата стартира с над 20 броя 100% електрически Volkswagen е-up!, с максимален пробег до 160 км с едно зареждане на батерията.
Услугата на иновативната компания Spark съчетава едновременно набиращата скорост концепция car-sharing (почасово ползване на автомобили) и електрификацията на превозните средства, като SPARK избра да довери своят автопарка флота на от електрическите автомобили на Volkswagen e-up!

Как се ползва SPARK?
1) Намери SPARK - воколо средата на октомври София ще стане първият български град включен в мобилното приложение на SPARK - your electric drive има с интегрирана картата на града, в която са обозначени най-близките свободни електрически e-up!
2) Резервирай - заплаща се услугата дистанционно през приложението. По този начин шофьорите притежават свободата да паркират лесно и безплатно, нямат разходи за зареждане, имат удобството да ползват автомобила само в една посока, а и не на последно място – получават емоцията от напълно различното изживяване зад волана на електрически автомобил.
3) Остави го - след използване на електрическия автомобил, може да бъде оставен навсякъде в синя или зелена зона, както и на определените за целта зарядни станции от мрежата от зарядни станции на Елдрайв, стратегически партньор на проекта.

Защо електрически автомобил?
Напълно безшумен, ускорява много бързо (е-up! oт 0 до 60 км/ч само за 4.9 сек!) и оставя 0 вредни емисии в градския въздух. Пробегът на e-up! е до 160км с едно зареждане на батерията, което означава, че в реални условия, според вашия стил на шофиране и температурите, можете да изминете между 120 км и 160 км – напълно достатъчно за ежедневните градски задачи. В задръстване електрическият автомобил не само, че не губи енергия, ами и възстановява част от заряда на батерията посредством регенерацията.

Повече за услугата и цените вижте на https://spark.bg/.
Повече за Volkswagen е-up! вижте тук: https://www.volkswagen.bg/e-mobilnost и тук: https://www.volkswagen.bg/noviyat-up/e-up
Повече за зарядните и услугите на Елдрайв вижте тук: https://www.eldrive.eu/

Share Tweet Pin it Share