С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Балкански международен винен конкурс и фестивал 2018

Бакхус
27 Март 2018, 09:59
Share Tweet Pin it Share

Тази година Балканският международен винен конкурс и фестивал ще се проведе от 17 до 20 май. Мястото отново е гранд хотел "София". И тази година събитието ще е в две части: конкурс и фестивал. Председателят на журито, както винаги до сега, ще е Константинос Лазаракис MW. В момента тече записването на изложителите, като до 10 април цените са преференциални.

Кое е различното?
От тази година има промяна в регламента на конкурса. Той вече ще се провежда по 100-балната система. (До момента оценяването беше извършвано по 20-балната система.)
Друга промяна в регламента е въвеждането на още един медал: Double Gold. Целта му е да позволи на изключителните вина да блеснат. Медалите спрямо точките ще изглеждат така: 95-100 - Double Gold, 90-95 - Gold, 86-89 - Silver, 82-85 - Bronze.


За седмото си издание BIWC излиза и с нова визия
"От доста време мислим за ребрандирането на конкурса и съответно на всички негови атрибути - сайт, медали, трофеи, стикери, дипломи", обясни Галина Нифору, директор на BIWC. "Сега се търсят по изчистени и опростени визии".
От тази година BIWC започва партньорство с най-голямата винена организация в Китай — Interwine China http://www.interwine.org/en/. С нея ще се подпише споразумение за реклама и популяризиране на балканските вина.
Предвиждат се и редица събития за промотиране на медалистите от BIWC 2018, както и специален винен магазин с партньорството на Casavino за улеснение на посетителите, които желаят да закупят вината от фестивала.
Тази година Балканският винен фетсивал ще бъде посетен от 30 вносители от САЩ, Китай и Япония, интерес са заявили Канада, Белгия, Холандия, Чехия, Полша, Великобритания и др.

За повече информация и участие, проверете тук.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »