С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Най-новото

Новини

Най-голямата френска вечеря в света започва

Най-голямата френска вечеря в света започва

Бакхус
11 Октомври 2021, 11:34

От 14-22 октомври ресторанти из България предлагат специално разработено меню за "Вкусът на Франция"

Новини

Сельодка, или голямата заблуда: част II

Сельодка, или голямата заблуда: част II

Рубен Лазарев
06 Октомври 2021, 11:49

Две рецепти за сельодка у дома така, както са ги приготвяли в царска Русия

Новини

36 ч. вино в Северна Македония не стигат

36 ч. вино в Северна Македония не стигат

Текст и снимки: Андреа Пунчева
05 Октомври 2021, 08:04

Вранец, кратошия и... гренаш блан: разходка из изби и лозя оже би най-добрият повод да отскочим до съседката ни за уикенда

Реклама

Шеф Андре Токев с изненадващ грил експеримент
20 Август 2021, 12:32

Откривателят на нови концепции подготви специално гурме меню, за да изпита уменията на кандидатa за су-шеф, интелигентния грил Tefal OptiGrill Elite

Новини

Сельодка, или голямата заблуда: част I

Сельодка, или голямата заблуда: част I

Рубен Лазарев
29 Септември 2021, 16:01

Всичко, което трябва да знаем за класическата руска сельодка, нейното правилно приготвяне и консумация

Новини

"Космос" стана "Ресторант на годината" за 2021

"Космос" стана "Ресторант на годината" за 2021

Бакхус, снимки Цветелина Белутова
30 Септември 2021, 12:00

Всичко, което искате да знаете за церемонията и наградите "Ресторант на годината 2021 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"

Новини

HRC Culinary Academy с пореден и непоследен успех

HRC Culinary Academy с пореден и непоследен успех

Бакхус
28 Септември 2021, 11:26

Млади таланти от родния кулинарен свят покоряват международни хоризонти с програмата Еразъм+

Новини

ОТ БРОЯ: Да празнуваме! Но какво?

ОТ БРОЯ: Да празнуваме! Но какво?

Марина Караконова
27 Септември 2021, 13:16

От кухнята на кампаниите за прокупац и вранец в очакване на Деня на мавруда

Новини

ОТ БРОЯ: Разперени хриле

ОТ БРОЯ: Разперени хриле

Андреа Пунчева
24 Септември 2021, 10:15

Разговор с експерта по темата за аквакултурите Константин Иванов

Новини

Всеки weekенд е за паzar

Всеки weekенд е за паzar

Бакхус
22 Септември 2021, 17:16

На 25 и 26 септември започва поредица от събития с фермерска продукция, авторски ястия, вина, цветя, книги и дрехи

Новини

Шеф Деница Дойнова: лесна рецепта за шоколадов десерт

Шеф Деница Дойнова: лесна рецепта за шоколадов десерт

Бакхус
23 Септември 2021, 10:16

Един от шеф готвачите за гала вечерята "Ресторант на годината 2021, Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino" с идея за вкусен десерт

Новини

Номинациите, категориите, журито

Номинациите, категориите, журито

Бакхус
20 Септември 2021, 13:49

Какво не знаете за "Ресторант на годината 2021 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino"

Новини

Давид Муньос, №1 на The Best Chеf Awards за 2021

Давид Муньос, №1 на The Best Chеf Awards за 2021

Ивайло Харалампиев
20 Септември 2021, 00:10

Кои са най-добрите шеф-готвачи в света на 2021 г. и защо - наградите бяха раздадени на гала церемония в Амстердам

Новини

Шеф Давид Скоко за "Бакхус": Красотата на нашата кухня е в нейното разнообразие

Шеф Давид Скоко за "Бакхус": Красотата на нашата кухня е в нейното разнообразие

София Павлова
16 Септември 2021, 23:53

Интервю с хърватския шеф готвач, който посрещна Гордън Рамзи за новия сезон на "Кулинарният изследовател"

Новини

Шеф Веселин Дойков: бърза и лесна рецепта с български розов домат

Шеф Веселин Дойков: бърза и лесна рецепта с български розов домат

Бакхус
14 Септември 2021, 09:39

Един от шеф готвачите за гала вечерята "Ресторант на годината 2021, Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino" с идея за вкусен сандвич

Новини

Гласувайте за любимия си ресторант до 25 септември

Гласувайте за любимия си ресторант до 25 септември

Бакхус
13 Септември 2021, 10:41

Подкрепете своя фаворит в годишните награди "Ресторант на годината Acqua Panna & S.Pellegrino" и спечелете кошница с подаръци

Новини

Артишок и зехтин: вкусовете, ароматите и органолептиката

Артишок и зехтин: вкусовете, ароматите и органолептиката

Анна Петкова
08 Септември 2021, 21:05

В extra virgin летливите съединения надхвърлят 100 на брой, а и да не забравяме, че генетично записаните сортове маслини са над 1200!

Новини

ОТ БРОЯ: Градът е гладен и заведение дебне отвсякъде

ОТ БРОЯ: Градът е гладен и заведение дебне отвсякъде

Андреа Пунчева, Ани Коджаиванова, Марина Караконова
08 Септември 2021, 10:23

Не само чашата, но и чинията следва винаги да е наполовина пълна. Разговор със 7 заведения по повод COVID мерките и бъдещето на сектора.

Новини

Чаените чудеса на Маш Митака

Чаените чудеса на Маш Митака

Текст и снимки: Владислав Христов
07 Септември 2021, 14:20

На какво с най-голямо удоволствие би се отдал потъналият в нищоправене в Пловдив човек? На пиене на коктейли, разбира се!

Храна

ОТ БРОЯ: На първа среща с българския морков

ОТ БРОЯ: На първа среща с българския морков

Александър Кюркиев
30 Август 2021, 16:47

Интересното е, че морковът е възлют. Още по-интересното е, че не е морков

Храна

ОТ БРОЯ: А съседите какво ще (по)кажат?

ОТ БРОЯ: А съседите какво ще (по)кажат?

София Павлова
23 Август 2021, 11:56

Кулинарни блогъри от Балканите, от които да научим туй-онуй

Новини

Големите творци и храната: Франсоа Рабле

Големите творци и храната: Франсоа Рабле

Владислав Христов
23 Август 2021, 21:40

Един от стълбовете на френската литература, той стига дотам, че създава свой собствен "раблезиански език".

Новини

Лятото върви с моктейл: три безалкохолни рецепти

Лятото върви с моктейл: три безалкохолни рецепти

Бакхус
18 Август 2021, 16:38

Питие без градус, но изпълнено с вкус и подходящо за хора на всякакви възрасти - ето какво ви трябва и как да си направите

Хора

Снежната страна на Кейичи Ияма

Снежната страна на Кейичи Ияма

Владислав Христов
15 Август 2021, 12:48

На 95 г. той беше най-възрастният японски барман, а неговият коктейл Yukiguni е наследството му

Новини

ОТ БРОЯ: Едно кафе с ракия, моля

ОТ БРОЯ: Едно кафе с ракия, моля

Магдалена Гигова
12 Август 2021, 11:42

Посланикът на Албания Н. Пр. Доника Ходжа за бюреците, гозбите, виното и Ривиерата. Тяхната, разбира се, не френската

Хора

ОТ БРОЯ: Мария, която принадлежи на Балканите

ОТ БРОЯ: Мария, която принадлежи на Балканите

Андреа Пунчева
09 Август 2021, 11:41

Фотограф, победител в последния сезон на състезанието MasterChef и вдъхновител - запознаваме ви с Мария Жекова

Новини

Кулинарна приказка по италиански: успехът на Cinecitta

Кулинарна приказка по италиански: успехът на Cinecitta

София Павлова
04 Август 2021, 15:51

Световен кулинарен гид отличи ресторанта Cinecitta с две "скариди" за забележителен вкус

Новини

Артишок и зехтин: средиземноморската диета

Артишок и зехтин: средиземноморската диета

Анна Петкова
03 Август 2021, 13:17

От 2010 г. тя е част от нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, а има много допирни точки до традиционната ни българска кухня

Вино

ОТ БРОЯ: Крит, омагьосващият тероар на Гърция

ОТ БРОЯ: Крит, омагьосващият тероар на Гърция

Ани Коджаиванова
30 Юли 2021, 16:25

Големият див и древен южен остров изживява своя ренесанс и впечатлява с интересни местни сортове и вина с особен характер

Хора

Големите творци и храната: Джовани Бокачо

Големите творци и храната: Джовани Бокачо

Владислав Христов
26 Юли 2021, 11:30

Погледнем ли днешната тосканска кухня, неминуемо ще открием храни от декамеронските истории на Бокачо.

Храна

Забрав/нената кулинария на България, част III: вегетарианското движение

Забрав/нената кулинария на България, част III: вегетарианското движение

Рубен Лазарев
23 Юли 2021, 10:38

Градът преди, по време на и след войната. Хартиените спомени на едно неосъществено минало

Новини

Някои звезди са на небето, други - в балканското меню: Словения

Някои звезди са на небето, други - в балканското меню: Словения

Бакхус
14 Юли 2021, 17:32

Словения, страна с автентични вкусове и новаторска кухня, е сред задължителните спирки на всеки пътуващ гурман тази година

Храна

Някои звезди са на небето, други - в балканското меню: Хърватия

Някои звезди са на небето, други - в балканското меню: Хърватия

София Павлова
12 Юли 2021, 14:00

Вдъхновени от тематиката на летния брой на Бакхус ви разхождаме из балканските ресторанти, носители на звезда Michelin

Новини

Български изби са сред отличените на тазгодишните награди на Decanter

Български изби са сред отличените на тазгодишните награди на Decanter

Бакхус
09 Юли 2021, 10:43

DWWA отличи 14 български изби с общо 40 медала

Акцент

ОТ БРОЯ: Panta rhei в кухнята на емигранта

ОТ БРОЯ: Panta rhei в кухнята на емигранта

Албена Шкодрова
05 Юли 2021, 16:29

Какво е да готвиш "българско" в чужбина и колко българско е то

Новини

Новият брой на Бакхус: Балканите - ние им принадлежим, но дали ги познаваме?

Новият брой на Бакхус: Балканите - ние им принадлежим, но дали ги познаваме?

Андреа Пунчева
23 Юни 2021, 15:04

Летният брой е посветен на духа на Балканите и вече може да го намерите в търговската мрежа или да го поръчате онлайн.

Места

Камбаната на чаената култура

Камбаната на чаената култура

Текст и снимки: Владислав Христов
22 Юни 2021, 11:34

Над 400 вида чай от четири континента се помещават в 100-годишната къща в Пловдив, посветена на напитката

Реклама »