С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

Кой кой е в българския кетеринг

Бакхус
26 Май 2008, 14:49
Share Tweet Pin it Share


Arina Catering Утвърдена и динамична, "Арина" е фирмата, която успешно посреща предизвикателството да провежда президентски приеми за 2000 човека. Сред големите им клиенти са Банка ДСК, Саламандер, Хюндай. Предлагат интересни решения и изпипват докрай всеки детайл, а храната и цялостното обслужване са на високо ниво.


CD Catering Клиентите им ги окачествяват като прецизни в изпълнението, с интересни идеи и храна от класа. Това е кетеринг фирмата на собствениците на известния ресторант "Чепишев" в кв. "Бояна", Грета и Иван Чепишеви. Качеството на предлаганата храна може да бъде предварително изпробвано от клиентите в наскоро открития кулинарен магазин на бул. "България". Най-голямото събитие, което са организирали и обслужили, е за 2 500 души. Г-жа Чепишева казва: "Подходът ни е индивидуален към всеки клиент и събитие, в този смисъл за нас всеки следващ ангажимент е предизвикателство. Подготвянето на храна на най-високо ниво е голяма отговорност - ние можем да предложим такова меню за 300 души."


Deli Catering Даниел Илиев и Ивайло Маринов, които стоят зад "Дели", притежават и заведенията "Уасаби гардън" и "Уасаби хауз". Най-интересна за тях е била организацията на една сватба в крепостта "Баба Вида", която са преобразили в дворец. А като най-сложно събитие окачествяват 4-дневното "Гран При Албена" - на открито, далеч от София, с много шатри. Според собствениците храна и сервиз на най-високо ниво могат да се осигурят за най-много 200-250 човека, и то ако не е на открито. "Дели" реинвестират печалбите си в ново оборудване и вече могат да посрещнат изключително високи изисквания. Всяко събитие се обмисля само за себе си, менюто се съобразява с повода, обръща се внимание на всеки детайл. Техни клиенти ги определят като фирма, предлагаща умерено съотношение цена-качество.


Euro Catering Управлява се от собствениците Зоя и Чавдар Гайдарови. Клиентите им ги отличават с коректност, точност, стабилно качество и със сполучливите идеи, които дават. Най-големите им събития са за 3000 човека - годишните награди на сп. "Блясък" и откриване на новия шоу-рум на "Пежо" миналата година, за 2000 човека. "Еуро кетеринг" посрещна успешно и предизвикателството да обслужи цялостно групата KISS и целия екип на концерта на 16 май в София.


Famous Food Catering Това е търговската марка, с която компанията "Айриш Пъбс Лимитид ЕООД" развива кетеринг дейност. Името й се свързва с Красимир Гергов, а сред големите им клиенти са Вивател, Пощенска банка, Световната банка, IBM и др. Разполагат с голям брой собствени луксозни шатри, модерно оборудвана кухня и сладкарски цех. По мнение на техни колеги храната им е на високо ниво и се стараят да предлагат наистина качествени услуги и, както сами споменават, цялостно преживяване, по начина, по който клиентът го планира.


I&G Catering Собственост на Ирина Владимирова и Георги Киров, фирмата се наложи с прецизното изпълнение и гъвкавите си решения. Залагат на по-скъпа посуда и качествено оборудване, включително и професионални винени чаши. Според г-н Киров най-високо качество на храната и сервиза при седяща вечеря не може да се постигне, ако гостите са повече от 250. Иначе най-масовото събитие, на което са организирали кетеринг, е за 2500 човека.


Laura Catering Собственик е Емил Иванов, син на основателя на фирмата Лъчезар Бановски. "Лаура" са доайен на истинския парти кетеринг у нас. След известен спад в дейността им, сега отново се развиват много добре. Имат стратегическа позиция в средния и по-ниския сегмент, където гарантират стабилно и високо качество. В последно време са направили сериозни инвестиции в модерно оборудване, нови камиони и залагат на по-високо качество.


Liberty Food Service Човекът, който стои зад "Либерти" е белгийският шеф-готвач Винсент Ромбаут. "Либерти фуд" заемат силни позиции в индустриалния кетеринг от близо 10 години, но отскоро правят и много успешен парти кетеринг. Предлагат добри идеи, прецизно изпълнение и солидно качество на храната. Фирмата е голяма, с много служители (400 души), което улеснява организацията и сервиза на всяко голямо събитие. Предлагат и съвсем адекватни цени.


Matti-D "Мати-Д" съществува още от 1991 г. и собствениците Диляна и Филип Дюро с право се гордеят с факта, че толкова години успяват да работят без какъвто и да било компромис с качеството на храната и на цялостната услуга. При тях няма клишета и партито винаги е организирано с финес. Доста ястия се приготвят по стари традиционни рецепти, но храната е поднесена модерно. Атмосферата, която създават при всяко парти, е пречупена през очите и душата на домакина. Според Диляна при събитие с повече от 120 човека сервизът и нивото на храната се променят качествено, а до 350 човека може да се предложи качествена услуга. Оттам нагоре е различно, защото се губи личният момент при поднасянето, а е важно всеки участник да се чувства уникален. "Мати-Д" имат и големия шанс да менажират зала "Мати" в НДК и "Трокадеро" на алея "Вапцаров".


Party Service Те са компанията, направила може би най-голяма седяща вечеря засега у нас (1400 души) при откриването на "Роял бийч" в Слънчев бряг миналото лято. Собствениците, Веселин и Славина Чолакови, които са брат и сестра, стоят и зад ресторант "ForEgo" в хотел "Експо". Въпреки че са една от кетеринг компаниите с най-голям мащаб у нас, те постоянно се развиват, инвестират в оборудване и в качество. Свързани са с елегантната резиденция "Лозенец", където се намира и кухнята им. Немалка част от заслугата за класната храна е на главния готвач и кулинарен консултант Пеньо Иванов. "Парти сървис" умеят да предлагат изключително интересни цялостни идеи и решения за събития. Притежават и фирмата за индустриален кетеринг Party Food.


Red Devil Собствениците са трима: Емил Маринчев, Милен Цанов и Александър Ковачев. Те самите не обичат превъзходната степен "най-", понеже искат да продължат развитието си нагоре. Но така или иначе "Червеният дявол" е много познато и уважавано име в българския кетеринг. Дейността на компанията е мащабна, на тях може да се разчита изцяло за необикновени и големи събития. Вършат работата си с размах, прецизно и бързо. Притежават сериозно оборудване и собствени луксозни шатри. Най-голямото им концептуално парти е за 4000. Умеят да предлагат авангардна и изключително качествена храна за голям брой хора - заслуга за това има шеф-готвачът им Борислав Паунов, който е и сред най-уважаваните имена в модерната ни кулинария. "Ред Девъл" са и единствените, номинирани за най-добра чуждестранна кетеринг компания на световния форум Event Solutions and Catersource в Лас Вегас, където се класираха във финалната петица.


Rene Gourmet mobile "Рене кетеринг" се наложи като една от най-креативните на пазара ни. По мнение на техни клиенти те се отличават с нестандартни идеи, прецизно изпълнение и адекватни цени. А колегите им ги смятат за динамични и добре работещи. Тъй като собствениците Симеон Цеков и Владимир Станимиров притежават и пет ресторанта, сред които "Медитеранео", "Вкусен свят" и "Хамачи", всеки с различен стил и кухня, освен кухнята майка за кетеринг, те имат още пет други специализирани кухни, в които могат да разпределят по-гъвкаво приготвянето на храната. А относително по-малките количества водят до по-високо качество. Пък и благодарение на ресторантите разполагат с обучен постоянен персонал и не се налага да наемат външни хора за събития до 800 души. Предлагат интересни концепции като тази при откриването на Марината на братя Диневи в Свети Влас (2000 човека) с 13 бутафорни яхти, всяка под различен флаг и с готварско шоу, представящо 13 различни кухни.


ISP Catering е млада варненска фирма, която има зад гърба си близо година. Основната фигура е младият и талантлив шеф-готвач Йонко Дяков, познат от бистро "Ileff" във Варна. Стремят се не да поемат всяко събитие, а да правят стойностни неща. Ястията се приготвят в модерно изградена кухня, отговаряща на всички изисквания по НАССР. Продуктите са от най-високо качество и се приготвят по здравословен начин, съобразен с последните тенденции в световната кулинарна индустрия. Качеството на храната е онова, на което най-много държат и смятат, че за да се осигури качество на най-високо ниво, бройката не бива да превишава 200 души. Към всяко събитие подхождат индивидуално и нямат предварително готови неща.

Не бихме искали да пропуснем имената и на онези хотели или ресторанти, които осигуряват кетеринг услуги на високо ниво и извън собствените си сгради или салони и с утвърденото си име гарантират за качеството на храната и обслужването. Такива са "Хилтън", "Шератън", "Енотека Уно", "Мото", "Табиет"... А една нова тенденция в кетеринга е авторската кухня. Някои наши шеф-готвачи, които са се доказали като майстори на модерната и вкусна храна с нестандартен почерк, като Джун Йошида от "Брасери" или Виктор Ангелов и Ивайло Петков от "Шефс", предлагат гурме храна на събития за 30-50 човека.
От друга страна има и кетеринг фирми, които предлагат само сладка кухня. Тук безспорен лидер е "Гаврош и кейтъринг".

Share Tweet Pin it Share
26 Коментара
 • Anonymous
  милена
  17, 39, 12 Май 2011, 17:39

  Лукс кетъринг са доста добри. Определено имат най-вкусната храна.

  ! Оценка
  -1    +1
 • Anonymous
  free
  20, 07, 07 Февруари 2011, 20:07

  Дели кетъринг е една от водещите фирми за организиране на мероприятия в София и страната. Разгледайте им сайта. Имат достатъчно собствено оборудване и няма да Ви подведат. Убедих се лично в това.
  Успех

  !
 • Anonymous
  автор
  21, 31, 23 Юни 2010, 21:31

  Искам само да изкажа мнение за най измислената кетъринг фирма I&G Catering Там не се знае кой пие и кой плаща.Собствениците Георги и Ирина са винаги на различно мнение.В тая палава фирмичка всички мероприятия се случват по жива случайност.От към оборудване са гола вода .Добре че беше концерта на Горан Брегович в Банско където въпросният г-н Управител Георги беше наел от Райнт Рентал столове под наем които така и не им ги върна.....Просто са пълна пародия.Внимавайте хора мамчето има сериозни проблеми с хазарта....Милата Ирина няма право на глас.Тя изкарва паричките а наш Жорко ги изиграва на комар....

  !
 • Anonymous
  автор
  21, 20, 23 Юни 2010, 21:20

  Искам само да изкажа мнение

  !
 • Anonymous
  автор
  21, 20, 23 Юни 2010, 21:20

  Искам само да изкажа мнение

  !
 • Anonymous
  Djankov
  17, 10, 22 Февруари 2010, 17:10

  Относно CD catering - наша близка е собственик на магазина който Чепишева експлоатираше на на бул. България . Та този магазин беше "стопанисван" с "интересни идеи" как да бъде разбит още от първия ден защото не бяха поставили сот... "Прецизни в изпълнението" не си плащаха наема НИТО ВЕДНЪЖ в уговорените от договорите срокове ,и след като собственика реши да ги изхвърли , разкъртиха магазина като изпотрошиха стените от гипскартон , защото не им стигнали кокошите мозъци за да намерят къде са водомерите ??? След като са били предупредени за съдебно преследване , т.нар. Г-жа "Чепишева" отговорила на контролиращите "НЕ МЕ [...]

  Read the full comment ЗАНИМАВАЙТЕ С ПРОСТОТИИ ?! Ето такъв е "Индивидуалният подход" към клиента !!! Сега въпросният "CD catering" обитава съседният ъглов магазин и тежко и горко на клиентите им защото ако и кетърито им е като бизнеса - това е Солидно Мърляшка Работа !!!

  !
 • Anonymous
  gufi cat
  11, 49, 14 Февруари 2010, 11:49

  Бил съм на доста мероприятия организирани и проведени от написаните по-горе фирми, но най-отчайващата ситуация е при "Дели кетеринг": лоша храна, старо оборудване, "кисел" пресонал, отвратителна хигиена. Не мога да ги препоръчам и на най-големият си враг.

  !
 • Anonymous
  автор
  17, 00, 29 Януари 2010, 17:00

  кажете нещо за Арина кетеринг чувал съм само добри неща но ако някой има наблюдения нека ги сподели .

  !
 • Anonymous
  автор
  12, 42, 03 Декември 2009, 12:42

  Не е зле преди автора да определя една или друга фирма за кетъринг като добра да посети въпросните фирми и да се запознае с условията, в които те подготвят храната за своите клиенти. При някои от тях условията са просто отвратително мизерни и никой здравомислещ човек не би си и помислил да си поръча храна приготвена в такива условия ако разбира се знае за това.Имал съм "изключителното удоволствие" да работя в една от тези фирми и повярвайте ми ако някога ми трябва кетъринг фирма това би била последната фирма, на която бих се обадил въпреки, че автора я определя като [...]

  Read the full comment много "креативна" /Рене кетъринг/. Да, те го докарват много добре на визия, но за другото просто не искам да говоря................

  !
 • Anonymous
  Иван
  22, 04, 23 Юли 2009, 22:04

  И какво излиза, че според автора това са най-добрите фирми за кетъринг. Е има няколко пропуска според мен:
  Флауер Кетъринг също е доста добра фирма. Предполагам, че има и още добри такива.

  !
 • Anonymous
  Иван
  22, 04, 23 Юли 2009, 22:04

  И какво излиза, че според автора това са най-добрите фирми за кетъринг. Е има няколко пропуска според мен:
  Флауер Кетъринг също е доста добра фирма. Предполагам, че има и още добри такива.

  !
 • Anonymous
  kontesa
  15, 02, 11 Май 2009, 15:02

  Не зная,доколко познавате Мати Д,но отдавна г-жа Янева се мъчи сама,а "г-н" Филип Дюро,прибра парите и се скри някъде!!!Остави хората си без пари,без осигуровки,без нищо,въпреки,че приказките му бяха прекрасни!Голям шарлатанин излезе,този французин!А после говорят,че чужденците в нашата Татковина били излъгани???А кой ще плати робският труд на хората от стола на НДК,барчето във Банксървиз и останалите заведения,където хората работят без трудови договори и осигуровки???Дали пък някой от инспектиращите органи няма да прояви малко интерес и към фирмата - фантом,имитираща прекрасната кетъринг фирма "МАТИ Д"!!!Успех г-жо Янева,дерзайте все така,Вие сте прекрасна жена!!!

  !
 • Anonymous
  слънчице
  09, 30, 06 Май 2009, 09:30

  Аз мога да говоря за МАТИ-Д .Чудя се кога Диляна Янева и други собственици на големи фирми ще разберат ,че за да имаш добър кетеринг ти трябват качествени хора.Тези същите обаче все по-рядко се намират ,а не се задържат с лошо отношение и ако не инвестираш в тях.

  !
 • Anonymous
  ::::)
  17, 25, 13 Февруари 2009, 17:25

  Rabotila sum s povecheto firmi no libery food sa nai dobrite v otnoshenie cena - kachestvo. Mladi sa i sa gotovi na vsichko samo za da bud partito perfektno i po vkusa na tozi koito go e poruchal.

  !
 • Anonymous
  :))
  15, 43, 04 Януари 2009, 15:43

  Незнам за другите фирми но за ред девил просто нямам думи. Води се за най- голямата но не бих препоръчал на никой да работи за тях просто не уважават персонала си явно им е по изгодно постоянно да се сменя.

  !
 • Anonymous
  автор
  13, 10, 20 Октомври 2008, 13:10

  To4no puk ot party service zapo4naha da mi govoriat kak ve4e ne bilo moderno da se izpolzvat salfetki za pod plata i tn ot 300 kladenci voda zapo4naha da mi vadiat ,sled kato cenite v kataloga na firmata na koiato sum predstavitel iavno im sa se videli soleni.Iavno pari za izlishni neshta ne im se davat ,ama posle se 4udiat zasjto keteringi kato Djani naprimer se poiaviava ot nishtoto i gi zadminavat.
  P.S. az sum predstavitel na firma ,koiato se zanimava s ketering aksesoari

  !
 • Anonymous
  lora
  15, 24, 22 Септември 2008, 15:24

  Сърдечно препоръчвам Рене кетъринг изключително креативна фирма, може да се каже, че не случайно направиха партитата на толкова известни личности в БГ.Аз съм журналиска и ми се налага да посещавам всички събития, но те определено се отличават качеството и разнообразието на храната е на супер ниво повярвайте ми, а те точно на аксесоарите са толкова наблегнали няма шанс да не ви впечатлят.Исках да напиша това по простата причина,че ми харесват и от написаното по горе се оказва че всеки е с някакви връзки, резиденции, Гергови и така нататък.Пожелавам им успех в борбата с големите вълци.

  ! Оценка
  -1
 • Anonymous
  max
  16, 42, 11 Септември 2008, 16:42

  Да ви кажа от всички наи зле са "Феймъс Фууд" говоря като отношение на шефовете.Може да имат шатри за милиони евро но нямат никакво уважение към хората които работят за тях.Добре че г-н Гергов има много фирми и приятели че да им осигурява работа на тази измислена фирма.Не ги препоръчвам на никои.

  !
 • Anonymous
  sofiaguy
  16, 22, 07 Август 2008, 16:22

  Бил съм на партита, където повечето от тези фирми са били ангажирани. Доста евтина посуда, липса на акценти. Оня ден случайно бях в една фирма Профис на Цариградско шосе, която се занимава с оборудване на ресторанти. Там какви неща за коктейли видях, а като виждам какво предлагат тези фирми...

  !
 • Anonymous
  бгкетъринг
  02, 01, 27 Юли 2008, 02:01

  Когато говорите за добър кетъринг обстановка и аксесоари, не пренебрегвайте Дели Кетъринг.
  Изключително добра визия и вкус. Между другото подсетих се от факта че точно Гергов ги предпочете пред собствената си Феймъс фуд.

  !
 • Anonymous
  Anastasov
  08, 10, 18 Юли 2008, 08:10

  Neznam gospodata po-gore na kakvi firmi sa popadali i tuk e miastoto da se zadade vaprosa kakuv limit sa opredelili te kato poruchiteli, zashtoto i nai-"elementarnia aksesoar" struva pari.
  Party service sa bezsporen lider v tazi sfera i az sum napulno saglasen, 4e nai-golemia vinovnik za tova e glavnia gotvach Penio Ivanov, koito minalata sedmica smaia sus svoite umenia i francuzite na festivala, a te opredeleno sa nacia s pretencii za liderstvo v kulinariata.................

  !
 • Anonymous
  anonimen
  19, 42, 14 Юли 2008, 19:42

  Кулинарният консултант Пеньо Иванов е изключителен специалист и един от най-добрите майстори в България и Европа. Препоръчвам Ви горещо да вкусите от неговите божествени кулинарни творения....

  !
 • Anonymous
  ...
  21, 33, 17 Юни 2008, 21:33

  охоооооо, познавам ги,бил съм и при повечето от фирмите само 2 са наистина силни(RD са прагматични) а FFC (Гергов е все пак)
  RD и FFC, но RD са номер 1(дяволи са все пак)

  !
 • Anonymous
  автор
  13, 28, 17 Юни 2008, 13:28

  neznam otkude idvat tezi informacii 4e tezi firmi sa koi znae kolko pe4elivshi ,sled kato imam vuzmoznost da rabotia s niakoi ot tiah i polozenieto e ot4aivashto s malki izklu4enia.te se skupat za elementarni aksesoari puk kakvo ostava za po golemi razhodi.napravo smeshna rabota

  !

Реклама »