С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Най-новото

Хора

Големите творци и храната: Петко Р. Славейков

Големите творци и храната: Петко Р. Славейков

Владислав Христов
25 Май 2023, 10:35

България може да се похвали с една от първите готварски книги в Европа, написана от него и издадена в Цариград през 1870 г..

Новини

Испанско-българска история с продължение - отново в София

Испанско-българска история с продължение - отново в София

Андреа Пунчева
25 Май 2023, 18:53

Тази кулинарна "книга" вече има три глави. Началото бе през 2019 г. на наградите на "Бакхус", във втората глава действието се разви във Валядолид, а третата се случва днес и утре, 25 и 26 май, в София

На по чаша

TEAsting: Корени и плодчета за имунитет

TEAsting: Корени и плодчета за имунитет

Текст и снимки: Владислав Христов
22 Май 2023, 12:11

Разчитаме на лечебната сила на корени и плодове, да видим какъв ще е крайният резултат

Реклама

Highland Park: в чест на Българското възраждане
20 Април 2023, 15:47

Скоч марката представи първата бутилка от най-новата си лимитирана серия, посветена на България

Места

ОТ БРОЯ: Към кого е гостоприемна хоспиталити сферата

ОТ БРОЯ: Към кого е гостоприемна хоспиталити сферата

Татяна Димитрова
16 Май 2023, 16:12

Как се отнася браншът към хората с увреждания?

На по чаша

Ревю: Испания през вината на Bodega Matarromera и Cyan

Ревю: Испания през вината на Bodega Matarromera и Cyan

София Павлова
18 Май 2023, 17:48

Дегустираме 8 вина от гореща Испания

Места

ОТ БРОЯ: Силивряк е тук

ОТ БРОЯ: Силивряк е тук

Андреа Пунчева
28 Април 2023, 13:37

Хранилището за мечти, както Мария Жекова нарича своя кулинарен проект в Родопите, посреща първи гости тази пролет

Храна

ОТ БРОЯ: Последните два

ОТ БРОЯ: Последните два

Марина Караконова
05 Май 2023, 10:38

Шапки долу за ресторантите ветерани

Новини

Дунавската равнина с първа винена карта

Дунавската равнина с първа винена карта

Бакхус
01 Май 2023, 16:41

Начинанието ще популяризира региона, 17 изби обединиха усилия, а Министерството на туризма обеща подкрепа

Места

ОТ БРОЯ: Международният пир в Пловдив

ОТ БРОЯ: Международният пир в Пловдив

Георги Куманов
28 Април 2023, 14:11

Поглед към заведенията с чуждестранна кухня под тепетата

Места

Бакхус на път: 48 часа в Солун

Бакхус на път: 48 часа в Солун

Андреа Пунчева, Петър Пунчев
26 Април 2023, 10:33

Къде да отидете и какво да поръчате за един уикенд, прекаран с изглед към морето само на 3 часа от София

Хора

Големите творци и храната: Алеко Константинов

Големите творци и храната: Алеко Константинов

Владислав Христов
24 Април 2023, 10:15

Без типажи като бай Ганьо родната класика нямаше да бъде толкова живописна и натурална

На по чаша

ОТ БРОЯ: Какво пием тази пролет

ОТ БРОЯ: Какво пием тази пролет

Ани Коджаиванова, Марина Караконова
21 Април 2023, 10:06

Винените журналисти на Бакхус със своите лични мнения и препоръки

Храна

ОТ БРОЯ: Ако ресторантите можеха да говорят

ОТ БРОЯ: Ако ресторантите можеха да говорят

Андреа Пунчева
13 Април 2023, 15:42

Някои от триковете, които заведенията по света използват

Места

ОТ БРОЯ: Пролетните пазари на София - къде, какво, защо?

ОТ БРОЯ: Пролетните пазари на София - къде, какво, защо?

Текст и снимки: Мария Жекова
13 Април 2023, 15:02

Обиколка из сергиите на Красно село, Римската стена и Женския пазар

Новини

Червено от Сакар е най-доброто българско вино за 2022

Червено от Сакар е най-доброто българско вино за 2022

Бакхус
12 Март 2023, 10:57

DiVino Top 50 - кои са победителите за изминалата година

Места

Къде е най-доброто шкембе?

Къде е най-доброто шкембе?

Ния Петрова
06 Февруари 2023, 15:05

Търсенето на #ЧревоугодноМиеНия

Места

ОТ БРОЯ: Малкият-голям Санлукар

ОТ БРОЯ: Малкият-голям Санлукар

Текст и снимки: Бойка Велинова
02 Февруари 2023, 11:17

В андалуското градче се пие мансания и се яде телешко шкембе с нахут

На по чаша

TEAsting: Мате и лапачо - напитките на боговете

TEAsting: Мате и лапачо - напитките на боговете

Владислав Христов
01 Февруари 2023, 15:16

Разходка до географските ширини на Южна Америка и нейните чайове

Хора

Големите творци и храната: Александър Дюма-баща

Големите творци и храната: Александър Дюма-баща

Владислав Христов
17 Януари 2023, 15:01

Места

Великолепнитe 7: звездни и извън градовете

Великолепнитe 7: звездни и извън градовете

София Павлова
12 Януари 2023, 14:37

Местата, за които си заслужава да слезете от главния път

Новини

Бакхус на път: Исландия за гладни приключенци

Бакхус на път: Исландия за гладни приключенци

София Павлова
06 Януари 2023, 11:16

Къде и какво да ядете, докато обикаляте една от най-северните точки на Европа

Новини

ОТ БРОЯ: Балканско намигване на Michelin почва

ОТ БРОЯ: Балканско намигване на Michelin почва

Андреа Пунчева
10 Януари 2023, 12:35

Разказ от първо небце от испанския ресторант Trigo, където готвиха Владислав Пенов и Антон Васев

Места

ОТ БРОЯ: Кухнята на Витоша

ОТ БРОЯ: Кухнята на Витоша

София Павлова
09 Януари 2023, 11:05

Колко вкусно може да готвят в една хижа не e въпрос, а възклицание!

Храна

Рецепта от Noma: яйчен уиски сос

Рецепта от Noma: яйчен уиски сос

Noma Food Projects
26 Декември 2022, 10:46

Най-добрият ресторант в света сподели своя рецепта

Хора

#БакхусПосланик: Филип Спасов

#БакхусПосланик: Филип Спасов

Бакхус
22 Декември 2022, 14:30

Ние сме това, което ядем, пием и четем

Хора

#БакхусПосланик: Кристина Маркова

#БакхусПосланик: Кристина Маркова

Бакхус
18 Декември 2022, 09:52

Ние сме това, което ядем, пием и четем

Хора

#БакхусПосланик: Емилия Стоева

#БакхусПосланик: Емилия Стоева

Бакхус
16 Декември 2022, 16:36

Ние сме това, което ядем, пием и четем

Хора

#БакхусПосланик: Деница Петков

#БакхусПосланик: Деница Петков

Бакхус
16 Декември 2022, 09:00

Ние сме това, което ядем, пием и четем

Хора

#БакхусПосланик: Георги Тошев

#БакхусПосланик: Георги Тошев

Бакхус
11 Декември 2022, 18:24

Ние сме това, което ядем, пием и четем

Хора

#БакхусПосланик: Александър Таралежков

#БакхусПосланик: Александър Таралежков

Бакхус
11 Декември 2022, 18:23

Нов проект, който обединява съмишленици на идеята, че ние сме това, което ядем, пием и четем

На по чаша

Apollowine: вино на 2 етажа

Apollowine: вино на 2 етажа

София Павлова
09 Декември 2022, 17:17

Новото място в София, където ще откриете пищен избор от винени бутилки и предложения на чаша

Храна

Големите творци и храната: Франсис Скот Фицджералд

Големите творци и храната: Франсис Скот Фицджералд

Владислав Христов
28 Ноември 2022, 16:04

Разходка до епохата на "изгубеното поколение" сред нощни партита, Сотерн, шампанско, печени бутове, прасенца и пуйки

Платена публикация

Българин стана един от десетимата най-добри бармани на планетата

Българин стана един от десетимата най-добри бармани на планетата

Съдържание от Avendi
21 Ноември 2022, 17:29

Манол Лазаров влезе в топ 10 на финала на World Class

На по чаша

TEAsting: Масала - класическа и модерна

TEAsting: Масала - класическа и модерна

Текст и снимки: Владислав Христов
14 Ноември 2022, 10:46

Днес поемаме към вечно заснежените върхове на Хималаите, където е родината на масалата

На по чаша

Ревю: Tommasi във Венето и Пулия

Ревю: Tommasi във Венето и Пулия

София Павлова
09 Ноември 2022, 10:35

Дегустираме 6 вина от двата края на Италия.

Храна

Мигранти с таланти представят: етиопска седмица

Мигранти с таланти представят: етиопска седмица

Текст: Бистра Иванова, Снимки: Стефан Сучев
04 Ноември 2022, 10:31

На по чаша

Североизточна България в 100 вина - част III

Североизточна България в 100 вина - част III

Андреа Пунчева
29 Октомври 2022, 12:20

От Царевец до Ялово: дегустация на изби край Велико Търново

На по чаша

Североизточна България в 100 вина - част II

Североизточна България в 100 вина - част II

Андреа Пунчева
25 Октомври 2022, 15:07

За винените събития извън София и новите хора, които ги посещават

На по чаша

Североизточна България в 100 вина - част I

Североизточна България в 100 вина - част I

Андреа Пунчева
25 Октомври 2022, 14:22

Защо маврудът вече няма право да е просто мавруд

Хора

Големите творци и храната: А. П. Чехов

Големите творци и храната: А. П. Чехов

Владислав Христов
24 Октомври 2022, 09:24

Класикът на руската литература ще ни пренесе в дворянските времена, ще ни замирише на печена пуйка и мариновани вишни...

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: паеля

Неизвестните истории на известните ястия: паеля

Елисавета Иванова
24 Октомври 2022, 13:35

Запознайте се с произхода на едно от най-емблематичните испански ястия днес

Ресторант на годината

Най-добрите винени листи в България говорят: The Sea Terrace

Най-добрите винени листи в България говорят: The Sea Terrace

София Павлова
07 Октомври 2022, 18:02

Разговаряме с варненски ресторант, носител на наградата "Винена листа и напитки"

Новини

Големите творци и храната: П. Г. Удхаус

Големите творци и храната: П. Г. Удхаус

Владислав Христов
25 Септември 2022, 18:56

Нека видим в какви кулинарни каши ще се забъркат икономът Джийвс и аристократът Бъртрам Устър

На по чаша

Как пият уискито и джина си кралските особи?

Как пият уискито и джина си кралските особи?

Гергана Ангелова, Българска уиски академия
15 Септември 2022, 17:07

.... и не само. Разказ за питиетата, предпочитани от политици, писатели и поп икони

Ресторант на годината

Най-добрите винени листи в България говорят: aEstivum

Най-добрите винени листи в България говорят: aEstivum

Андреа Пунчева
20 Септември 2022, 14:11

Александър Скорчев разказва как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"

Ресторант на годината

Най-добрите винените листи в България говорят: Niko'las 0/360

Най-добрите винените листи в България говорят: Niko'las 0/360

Андреа Пунчева
14 Септември 2022, 10:37

Галина Виденова и Цветомир Николов разказват как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"

На по чаша

Коктейли със зехтин? Да!

Коктейли със зехтин? Да!

Анна Петкова
05 Септември 2022, 12:07

Маслиновото масло се съчетава най-добре с алкохоли с по-неутрален аромат и вкус, и си партнира с всичко от цитруси до мащерка

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: торта Павлова

Неизвестните истории на известните ястия: торта Павлова

Елисавета Иванова
24 Август 2022, 17:34

Десерт, целунат от романтичния ореол на руската примабалерина Анна Павлова

Хора

ОТ БРОЯ: Шеф Фатих Тутак и гастрономическият флирт

ОТ БРОЯ: Шеф Фатих Тутак и гастрономическият флирт

София Павлова
08 Август 2022, 14:49

Чудовищният истанбулски трафик не може да спре гладен журналист, устремен към един от най-добрите ресторанти в света

Ресторант на годината

Ивана Кръстева, Soul Kitchen: 70% от гостите не са вегани, просто им е вкусно

Ивана Кръстева, Soul Kitchen: 70% от гостите не са вегани, просто им е вкусно

Бакхус
26 Юли 2022, 10:46

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Шеф Сали Али, ANDRe: Нека ресторантите подкрепят местните производители

Шеф Сали Али, ANDRe: Нека ресторантите подкрепят местните производители

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 12:13

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Метин Алиев, Hamachi-ni: Устойчивата кухня е изобретателна

Метин Алиев, Hamachi-ni: Устойчивата кухня е изобретателна

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 12:41

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Виктор Ангелов, CHEF'S: Никога не бих пренебрегнал шкембе чорбата

Виктор Ангелов, CHEF'S: Никога не бих пренебрегнал шкембе чорбата

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 16:25

Интервюто е част от поредицата за ресторантите, номинирани в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Новини

Екатерина Маринчева: чешмяната вода в заведенията не е само за "хипстърска" София

Екатерина Маринчева: чешмяната вода в заведенията не е само за "хипстърска" София

София Павлова
22 Юли 2022, 14:21

Разговор с един от инициаторите на кампанията "Вода без опаковка"

Хора

От броя: Земята им благодари

От броя: Земята им благодари

София Павлова
05 Юли 2022, 14:10

Среща с екосъобразните герои на новото време

Хора

Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята

Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята

София Павлова
19 Април 2022, 12:52

Разговор с лицето на новото поколение "зелени" готвачи

Новини

Октоподът е за възхищение, не за ядене

Октоподът е за възхищение, не за ядене

София Павлова
25 Януари 2022, 14:39

Защо е редно мястото на едно от най-интересните същества на Земята да остане във водата

Реклама »