Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
България може да се похвали с една от първите готварски книги в Европа, написана от него и издадена в Цариград през 1870 г..
Тази кулинарна "книга" вече има три глави. Началото бе през 2019 г. на наградите на "Бакхус", във втората глава действието се разви във Валядолид, а третата се случва днес и утре, 25 и 26 май, в София
Разчитаме на лечебната сила на корени и плодове, да видим какъв ще е крайният резултат
Как се отнася браншът към хората с увреждания?
Дегустираме 8 вина от гореща Испания
Хранилището за мечти, както Мария Жекова нарича своя кулинарен проект в Родопите, посреща първи гости тази пролет
Начинанието ще популяризира региона, 17 изби обединиха усилия, а Министерството на туризма обеща подкрепа
Поглед към заведенията с чуждестранна кухня под тепетата
Къде да отидете и какво да поръчате за един уикенд, прекаран с изглед към морето само на 3 часа от София
Без типажи като бай Ганьо родната класика нямаше да бъде толкова живописна и натурална
Винените журналисти на Бакхус със своите лични мнения и препоръки
Някои от триковете, които заведенията по света използват
Обиколка из сергиите на Красно село, Римската стена и Женския пазар
DiVino Top 50 - кои са победителите за изминалата година
В андалуското градче се пие мансания и се яде телешко шкембе с нахут
Разходка до географските ширини на Южна Америка и нейните чайове
Местата, за които си заслужава да слезете от главния път
Къде и какво да ядете, докато обикаляте една от най-северните точки на Европа
Разказ от първо небце от испанския ресторант Trigo, където готвиха Владислав Пенов и Антон Васев
Колко вкусно може да готвят в една хижа не e въпрос, а възклицание!
Най-добрият ресторант в света сподели своя рецепта
Ние сме това, което ядем, пием и четем
Нов проект, който обединява съмишленици на идеята, че ние сме това, което ядем, пием и четем
Новото място в София, където ще откриете пищен избор от винени бутилки и предложения на чаша
Разходка до епохата на "изгубеното поколение" сред нощни партита, Сотерн, шампанско, печени бутове, прасенца и пуйки
Манол Лазаров влезе в топ 10 на финала на World Class
Днес поемаме към вечно заснежените върхове на Хималаите, където е родината на масалата
Дегустираме 6 вина от двата края на Италия.
От Царевец до Ялово: дегустация на изби край Велико Търново
За винените събития извън София и новите хора, които ги посещават
Защо маврудът вече няма право да е просто мавруд
Класикът на руската литература ще ни пренесе в дворянските времена, ще ни замирише на печена пуйка и мариновани вишни...
Запознайте се с произхода на едно от най-емблематичните испански ястия днес
Разговаряме с варненски ресторант, носител на наградата "Винена листа и напитки"
Нека видим в какви кулинарни каши ще се забъркат икономът Джийвс и аристократът Бъртрам Устър
.... и не само. Разказ за питиетата, предпочитани от политици, писатели и поп икони
Александър Скорчев разказва как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"
Галина Виденова и Цветомир Николов разказват как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"
Маслиновото масло се съчетава най-добре с алкохоли с по-неутрален аромат и вкус, и си партнира с всичко от цитруси до мащерка
Десерт, целунат от романтичния ореол на руската примабалерина Анна Павлова
Чудовищният истанбулски трафик не може да спре гладен журналист, устремен към един от най-добрите ресторанти в света
Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
Интервюто е част от поредицата за ресторантите, номинирани в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
Разговор с един от инициаторите на кампанията "Вода без опаковка"
Разговор с лицето на новото поколение "зелени" готвачи
Защо е редно мястото на едно от най-интересните същества на Земята да остане във водата