С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Най-новото

Новини

Червено от Сакар е най-доброто българско вино за 2022

Червено от Сакар е най-доброто българско вино за 2022

Бакхус
12 Март 2023, 10:57

DiVino Top 50 - кои са победителите за изминалата година

Места

ОТ БРОЯ: Пловдив, не сме те забравили

ОТ БРОЯ: Пловдив, не сме те забравили

Георги Куманов
16 Февруари 2023, 11:37

Айляците заобичаха да си правят густо на по поничка или на брънч

Места

ОТ БРОЯ: Skye is the limit

ОТ БРОЯ: Skye is the limit

Текст и снимки: Гергана Ангелова
13 Февруари 2023, 09:22

Из шотландските вкусове и пейзажи на остров Скай

Реклама

ОТ БРОЯ: Автентична Азия в една хапка
03 Януари 2023, 11:44

Momo Fusion Dumplings е най-новото заведение за азиатска и фюжън храна и се намира в идеалния център на София - на пл. Гарибалди

Новини

#HardRockSoftTannins: нова реколта от "Одесос"

#HardRockSoftTannins: нова реколта от "Одесос"

Бакхус
14 Февруари 2023, 09:25

Вино и хип-хоп се срещат в клуб ReBonkers на 10 март

На по чаша

TEAsting: Класиките в жанра - Асам, Дарджилинг, Английска закуска

TEAsting: Класиките в жанра - Асам, Дарджилинг, Английска закуска

Текст и снимки: Владислав Христов
13 Юли 2022, 12:34

Черният чай в цялото му многобразие от вкусове и аромати

Места

Къде е най-доброто шкембе?

Къде е най-доброто шкембе?

Ния Петрова
06 Февруари 2023, 15:05

Търсенето на #ЧревоугодноМиеНия

Места

ОТ БРОЯ: Малкият-голям Санлукар

ОТ БРОЯ: Малкият-голям Санлукар

Текст и снимки: Бойка Велинова
02 Февруари 2023, 11:17

В андалуското градче се пие мансания и се яде телешко шкембе с нахут

На по чаша

TEAsting: Мате и лапачо - напитките на боговете

TEAsting: Мате и лапачо - напитките на боговете

Владислав Христов
01 Февруари 2023, 15:16

Разходка до географските ширини на Южна Америка и нейните чайове

Храна

Мигранти с таланти представят: йеменска кухня, част II

Мигранти с таланти представят: йеменска кухня, част II

Текст: Искра Янкова, Снимки: Стефан Сучев
31 Януари 2023, 12:12

Кулинарните традиции на Хадрамаут със Сара Алкаф

Хора

Големите творци и храната: Александър Дюма-баща

Големите творци и храната: Александър Дюма-баща

Владислав Христов
17 Януари 2023, 15:01

Новини

Българин отново на световната олимпиада за млади готвачи

Българин отново на световната олимпиада за млади готвачи

Бакхус
17 Януари 2023, 07:13

На Young Chef Olympiad 2023 в Индия ще участва ученик на кулинарната академия HRC

Места

Великолепнитe 7: звездни и извън градовете

Великолепнитe 7: звездни и извън градовете

София Павлова
12 Януари 2023, 14:37

Местата, за които си заслужава да слезете от главния път

Новини

Бакхус на път: Исландия за гладни приключенци

Бакхус на път: Исландия за гладни приключенци

София Павлова
06 Януари 2023, 11:16

Къде и какво да ядете, докато обикаляте една от най-северните точки на Европа

Новини

ОТ БРОЯ: Балканско намигване на Michelin почва

ОТ БРОЯ: Балканско намигване на Michelin почва

Андреа Пунчева
10 Януари 2023, 12:35

Разказ от първо небце от испанския ресторант Trigo, където готвиха Владислав Пенов и Антон Васев

Места

ОТ БРОЯ: Кухнята на Витоша

ОТ БРОЯ: Кухнята на Витоша

София Павлова
09 Януари 2023, 11:05

Колко вкусно може да готвят в една хижа не e въпрос, а възклицание!

Новини

Savoir-fête с червен килим и шампанско в Будапеща

Savoir-fête с червен килим и шампанско в Будапеща

Андреа Пунчева
28 Декември 2022, 13:09

Някои дни са родени по-добри от други. Разказ за изключителна вечер с Moet & Chandon в операта в Будапеща

Храна

Рецепта от Noma: яйчен уиски сос

Рецепта от Noma: яйчен уиски сос

Noma Food Projects
26 Декември 2022, 10:46

Най-добрият ресторант в света сподели своя рецепта

Хора

#БакхусПосланик: Филип Спасов

#БакхусПосланик: Филип Спасов

Бакхус
22 Декември 2022, 14:30

Ние сме това, което ядем, пием и четем

Хора

#БакхусПосланик: Кристина Маркова

#БакхусПосланик: Кристина Маркова

Бакхус
18 Декември 2022, 09:52

Ние сме това, което ядем, пием и четем

Хора

#БакхусПосланик: Емилия Стоева

#БакхусПосланик: Емилия Стоева

Бакхус
16 Декември 2022, 16:36

Ние сме това, което ядем, пием и четем

Хора

#БакхусПосланик: Деница Петков

#БакхусПосланик: Деница Петков

Бакхус
16 Декември 2022, 09:00

Ние сме това, което ядем, пием и четем

Хора

#БакхусПосланик: Георги Тошев

#БакхусПосланик: Георги Тошев

Бакхус
11 Декември 2022, 18:24

Ние сме това, което ядем, пием и четем

Хора

#БакхусПосланик: Александър Таралежков

#БакхусПосланик: Александър Таралежков

Бакхус
11 Декември 2022, 18:23

Нов проект, който обединява съмишленици на идеята, че ние сме това, което ядем, пием и четем

На по чаша

Apollowine: вино на 2 етажа

Apollowine: вино на 2 етажа

София Павлова
09 Декември 2022, 17:17

Новото място в София, където ще откриете пищен избор от винени бутилки и предложения на чаша

Храна

Големите творци и храната: Франсис Скот Фицджералд

Големите творци и храната: Франсис Скот Фицджералд

Владислав Христов
28 Ноември 2022, 16:04

Разходка до епохата на "изгубеното поколение" сред нощни партита, Сотерн, шампанско, печени бутове, прасенца и пуйки

Платена публикация

Българин стана един от десетимата най-добри бармани на планетата

Българин стана един от десетимата най-добри бармани на планетата

Съдържание от Avendi
21 Ноември 2022, 17:29

Манол Лазаров влезе в топ 10 на финала на World Class

На по чаша

TEAsting: Масала - класическа и модерна

TEAsting: Масала - класическа и модерна

Текст и снимки: Владислав Христов
14 Ноември 2022, 10:46

Днес поемаме към вечно заснежените върхове на Хималаите, където е родината на масалата

На по чаша

Ревю: Tommasi във Венето и Пулия

Ревю: Tommasi във Венето и Пулия

София Павлова
09 Ноември 2022, 10:35

Дегустираме 6 вина от двата края на Италия.

Храна

Мигранти с таланти представят: етиопска седмица

Мигранти с таланти представят: етиопска седмица

Текст: Бистра Иванова, Снимки: Стефан Сучев
04 Ноември 2022, 10:31

На по чаша

Североизточна България в 100 вина - част III

Североизточна България в 100 вина - част III

Андреа Пунчева
29 Октомври 2022, 12:20

От Царевец до Ялово: дегустация на изби край Велико Търново

На по чаша

Североизточна България в 100 вина - част II

Североизточна България в 100 вина - част II

Андреа Пунчева
25 Октомври 2022, 15:07

За винените събития извън София и новите хора, които ги посещават

На по чаша

Североизточна България в 100 вина - част I

Североизточна България в 100 вина - част I

Андреа Пунчева
25 Октомври 2022, 14:22

Защо маврудът вече няма право да е просто мавруд

Хора

Големите творци и храната: А. П. Чехов

Големите творци и храната: А. П. Чехов

Владислав Христов
24 Октомври 2022, 09:24

Класикът на руската литература ще ни пренесе в дворянските времена, ще ни замирише на печена пуйка и мариновани вишни...

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: паеля

Неизвестните истории на известните ястия: паеля

Елисавета Иванова
24 Октомври 2022, 13:35

Запознайте се с произхода на едно от най-емблематичните испански ястия днес

Ресторант на годината

Най-добрите винени листи в България говорят: The Sea Terrace

Най-добрите винени листи в България говорят: The Sea Terrace

София Павлова
07 Октомври 2022, 18:02

Разговаряме с варненски ресторант, носител на наградата "Винена листа и напитки"

Новини

Големите творци и храната: П. Г. Удхаус

Големите творци и храната: П. Г. Удхаус

Владислав Христов
25 Септември 2022, 18:56

Нека видим в какви кулинарни каши ще се забъркат икономът Джийвс и аристократът Бъртрам Устър

На по чаша

TEAsting: Африкански медени сладости

TEAsting: Африкански медени сладости

Текст и снимки: Владислав Христов
19 Септември 2022, 10:49

Среща с ройбос и хънибуш - чаените емблеми на Южна Африка

На по чаша

Как пият уискито и джина си кралските особи?

Как пият уискито и джина си кралските особи?

Гергана Ангелова, Българска уиски академия
15 Септември 2022, 17:07

.... и не само. Разказ за питиетата, предпочитани от политици, писатели и поп икони

Ресторант на годината

Най-добрите винени листи в България говорят: aEstivum

Най-добрите винени листи в България говорят: aEstivum

Андреа Пунчева
20 Септември 2022, 14:11

Александър Скорчев разказва как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"

Ресторант на годината

Най-добрите винените листи в България говорят: Niko'las 0/360

Най-добрите винените листи в България говорят: Niko'las 0/360

Андреа Пунчева
14 Септември 2022, 10:37

Галина Виденова и Цветомир Николов разказват как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"

На по чаша

Коктейли със зехтин? Да!

Коктейли със зехтин? Да!

Анна Петкова
05 Септември 2022, 12:07

Маслиновото масло се съчетава най-добре с алкохоли с по-неутрален аромат и вкус, и си партнира с всичко от цитруси до мащерка

На по чаша

От броя: РОМантичен сезон

От броя: РОМантичен сезон

Петра Димитрова
26 Август 2022, 12:42

Ромът става все по-голяма категория заради своето разнообразие и всесезонност - тъкмо в това е и чарът му

Платена публикация

Кое от тези е най-вкусното ястие с розов домат?

Кое от тези е най-вкусното ястие с розов домат?

Съдържание от МЕТРО България
31 Август 2022, 11:54

На 3 септември между 11 и 17 ч. изборът е ваш, а готвенето - от ресторантите, поканени от МЕТРО България

Платена публикация

Ути, Джовани и Яна: тримата доматени мускетари

Ути, Джовани и Яна: тримата доматени мускетари

Съдържание за МЕТРО България
29 Август 2022, 08:44

Какво ще готвят и разказват на предстоящото издание на Фестивала на розовия домат на 3 септември в Княжеската градина

На по чаша

3 причини на България да й пука за ProWein

3 причини на България да й пука за ProWein

Андреа Пунчева
25 Август 2022, 12:19

Внушително, но и пусто: най-голямото изложение за вино в света се завърна след 2 години отлагане

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: торта Павлова

Неизвестните истории на известните ястия: торта Павлова

Елисавета Иванова
24 Август 2022, 17:34

Десерт, целунат от романтичния ореол на руската примабалерина Анна Павлова

Храна

Артишок и зехтин: горчиво!

Артишок и зехтин: горчиво!

Анна Петкова
11 Август 2022, 14:39

Митът за две от задължителните характеристики на маслиновото олио - Горчивост и Пикантност

Хора

ОТ БРОЯ: Шеф Фатих Тутак и гастрономическият флирт

ОТ БРОЯ: Шеф Фатих Тутак и гастрономическият флирт

София Павлова
08 Август 2022, 14:49

Чудовищният истанбулски трафик не може да спре гладен журналист, устремен към един от най-добрите ресторанти в света

Ресторант на годината

Ивана Кръстева, Soul Kitchen: 70% от гостите не са вегани, просто им е вкусно

Ивана Кръстева, Soul Kitchen: 70% от гостите не са вегани, просто им е вкусно

Бакхус
26 Юли 2022, 10:46

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Шеф Сали Али, ANDRe: Нека ресторантите подкрепят местните производители

Шеф Сали Али, ANDRe: Нека ресторантите подкрепят местните производители

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 12:13

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Метин Алиев, Hamachi-ni: Устойчивата кухня е изобретателна

Метин Алиев, Hamachi-ni: Устойчивата кухня е изобретателна

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 12:41

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Виктор Ангелов, CHEF'S: Никога не бих пренебрегнал шкембе чорбата

Виктор Ангелов, CHEF'S: Никога не бих пренебрегнал шкембе чорбата

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 16:25

Интервюто е част от поредицата за ресторантите, номинирани в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Новини

Екатерина Маринчева: чешмяната вода в заведенията не е само за "хипстърска" София

Екатерина Маринчева: чешмяната вода в заведенията не е само за "хипстърска" София

София Павлова
22 Юли 2022, 14:21

Разговор с един от инициаторите на кампанията "Вода без опаковка"

Хора

Големите творци и храната: Жоржи Амаду

Големите творци и храната: Жоржи Амаду

Владислав Христов
25 Юли 2022, 08:59

Бразилците наричат Баѝя "страната на щастието" и със сигурност са близко до истината

Хора

От броя: Земята им благодари

От броя: Земята им благодари

София Павлова
05 Юли 2022, 14:10

Среща с екосъобразните герои на новото време

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: пащел де ната

Неизвестните истории на известните ястия: пащел де ната

Елисавета Иванова
14 Юли 2022, 12:21

Едно от най-разпознаваемите лица на португалската кухня отдавна е надхвърлил границите ѝ

Хора

Шеф Тита: Новата доминиканска кухня и фюжън с историята

Шеф Тита: Новата доминиканска кухня и фюжън с историята

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
20 Май 2022, 10:07

Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion

Хора

Луис Алберто Лера: краят на дребния дивеч?

Луис Алберто Лера: краят на дребния дивеч?

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
18 Май 2022, 10:46

Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion

Хора

Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня

Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
10 Май 2022, 14:11

Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion

Хора

Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята

Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята

София Павлова
19 Април 2022, 12:52

Разговор с лицето на новото поколение "зелени" готвачи

Храна

Десерти, зехтин и една рецепта за сладост

Десерти, зехтин и една рецепта за сладост

Анна Петкова
11 Октомври 2022, 10:59

Ресторант на годината

Победителите говорят: ресторант в сегашно и бъдеще време

Победителите говорят: ресторант в сегашно и бъдеще време

Андреа Пунчева
02 Февруари 2022, 11:30

Откровена среща за старите уроци, новите тенденции, трудните гости с 5-те най-добри заведения на България

Новини

Октоподът е за възхищение, не за ядене

Октоподът е за възхищение, не за ядене

София Павлова
25 Януари 2022, 14:39

Защо е редно мястото на едно от най-интересните същества на Земята да остане във водата

Реклама »