С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Разходка из винените изби в България

Текст: Ани Коджаиванова
02 Октомври 2016, 15:01
Share Tweet Pin it Share
    Шато "Копса"Избата е открита през 2007 също с мисъл за винен туризъм, като съчетава винарна с бутиков хотел и луксозен ресторант. Новопостроеният замък, приличен на малка средновековна крепост с четири кули, е на естествено възвишение сред масив от лозя. Днес това архитектурно решение изглежда малко претенциозно сред семплите населени места на региона, но то е препратка към по-старата история – в римско време през котловината е минавал главният път от Тракия за Дунав, а средище на долината бил укрепеният град Копса. Дали стилът на шатото ще ви допадне или не, е въпрос на вкус.Факт е обаче, че то впечатлява както с монументалност, така и с внимание към детайла. "Копса" предлага по предварителна заявка луксозен дегустационен пакет с шестстепенно меню и дегустация на пет вина и отлежало бренди в ресторанта, който е интересен с отворената си кухня.За по-непретенциозните пък са класическите дегустации сред бъчвите с три или пет вина и плато сирена и беседа с технолозите на избата. Разбира се, разходката сред лозята, която може да се осъществи и с файтон (!), е приятна опция за допълнение.Хотелската част включва пет луксозни стаи, всяка обзаведена в собствен стил и с име на винен сорт. Допълнение са конферентната зала и просторният двор с барбекю, които говорят ясно за намеренията на собствениците да привличат в "Копса" и хора, които искат да прекарат уикенд с приятели, така и бизнестуризъм.За повече информация: www.copsa.bg
6/11 снимки в галерията Шато "Копса"

Избата е открита през 2007 също с мисъл за винен туризъм, като съчетава винарна с бутиков хотел и луксозен ресторант. Новопостроеният замък, приличен на малка средновековна крепост с четири кули, е на естествено възвишение сред масив от лозя. Днес това архитектурно решение изглежда малко претенциозно сред семплите населени места на региона, но то е препратка към по-старата история – в римско време през котловината е минавал главният път от Тракия за Дунав, а средище на долината бил укрепеният град Копса. Дали стилът на шатото ще ви допадне или не, е въпрос на вкус.

Факт е обаче, че то впечатлява както с монументалност, така и с внимание към детайла. "Копса" предлага по предварителна заявка луксозен дегустационен пакет с шестстепенно меню и дегустация на пет вина и отлежало бренди в ресторанта, който е интересен с отворената си кухня.

За по-непретенциозните пък са класическите дегустации сред бъчвите с три или пет вина и плато сирена и беседа с технолозите на избата. Разбира се, разходката сред лозята, която може да се осъществи и с файтон (!), е приятна опция за допълнение.

Хотелската част включва пет луксозни стаи, всяка обзаведена в собствен стил и с име на винен сорт. Допълнение са конферентната зала и просторният двор с барбекю, които говорят ясно за намеренията на собствениците да привличат в "Копса" и хора, които искат да прекарат уикенд с приятели, така и бизнестуризъм.

За повече информация: www.copsa.bg

Реклама »

Коментар
  • Profile preview
    kesh
    20, 09, 08 Октомври 2016, 20:09

    малии как ми се допи......

    България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...

    ! Оценка
    -1    +5

Реклама »