С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Най-новото

На по чаша

TEAsting: Мао Фенг и Чун Ме - скритите съкровища на Китай

TEAsting: Мао Фенг и Чун Ме - скритите съкровища на Китай

Текст и снимки: Владислав Христов
25 Септември 2023, 15:25

Китай успява да доминира в сегмента на зелените чайове с ниска цена и високо качество.

Платена публикация

Taste Bordeaux: опитай най-известния регион на 30.09.

Taste Bordeaux: опитай най-известния регион на 30.09.

Съдържание за CASAVINO
21 Септември 2023, 16:49

Билетите са в продажба и са едновременно вход за събитието и ваучер за покупка на вино на същата стойност

Платена публикация

#ЧревоугодноМиЕНия пак в София: колко е кисело млякото и как мирише сиренето

#ЧревоугодноМиЕНия пак в София: колко е кисело млякото и как мирише сиренето

Съдържание за МЕТРО България, текст: Ния Петрова, снимки: Деян Йорданов
21 Септември 2023, 17:37

По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове

Реклама

ОТ БРОЯ: С аромат на босилек и прясна паста
17 Август 2023, 15:19

Късче Италия в сърцето на София

Платена публикация

#ЧревоугодноМиЕНия във Велико Търново, част II: свински ребърца като за световно

#ЧревоугодноМиЕНия във Велико Търново, част II: свински ребърца като за световно

Съдържание за МЕТРО България, текст: Ния Петрова, снимки: Деян Йорданов
15 Септември 2023, 17:19

По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове

Платена публикация

#ЧревоугодноМиЕНия във Велико Търново, част 1: тайната на кашкавала и еленския бут

#ЧревоугодноМиЕНия във Велико Търново, част 1: тайната на кашкавала и еленския бут

Съдържание за МЕТРО България, текст: Ния Петрова, снимки: Деян Йорданов
10 Септември 2023, 11:39

По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове

Новини

Рори Милър за "Бакхус": Да живееш на око

Рори Милър за "Бакхус": Да живееш на око

София Павлова
15 Септември 2023, 12:23

336 страници, посветени на забравеното поколение и неговата мъдрост в кухнята

На по чаша

История с продължение: Тоскана само с покана

История с продължение: Тоскана само с покана

София Павлова
15 Септември 2023, 11:14

Да преживееш остров Горгона - там, където виното означава втори шанс

Новини

Филип Кури: Десертът е последната граница преди новата ера на храненето

Филип Кури: Десертът е последната граница преди новата ера на храненето

Мери Иванова
15 Септември 2023, 10:25

За растителните алтернативи, нови приложения на добре познати съставки и ползите от диета без животински продукти

Места

Легендарните рибни пазари на Европа

Легендарните рибни пазари на Европа

София Павлова
11 Септември 2023, 13:05

Разходка до някои от най-цветните места, посветени на морското дъно

Новини

#БакхусПосланици: Food Nomads

#БакхусПосланици: Food Nomads

Бакхус
11 Септември 2023, 10:01

Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.

На по чаша

Готвене с вино for dummies

Готвене с вино for dummies

София Павлова
08 Септември 2023, 10:10

Няколко препоръки за обогатяване на ястията у дома

Новини

#БакхусПосланик: Александър Цеков

#БакхусПосланик: Александър Цеков

Бакхус
28 Август 2023, 09:34

Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.

Новини

#БакхусПосланик: Петър Божинов

#БакхусПосланик: Петър Божинов

Бакхус
28 Август 2023, 09:34

Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.

Новини

ОТ БРОЯ: Чат-пат GPT

ОТ БРОЯ: Чат-пат GPT

Марина Караконова
05 Септември 2023, 13:16

Ще замени ли изкуственият интелект винената журналистика?

Храна

ОТ БРОЯ: Мигранти с таланти представят австралийска седмица

ОТ БРОЯ: Мигранти с таланти представят австралийска седмица

Текст: Бистра Иванова, снимки: Soul Cinematic
24 Август 2023, 12:04

Никол Алтман и почитта към мултикултурното минало на континента

Новини

Краят на Le Gavroche: 3 реакции и малко оптимизъм

Краят на Le Gavroche: 3 реакции и малко оптимизъм

Андреа Пунчева
23 Август 2023, 17:04

Новината "взриви" кулинарния свят... какво ни казва за индустрията и за обществото? И имаме ли повод за надежда?

На по чаша

ОТ БРОЯ: Какво пием това лято

ОТ БРОЯ: Какво пием това лято

Ани Коджаиванова, Марина Караконова
23 Август 2023, 13:47

Винените журналисти на Бакхус със своите лични мнения и препоръки

Хора

#БакхусПосланик: Стефан A. Щерев

#БакхусПосланик: Стефан A. Щерев

Бакхус
21 Август 2023, 09:09

Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.

Хора

#БакхусПосланик: Адриана Гюзелева

#БакхусПосланик: Адриана Гюзелева

Бакхус
18 Август 2023, 09:34

Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.

Места

ОТ БРОЯ: На пазар през лятото: къде, какво, защо?

ОТ БРОЯ: На пазар през лятото: къде, какво, защо?

Текст и снимки: Мария Жекова
15 Август 2023, 14:11

Обиколка из благата на три града в България и един на път за морето в Гърция

Новини

От редактора: Бъдещето е за мечтателите... които запретнат ръкави

От редактора: Бъдещето е за мечтателите... които запретнат ръкави

Андреа Пунчева, илюстрация: Нанда Ментешева
11 Август 2023, 10:00

С гледка към утрешния ден - на храната, на напитките и на гурме общността като цяло

Храна

ОТ БРОЯ: Тарама турне из Южното ни Черноморие

ОТ БРОЯ: Тарама турне из Южното ни Черноморие

Ния Петрова
26 Юли 2023, 11:34

От Градина, през Варвара до Синеморец

Новини

Дяволски добро вино?

Дяволски добро вино?

Бакхус
31 Юли 2023, 12:50

Градската крафт винарна Odessos и музикантите Odd Crew ще представят предпремиерно второто си вино Odd Wine Cabernet Franc No Oak 2022

Новини

Морска вечеря за смелчаци

Морска вечеря за смелчаци

Андреа Пунчева
24 Юли 2023, 15:37

Маси на скалите и мечти с поглед към звездите на тазгодишното издание на Ritual Gatherings на крепостта Акра

Места

Храна, гора и история с Рене и Джун

Храна, гора и история с Рене и Джун

Специален проект за Пирдоп
01 Август 2023, 11:30

Шеф готвачите Йошида тръгват на кулинарно пътешествие до малко познатия град Пирдоп и живописните му околности

Хора

Големите творци и храната: Хенрик Сенкевич

Големите творци и храната: Хенрик Сенкевич

Владислав Христов
17 Юли 2023, 09:57

Древен Рим, Нерон е на власт, време на жестокости, разгул и постоянни пировe. Богатите преяждат с езиците от фламинго, скакалци в мед, риби и месо. С талантливото си перо класикът на полската литература Хенрик Сенкевич описва до какво ще доведе всичко това.

Места

Храна, гора и история с Рене и Джун: Уикенд в Пирдоп, част 1

Храна, гора и история с Рене и Джун: Уикенд в Пирдоп, част 1

Специален проект за Пирдоп
30 Юни 2023, 10:40

В търсене на пирдопски тутманик, Еленската базилика и местния колоритен дух

Места

Храна, гора и история с Рене и Джун: Уикенд в Пирдоп, част 2

Храна, гора и история с Рене и Джун: Уикенд в Пирдоп, част 2

Специален проект за Пирдоп
11 Юли 2023, 13:44

В търсене на бамбал, посещение в Лукановата къща и още възможности за почивка и забавление

Новини

Нови гастрономически върхове с шеф Фатих Тутак - GALLADA

Нови гастрономически върхове с шеф Фатих Тутак - GALLADA

Бакхус
11 Юли 2023, 16:34

GALLADA & Topside Bar - вечеря с гледка към Босфора

На по чаша

TEAsting: Ърл Грей – топло и студено

TEAsting: Ърл Грей – топло и студено

Текст и снимки: Владислав Христов
21 Юни 2023, 17:52

Ако си падате по аромата на бергамот, ще ви е спътник за цял живот. А ако го пробвате студен, вероятността да се влюбите от първа глътка е много по-голяма.

На по чаша

Замъци, козе сирене и много вино в долината на Лоара

Замъци, козе сирене и много вино в долината на Лоара

Tекст и снимки: Яна Тенева и Никола Плонц
09 Юни 2023, 15:03

Обиколка из съкровищата на един от по-малко познатите у нас региони на Франция

Места

ОТ БРОЯ: No(ma) problem

ОТ БРОЯ: No(ma) problem

Ани Коджаиванова
05 Юни 2023, 16:56

Бизнес моделът на висшата кулинария се оказа изграден върху заблуди и е напът да рухне

На по чаша

Изба DeVina: Североизточен винен бриз

Изба DeVina: Североизточен винен бриз

Ани Коджаиванова
29 Май 2023, 10:48

Малката винарна до Девня залага на свежи, модерни тероарни вина

Места

ОТ БРОЯ: Атински съставки с азиатско вдъхновение

ОТ БРОЯ: Атински съставки с азиатско вдъхновение

Ани Коджаиванова
25 Май 2023, 12:25

Гръцко-японската фюжън кухня е факт

Хора

Големите творци и храната: Петко Р. Славейков

Големите творци и храната: Петко Р. Славейков

Владислав Христов
25 Май 2023, 10:35

България може да се похвали с една от първите готварски книги в Европа, написана от него и издадена в Цариград през 1870 г..

Новини

Испанско-българска история с продължение - отново в София

Испанско-българска история с продължение - отново в София

Андреа Пунчева
25 Май 2023, 18:53

Тази кулинарна "книга" вече има три глави. Началото бе през 2019 г. на наградите на "Бакхус", във втората глава действието се разви във Валядолид, а третата се случва днес и утре, 25 и 26 май, в София

На по чаша

TEAsting: Корени и плодчета за имунитет

TEAsting: Корени и плодчета за имунитет

Текст и снимки: Владислав Христов
22 Май 2023, 12:11

Разчитаме на лечебната сила на корени и плодове, да видим какъв ще е крайният резултат

Места

ОТ БРОЯ: Към кого е гостоприемна хоспиталити сферата

ОТ БРОЯ: Към кого е гостоприемна хоспиталити сферата

Татяна Димитрова
16 Май 2023, 16:12

Как се отнася браншът към хората с увреждания?

На по чаша

Ревю: Испания през вината на Bodega Matarromera и Cyan

Ревю: Испания през вината на Bodega Matarromera и Cyan

София Павлова
18 Май 2023, 17:48

Дегустираме 8 вина от гореща Испания

Места

ОТ БРОЯ: Силивряк е тук

ОТ БРОЯ: Силивряк е тук

Андреа Пунчева
28 Април 2023, 13:37

Хранилището за мечти, както Мария Жекова нарича своя кулинарен проект в Родопите, посреща първи гости тази пролет

Храна

ОТ БРОЯ: Последните два

ОТ БРОЯ: Последните два

Марина Караконова
05 Май 2023, 10:38

Шапки долу за ресторантите ветерани

Новини

Дунавската равнина с първа винена карта

Дунавската равнина с първа винена карта

Бакхус
01 Май 2023, 16:41

Начинанието ще популяризира региона, 17 изби обединиха усилия, а Министерството на туризма обеща подкрепа

Места

Бакхус на път: 48 часа в Солун

Бакхус на път: 48 часа в Солун

Андреа Пунчева, Петър Пунчев
26 Април 2023, 10:33

Къде да отидете и какво да поръчате за един уикенд, прекаран с изглед към морето само на 3 часа от София

Хора

Големите творци и храната: Алеко Константинов

Големите творци и храната: Алеко Константинов

Владислав Христов
24 Април 2023, 10:15

Без типажи като бай Ганьо родната класика нямаше да бъде толкова живописна и натурална

Храна

ОТ БРОЯ: Ако ресторантите можеха да говорят

ОТ БРОЯ: Ако ресторантите можеха да говорят

Андреа Пунчева
13 Април 2023, 15:42

Някои от триковете, които заведенията по света използват

Места

ОТ БРОЯ: Пролетните пазари на София - къде, какво, защо?

ОТ БРОЯ: Пролетните пазари на София - къде, какво, защо?

Текст и снимки: Мария Жекова
13 Април 2023, 15:02

Обиколка из сергиите на Красно село, Римската стена и Женския пазар

Места

Къде е най-доброто шкембе?

Къде е най-доброто шкембе?

Ния Петрова
06 Февруари 2023, 15:05

Търсенето на #ЧревоугодноМиеНия

Места

ОТ БРОЯ: Малкият-голям Санлукар

ОТ БРОЯ: Малкият-голям Санлукар

Текст и снимки: Бойка Велинова
02 Февруари 2023, 11:17

В андалуското градче се пие мансания и се яде телешко шкембе с нахут

Хора

Големите творци и храната: Александър Дюма-баща

Големите творци и храната: Александър Дюма-баща

Владислав Христов
17 Януари 2023, 15:01

Места

Великолепнитe 7: звездни и извън градовете

Великолепнитe 7: звездни и извън градовете

София Павлова
12 Януари 2023, 14:37

Местата, за които си заслужава да слезете от главния път

Новини

Бакхус на път: Исландия за гладни приключенци

Бакхус на път: Исландия за гладни приключенци

София Павлова
06 Януари 2023, 11:16

Къде и какво да ядете, докато обикаляте една от най-северните точки на Европа

Новини

ОТ БРОЯ: Балканско намигване на Michelin почва

ОТ БРОЯ: Балканско намигване на Michelin почва

Андреа Пунчева
10 Януари 2023, 12:35

Разказ от първо небце от испанския ресторант Trigo, където готвиха Владислав Пенов и Антон Васев

Места

ОТ БРОЯ: Кухнята на Витоша

ОТ БРОЯ: Кухнята на Витоша

София Павлова
09 Януари 2023, 11:05

Колко вкусно може да готвят в една хижа не e въпрос, а възклицание!

Храна

Рецепта от Noma: яйчен уиски сос

Рецепта от Noma: яйчен уиски сос

Noma Food Projects
26 Декември 2022, 10:46

Най-добрият ресторант в света сподели своя рецепта

Храна

Големите творци и храната: Франсис Скот Фицджералд

Големите творци и храната: Франсис Скот Фицджералд

Владислав Христов
28 Ноември 2022, 16:04

Разходка до епохата на "изгубеното поколение" сред нощни партита, Сотерн, шампанско, печени бутове, прасенца и пуйки

На по чаша

Североизточна България в 100 вина - част III

Североизточна България в 100 вина - част III

Андреа Пунчева
29 Октомври 2022, 12:20

От Царевец до Ялово: дегустация на изби край Велико Търново

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: паеля

Неизвестните истории на известните ястия: паеля

Елисавета Иванова
24 Октомври 2022, 13:35

Запознайте се с произхода на едно от най-емблематичните испански ястия днес

Ресторант на годината

Най-добрите винени листи в България говорят: The Sea Terrace

Най-добрите винени листи в България говорят: The Sea Terrace

София Павлова
07 Октомври 2022, 18:02

Разговаряме с варненски ресторант, носител на наградата "Винена листа и напитки"

Ресторант на годината

Най-добрите винени листи в България говорят: aEstivum

Най-добрите винени листи в България говорят: aEstivum

Андреа Пунчева
20 Септември 2022, 14:11

Александър Скорчев разказва как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"

Ресторант на годината

Най-добрите винените листи в България говорят: Niko'las 0/360

Най-добрите винените листи в България говорят: Niko'las 0/360

Андреа Пунчева
14 Септември 2022, 10:37

Галина Виденова и Цветомир Николов разказват как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"

На по чаша

Коктейли със зехтин? Да!

Коктейли със зехтин? Да!

Анна Петкова
05 Септември 2022, 12:07

Маслиновото масло се съчетава най-добре с алкохоли с по-неутрален аромат и вкус, и си партнира с всичко от цитруси до мащерка

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: торта Павлова

Неизвестните истории на известните ястия: торта Павлова

Елисавета Иванова
24 Август 2022, 17:34

Десерт, целунат от романтичния ореол на руската примабалерина Анна Павлова

Хора

ОТ БРОЯ: Шеф Фатих Тутак и гастрономическият флирт

ОТ БРОЯ: Шеф Фатих Тутак и гастрономическият флирт

София Павлова
08 Август 2022, 14:49

Чудовищният истанбулски трафик не може да спре гладен журналист, устремен към един от най-добрите ресторанти в света

Ресторант на годината

Ивана Кръстева, Soul Kitchen: 70% от гостите не са вегани, просто им е вкусно

Ивана Кръстева, Soul Kitchen: 70% от гостите не са вегани, просто им е вкусно

Бакхус
26 Юли 2022, 10:46

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Шеф Сали Али, ANDRe: Нека ресторантите подкрепят местните производители

Шеф Сали Али, ANDRe: Нека ресторантите подкрепят местните производители

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 12:13

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Метин Алиев, Hamachi-ni: Устойчивата кухня е изобретателна

Метин Алиев, Hamachi-ni: Устойчивата кухня е изобретателна

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 12:41

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Виктор Ангелов, CHEF'S: Никога не бих пренебрегнал шкембе чорбата

Виктор Ангелов, CHEF'S: Никога не бих пренебрегнал шкембе чорбата

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 16:25

Интервюто е част от поредицата за ресторантите, номинирани в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Новини

Екатерина Маринчева: чешмяната вода в заведенията не е само за "хипстърска" София

Екатерина Маринчева: чешмяната вода в заведенията не е само за "хипстърска" София

София Павлова
22 Юли 2022, 14:21

Разговор с един от инициаторите на кампанията "Вода без опаковка"

Хора

Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята

Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята

София Павлова
19 Април 2022, 12:52

Разговор с лицето на новото поколение "зелени" готвачи

Новини

Октоподът е за възхищение, не за ядене

Октоподът е за възхищение, не за ядене

София Павлова
25 Януари 2022, 14:39

Защо е редно мястото на едно от най-интересните същества на Земята да остане във водата