С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Най-новото

Новини

Ритуална Вечеря на плажа на Камчия - вместо звезди Michelin... милиони по небето

Ритуална Вечеря на плажа на Камчия - вместо звезди Michelin... милиони по небето

Бакхус
10 Юни 2022, 14:04

Разговор с шеф Владислав Пенов, който споделя какви вкусове ни очакват вечерта на 30 юни

Новини

България със силно представяне на Concours Mondial de Bruxelles

България със силно представяне на Concours Mondial de Bruxelles

Марина Караконова
01 Юни 2022, 14:02

Състезанието обяви тазгодишните си резултати за червени и бели вина

Новини

Ловци на истории: Храната, която създава спомени

Ловци на истории: Храната, която създава спомени

Съдържание от InGlobo
24 Май 2022, 17:07

InGlobo ви кани на гурме вечеря под звездите с вдъхновяващи разкази и срещи

Реклама

"Просто ВКУСНО" – поредица от срещи с чудния свят на уиски Glenmorangie
25 Май 2022, 10:44

След години търсене на най-фините нотки при дестилация и следване на максимата, че "животът трябва да е просто вкусен", Glenmorangie събира експертите с най-сръчните ръце и най-изтънченото небце – Алекс Иванчев и Алекс Петков, за да създадат най-неустоимите десертни коктейли и най-вкусните коктейлни десерти. Резултат от това сътрудничество е поредицата от видеа "Просто ВКУСНО", които ви запознават с богатата палитра на Glenmorangie.

Хора

Шеф Тита: Новата доминиканска кухня и фюжън с историята

Шеф Тита: Новата доминиканска кухня и фюжън с историята

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
20 Май 2022, 10:07

Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion

Хора

Луис Алберто Лера: краят на дребния дивеч?

Луис Алберто Лера: краят на дребния дивеч?

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
18 Май 2022, 10:46

Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion

Хора

Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня

Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
10 Май 2022, 14:11

Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion

Храна

Madrid Fusion на 20: сбъднатата прогноза на "кръстника" Феран Адриа

Madrid Fusion на 20: сбъднатата прогноза на "кръстника" Феран Адриа

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
10 Май 2022, 12:59

Юбилейното издание на световната кулинарна фиеста подобри всички досегашни рекорди

На по чаша

Slow Wine Fair 2022: вино отвъд стоката

Slow Wine Fair 2022: вино отвъд стоката

София Павлова
29 Април 2022, 16:05

Няколко впечатления и наблюдения от първото издание на новото годишно събитие

Хора

Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята

Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята

София Павлова
19 Април 2022, 12:52

Разговор с лицето на новото поколение "зелени" готвачи

Храна

Мигранти с таланти представят: украинска седмица

Мигранти с таланти представят: украинска седмица

Мулти култи колектив
19 Април 2022, 09:13

3 рецепти за 3 вкусни торти, дело на украинката Марина Миндова

Храна

Артишок и зехтин: Сортовете на Италия

Артишок и зехтин: Сортовете на Италия

Анна Петкова
15 Април 2022, 13:14

8 срещи със страната, най-богата на собствени разновидности маслини

На по чаша

TEAsting: Матчизъм в действие

TEAsting: Матчизъм в действие

Текст и снимки: Владислав Христов
14 Април 2022, 10:15

Матча е легендарна, матча е модерна, но между различните матчи има един балкан разлика

Новини

Шеф със зелена Michelin звезда идва в София за специална вечеря

Шеф със зелена Michelin звезда идва в София за специална вечеря

Бакхус
12 Април 2022, 13:12

Кувертите са по едва 69 лв., гост-готвач в ресторант "Таланти" на 13 април е нидерландец Бьорн Масоп

Храна

ОТ БРОЯ: Храната на изгряващото слънце

ОТ БРОЯ: Храната на изгряващото слънце

Александър Джурджин
04 Април 2022, 11:00

История за страната, където след всяка хапка пируват очите, носът и небцето наравно със стомаха

Новини

Zero Waste: Женският пазар вече компостира биологичните си отпадъци

Zero Waste: Женският пазар вече компостира биологичните си отпадъци

Бакхус
04 Април 2022, 09:30

Амбицията е качествен биотор да достигне до най-много земеделски производители из цяла България

Места

ОТ БРОЯ: 168 часа в Сицилия

ОТ БРОЯ: 168 часа в Сицилия

Текст: София Павлова, Снимки: Деян Йорданов
31 Март 2022, 18:02

Средиземноморска обиколка с няколко вкусни спирки

Новини

Wine & Spirits Show 2022: нови хоризонти, майсторски класове и презентации

Wine & Spirits Show 2022: нови хоризонти, майсторски класове и презентации

Бакхус
01 Април 2022, 18:00

Второто издание ще се проведе от 7 до 9 април 2022 в зали 5 и 6 на Интер Експо Център София

Хора

Големите творци и храната: Астрид Линдгрен

Големите творци и храната: Астрид Линдгрен

Владислав Христов
30 Март 2022, 13:13

"Как да направим хората щастливи? Нужно е да им дадем радост, любов и малко сладко", възкликва Карлсон. Пипи и Емил със сигурност ще се съгласят с него.

Новини

ОТ БРОЯ: Горчиво и противоречиво, част II

ОТ БРОЯ: Горчиво и противоречиво, част II

София Павлова
28 Март 2022, 10:00

За революционния вкус в чашата еспресо и нейното бъдеще разговаряме със Стан Бачев

Новини

ОТ БРОЯ: Горчиво и противоречиво, част I

ОТ БРОЯ: Горчиво и противоречиво, част I

София Павлова
24 Март 2022, 10:24

Проследяваме светлата ера на кафееното зърно

Места

Haute кухнята: 6 звезди Michelin в Банско

Haute кухнята: 6 звезди Michelin в Банско

Андреа Пунчева
25 Март 2022, 17:16

По следите на уникално (без да преувеличаваме) за България събитие

Новини

#ЧревоугодноМиЕНия - градски обиколки през март

#ЧревоугодноМиЕНия - градски обиколки през март

Бакхус
24 Март 2022, 12:55

По следите на гурманските градски приключения на Ния Петрова

Новини

Всички говорят за "Одесос"

Всички говорят за "Одесос"

Текст: Ани Коджаиванова, Снимки: Надежда Чипева
21 Март 2022, 16:54

Малката крафт винарна от Варна очарова и с новата си реколта модерни, свежи, тероарни вина

Храна

ОТ БРОЯ: Безмесният герой

ОТ БРОЯ: Безмесният герой

Андреа Пунчева
15 Март 2022, 12:04

Григор Толев, когото знаете от пазара до Римската стена, разказва за вселената на гъбите

На по чаша

Ревю: изба Talamonti от Абруцо

Ревю: изба Talamonti от Абруцо

Андреа Пунчева
15 Март 2022, 17:51

Знаете ли, че пекорино е име не само на вид сирене, но и на винен сорт грозде?

Новини

Специално събитие-дегустация DiVino TOP 50 за 2021

Специално събитие-дегустация DiVino TOP 50 за 2021

DiVino
11 Март 2022, 14:52

DiVino обявява класацията на най-добрите български вина

На по чаша

ОТ БРОЯ: Вино за крале, крал на вината

ОТ БРОЯ: Вино за крале, крал на вината

Андреа Пунчева
11 Март 2022, 12:01

Сладки приказки за Токай, който вече пети век има място в царските дворове и е възпят дори в националния химн

Храна

Артишок и зехтин: Защо зехтинът не старее като виното

Артишок и зехтин: Защо зехтинът не старее като виното

Анна Петкова
10 Март 2022, 11:02

Много общи черти споделят двата продукта, но пазенето за специални случаи не е една от тях

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: Чийзкейкът

Неизвестните истории на известните ястия: Чийзкейкът

София Павлова
07 Март 2022, 12:32

Поглед назад към кулинарното минало на един от най-обичаните десерти в света

Храна

Дебютни времена

Дебютни времена

Бакхус
05 Март 2022, 16:03

Кои заведения са подходящи за номинация като новоизгряваща звезда в "Ресторант на годината" и какво казват предшествениците им

Новини

ОТ БРОЯ: В името на кърито

ОТ БРОЯ: В името на кърито

Марина Караконова
04 Март 2022, 10:49

Малко история в дебата за расизма и колониалния произход на любимото на британците ястие

Новини

Големите творци и храната: Никос Казандзакис

Големите творци и храната: Никос Казандзакис

Владислав Христов
27 Февруари 2022, 17:35

От всеки ред гъркът възпява простите, но вселенски човешки потребности, сред които водеща роля има храната

Новини

ОТ БРОЯ: Twinkle, twinkle, little bar

ОТ БРОЯ: Twinkle, twinkle, little bar

Петра Димитрова
24 Февруари 2022, 11:50

Откритията, заради които предстои пренаписавне на учебниците по миксология, и среща с Холивуд отблизо на Athens Bar Show

Хора

Български крем карамел като за световно

Български крем карамел като за световно

Андреа Пунчева, снимки: личен архив
22 Февруари 2022, 10:59

Според младия шеф-готвач Ирина Бъчварова има ресторанти в България, които са по-добри от такива със звезди Michelin

Храна

Мигранти с таланти представят: индийска седмица

Мигранти с таланти представят: индийска седмица

Мулти култи колектив
17 Февруари 2022, 15:13

Судир Претап Сингх споделя с читателите ни 3 любими свои рецепти от родна Индия

Хора

Танос, супербарманът

Танос, супербарманът

Андреа Пунчева
16 Февруари 2022, 11:15

Разговаряме с основателя на бар #14 в света Baba au Rum в Атина

Храна

ОТ БРОЯ: Черните перли на кулинарията - част II

ОТ БРОЯ: Черните перли на кулинарията - част II

Рубен Лазарев
15 Февруари 2022, 10:35

Продължаваме по следите на един от най-желаните деликатеси в света

На по чаша

ОТ БРОЯ: Орбелия - свежият полъх от горещия юг

ОТ БРОЯ: Орбелия - свежият полъх от горещия юг

Ани Коджаиванова, снимки: Драгомир Ушев
14 Февруари 2022, 09:07

Избата до петричкото село Коларово се отличава със своите по-леки, ненатоварени и чаровни вина в модерен стил

Новини

TEAsting: Битката на сенчитe, Китай срещу Япония

TEAsting: Битката на сенчитe, Китай срещу Япония

Текст и снимки: Владислав Христов
15 Февруари 2022, 09:43

Започваме чаената серия с дегустация на два основни зелeни чая, а наш гид е Адриан Кумбилиев от "Чаена къща Пловдив"

Хора

На обяд при Рафа Надал в Майорка

На обяд при Рафа Надал в Майорка

Ивайло Харалампиев, снимки: Rafa Nadal Academy by Movistar
13 Февруари 2022, 15:53

Ястията са с цени около 20 евро и включват типично испански, но и ястия от цял свят

Храна

Артишок и зехтин: оазисът Сива нашепва за маслини

Артишок и зехтин: оазисът Сива нашепва за маслини

Анна Петкова
09 Февруари 2022, 18:13

За това по-различно пътешествие в Египет нямаше особенa подготовка, а онова вътрешното усещане, че точно сега му е времето

Храна

Да си знаем пиците: Pepperoni

Да си знаем пиците: Pepperoni

София Павлова
08 Февруари 2022, 12:14

Прочетете откъде всъщност идва уж италианската пица

Хора

Победителите говорят: ресторант в сегашно и бъдеще време

Победителите говорят: ресторант в сегашно и бъдеще време

Андреа Пунчева
02 Февруари 2022, 11:30

Откровена среща за старите уроци, новите тенденции, трудните гости с 5-те най-добри заведения на България

Новини

Умами с канабис: да следваме ли примера на Тайланд

Умами с канабис: да следваме ли примера на Тайланд

София Павлова
31 Януари 2022, 13:45

Може ли и трябва ли България да се поучи от първата азиатска страна за готвенето с марихуана

Храна

ОТ БРОЯ: Черните перли на кулинарията - част I

ОТ БРОЯ: Черните перли на кулинарията - част I

Рубен Лазарев
26 Януари 2022, 11:32

По руските следи на един от най-желаните деликатеси в света

Новини

Октоподът е за възхищение, не за ядене

Октоподът е за възхищение, не за ядене

София Павлова
25 Януари 2022, 14:39

Защо е редно мястото на едно от най-интересните същества на Земята да остане във водата

Храна

Мигранти с таланти представят: 3 сандвича от 3 държави

Мигранти с таланти представят: 3 сандвича от 3 държави

Мулти Култи колектив
24 Януари 2022, 10:26

Готвачи от Виетнам, Италия и САЩ, които живеят в България, дават свои рецепти за читателите на "Бакхус"

Ресторант на годината

Ресторант на годината 2022: различен формат и 3 нови категории

Ресторант на годината 2022: различен формат и 3 нови категории

Андреа Пунчева
19 Януари 2022, 10:00

Церемонията по награждаването ще се проведе на 23 март 2023 г.

На по чаша

Тенденциите във виното за 2022

Тенденциите във виното за 2022

Андреа Пунчева, София Павлова
17 Януари 2022, 13:21

Някои от основните релси, по които ще се движи винената индустрия през 2022 г. - в България и по света

Новини

От главния редактор: "Бакхус" през 2022 г.

От главния редактор: "Бакхус" през 2022 г.

Андреа Пунчева
13 Януари 2022, 16:26

Няколко думи за предстоящите събития, броеве и насоки на първото гурме списание на България

Храна

Руби - уникален до доказване на противното

Руби - уникален до доказване на противното

Владислав Христов
11 Януари 2022, 11:39

Рекламен трик или продукт, който заслужава нашето внимание. Вече пета година розовият шоколад събира полярни реакции

Реклама »