С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Седмица на ресторантите на БАКХУС – "Авторска кухня", от 02 до 08 декември

сп. Бакхус
22 Ноември 2013, 12:02, 3530 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Седмица на ресторантите на БАКХУС е инициатива, която цели да популяризира и разшири гурме и винената култура в България. Третото издание на събитието за 2013 г., "Авторска кухня", ще представи ресторанти, които са попадали в прегледа на новите ресторанти и са привлекли вниманието на екипа на списанието със своя индивидуален стил в създаването и усъвършенстването на отделните ястия в своето меню, благодарение на опита и професионализма на своя главен готвач. Някои от ресторантите, които ще се включат в тази седмица са в "Топ 50 на ресторантите на Бакхус" през годината.
Всеки от ресторантите е подготвил свое авторско меню (обедно и/или вечерно), което може да опитате в съчетание с напитките на специална цена за куверт.

Ще имате възможността да се насладите на четири степенни менюта, тип дегустационни, в които главният готвач е вложил своята авторска интерпретация.

Препоръчително е да направите предварителна резервация, като се свържете директно с ресторанта на посочените от него телефони за контакт.

Моля, запознайте се със с избите и вносителите на напитки, които участват в инициативата.

 

Ресторант "Ла Тераса ди Сердика"

title

гр.София, 1000
ул. "Будапеща" 2-4
за резервации: 0889661001
http://www.arenadiserdica.com

Вечерно меню


от понеделник до събота

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino


 

Салата

Салата ‘Цезар’ с пилешко филе, бекон и хайвер.



Предястие

Терин от гъши дроб с манго и редукция от нар.


 

Миди ‘Сен жак’ със зеленчуци и Тайландски Песто Сос

 
Основно

Френско ‘Царевично пиле, бадемово ризото и крем от кайсии



Десерт

Желе от кафе и шоколад с ананас, кокос и чийз крем

Цена 50 лв.

 
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

Lavanda

title

София 1000
ул. Шишман 12, ет.2
За резервации: +359 882249740

Вечерно меню


Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

~ Amuse Bouche ~

Домашна "пастърма" от сьомга, маринована с фенел,

грейпфрут и узо, домашно хлебче с билки

/сервира се с 50 мл. Аперитив Узо Адоло/



Салата

Салата от листа и билки, с лешници, винегрет с мед и акаи бери.

/серввира се с 125 мл. вино - Next20YearsШардоне х Совиньон блан 2011/



 
Предястие

Рибен крокет с тайландски аромати, кокосово мляко,

краставица, пресен кориандър, фъстъци и пикантен сос червено къри

/сервира се с 125 мл. вино - Next20YearsРозе Гренаш&Мурведър 2011/

 
Основно

Патешко конфи, печено червено цвекло, карамелизирани

орехови трохи, сос със синьо сирене, шери винегрет



или

Крокет от червено цвекло със зимни аромати,

цветни сезонни зеленчуци и сос от орехи

/сервира се с 125 мл. вино Next20YearsТемпранийо 2011/

 
Десерт

Тиквен чийзкейк, карамел с тиквени семки и сос с Хенеси

/сервира се с 30 мл. дижестив коняк Хенеси/

Цена 38,70 лв.

 

 

Ресторант Zest, Суит Хотел София

title

София 1700, Студентски град
ул. Йордан Йосифов 1А
Ресторант Зест
За резервации:+359 2/445 80 30

Обедно/Вечерно меню


Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

Супа

Гласе от краставици с червен хайвер и целина

Топло предястиe

Печен гъши дроб с порто и балсамов оцет, сервиран с карамализирани праскови



Основно ястие

Морска симфония от филе от лаврак, сьомга и кралска скарида в сос от екзотични поправки върху канапе от тиквички и целина



Следястие

Селекция от сирена с плодове, ядки и балсамово-меден дресинг.



Десерт

Комбинация от чийзкейк, бананова панакота и "Шварцвалд" петифура с вишни

 
Цена 65,00 лв.

 


Ресторант Есте

title

гр. София, 1113
ул."Николай Хайтов" 3 А
за резервации: 0884700269
http://www.este-restaurant.com/index.php/bg/

Вечерно меню


Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

 

Салата

Новозеландско агнешко карпачио, домашно опушено с билки с авокадо и артишок

~~~

Предястие

Миди Сен Жак с мус от сепия, пюре от домашно опушен праз лук, равиола с трюфел и сос от лешник

Сорбе



~~~

Основно

Печени патешки гърди с емулсия от кашу, задушен див ориз, полента с фенел, цвекло, ряпа, пяна от жасминов чай и цитрусов сос



или

Джон дори филе с коричка от печени билки, ризото от соя с ньоки от сепия, яйчен крем, хрупкав хамон и пяна от диви гъби



~~~

Десерт

Есте " Тирамису ‘’

/Маскарпоне крем с хрупкав шоколадов чипс и марсала гел/



~~~

Цена: 116.00 лв

 

 

L'instant

title

гр. София, Асен Златаров 24
Телефон за резервации: +359 2 8 430364;
http://linstant.bg/

Обедно/Вечерно меню


 

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

 

Гъши дроб терин и крем брюле от Гъши дроб, круша с аромат на вино карамел

Terrine de foie gras de canard et crème brulée au foie gras, poire pochée et caramel au vin rouge

---

 Риба Свети Петер, рататуй, конкасе от домати и кориандер сос

Filet de Saint Pierre, ratatouille, concassé de tomates, sauce à la coriandre



---

Патешко магре, козе сирене и картофи гато, сос от червени боровинки

Magret de canard poêlé, gâteau de pommes de terre au fromage de chèvre, sauce groseille



---

Лемонов торт с целувка

Tarte au citron meringuée

 

Цена 49 лв. 

 


Osteria Barbarossa

title

ул. Христо Белчев, 32
за резервации:  02/9507954, 0885670464
mail@barbarossa.bg

Обедно/Вечерно меню


 

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

 

За добре дошли:

Импепата Том Юм
/Супа от вонголе, кокосово мляко и къри/

Предястие

Севиче
/Салата от морски дявол и октопод с пикантен лимонов дресинг./

Паста

Тортели D&G /Черни тортели с крем от карфиол и карамелизиран праз./

 

Основно ястие

Total Duck
/Сотирано патешко магре с терина от фоа-гра и фурми, крем дзабайоне от патешки яйца и Пармиджано Реджано./
 


Десерт

Темпераменто
/Торта Тенерина с шоколадов сладолед и паяжина от натурален шоколад със Сечуански пипер./

 
Цена: 65 лв.

 

 

Ресторант "Сол и Пипер"

title

гр. Пловдив,ул. Хан Кубрат 1
за резервации: 0884/999799
facebook/salt&pepper


Обедно/Вечерно меню

 

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

 

Салата

Тартар от кълцано телешко месо,поднесен с рукола,пармезан и пъдпъдъче яйце.

Предястие

Филенца от гъши дроб с зелена смокиня.

Основно

Телешки медальони с маслини,сушени домати,синьо сирене и синя слива с прошуто.

Десерт

Шоколадови вариации с шампанско и круша.

Цена: 45 лв.

 

 

 

 

 

 

 

Московска 15

title

гр. София 1000,
ул. Московска 15
За резервации: 02 932 7595, 0878 167080
http://moskovska15.com

Вечерно меню


Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

Салата

Туршия с анасон



~~~

Предястие

Терин от свинско месо със сини сливи и еспуа от дижонска горчица



~~~

Основно

 

Филе от лаврак върху канапе от леща и сос от червено цвекло



или

Бутчета от пъдпъдъци върху канапе от диви гъби и шафранов ориз.

~~~

Десерт

Маскарпоне мус в шоколадов ринг

~~~

Цена 45 лв.


Ресторант "Le Bouquet"

title

Boutique Hotel Les Fleurs
гр. София, 1000
бул. Витоша 21
Телефон за резервации: 0886 453 927

Вечерно меню


 
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino/

 
Предястие
Гуакамоле, поднесено в тестена кошничка, гарнирано с билкови гризини и маслини.



Тартар от риба тон, поднесен с лавандулово масло и домашно приготвен хляб със сушени домати.



Основно
Карамелизирана сьомга с дракон сос и темаки фюжън, поднесени с унаги кабаяки сос.



Десерт
Браунис, гарниран с шоколадов мус и свежи ягоди.



Цена 42 лв.

Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac