Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Новини

Тирамису (рецепта)

Масимо Бондини
12 Февруари 2018, 18:01
Share Tweet Pin it Share

Цялата статия вижте тук.

*
6 яйца
* 150 г захар
* 500 г маскарпоне
* кафе
* бишкоти Савоярди


Разделят се жълтъците от белтъците в две купи и с миксер се разбиват до пухкава смес с добавени 75 г захар във всяка. Към жълтъците се прибавя маскарпоне и се разбиват заедно, но този път не с миксер, а на ръка. Накрая се добавят и разбитите белтъци. Бишкотите се напояват в студено кафе. В купички се нареждат ред бишкоти, крем и се поръсват с какао. Сервира се след 24 часа.

Тази статия е част от последния брой на списание "Бакхус", подробности за който можете да видите ТУК.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    princess_x
    16, 55, 13 Февруари 2018, 16:55

    Масимо, нещо си забравил най-важната съставка на тирамису - виното Марсала, без което това не е тирамусу, а какъвто и да е сладкиш. Освен това е важно да се подчертае, че кафето е прясно сварено, а не ''нес''.
    А, и още една много важна подробност - какаото се поръсва НЕПОСРЕДСТВЕНО ПРЕДИ ПОДНАСЯНЕ, иначе ще овлажнее от крема и ще се разкашkа.

    ! Оценка
        +3

Реклама »