С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Храна

  • Специално за "Бакхус": шеф Коби Мизрахи и храната като израз на сплотеност

    София Павлова
    снимки: Личен архив 16 Май 2022, 11:53

    Share Tweet Pin it Share
  • Неизвестните истории на известните ястия: етюди с карамел

    София Павлова
    снимки: Theo Crazzolara, Unsplash 10 Май 2022, 18:29

    Прости съставки, съчетани по правилен и ефектен начин - карамелът е сред най-обичаните лакомства. А откъде идва?

    Share Tweet Pin it Share
  • Madrid Fusion на 20: сбъднатата прогноза на "кръстника" Феран Адриа

    Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
    10 Май 2022, 12:59

    Юбилейното издание на световната кулинарна фиеста подобри всички досегашни рекорди

    Share Tweet Pin it Share
  • Restaurant Week 2022: пролетният вкус на София, Пловдив, Варна

    Бакхус
    снимки: Sofia Restaurant Week 09 Май 2022, 10:25

    Фестивалът включва 29 ресторанта, с по две специални тристепенни менюта в продължение на 9 дни (7-15 май)

    Share Tweet Pin it Share
  • Бакхус StrEAT Fest 2022: 4 и 5 юни, Женски пазар

    Бакхус
    05 Май 2022, 11:52

    Безкешовият фестивал за гурме улична храна и напитки се провежда за шеста поредна година и включва много нови изложители

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: Сортовете на Гърция

    Анна Петкова
    03 Май 2022, 11:26

    6 срещи с маслиновите богатства на южната ни съседка

    Share Tweet Pin it Share
  • #ЧревоугодноМиЕНия - градски обиколки през април

    Бакхус
    снимки: mamuryphotography 27 Април 2022, 15:38

    Брънч в бар? О, да. Вижте градските места за вкусен обяд

    Share Tweet Pin it Share
  • "Десерт": какво ново в "Ресторант на годината"

    Бакхус
    снимки: Цветелина Белутова 27 Април 2022, 14:47

    Следващото издание на най-престижните за сферата си у нас призове откроява повече заслуги в света на кулинарията

    Share Tweet Pin it Share
  • Мигранти с таланти представят: украинска седмица

    Мулти култи колектив
    19 Април 2022, 09:13

    3 рецепти за 3 вкусни торти, дело на украинката Марина Миндова

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: Сортовете на Италия

    Анна Петкова
    15 Април 2022, 13:14

    8 срещи със страната, най-богата на собствени разновидности маслини

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Забраненият лилав град

    Ани Коджаиванова
    снимки: Shutterstock 13 Април 2022, 13:35

    Прищевките на презадоволената династия в старата виетнамска столица Хюе създават главозамайващо кулинарно наследство

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Храната на изгряващото слънце

    Александър Джурджин
    снимки: Shutterstock 04 Април 2022, 11:00

    История за страната, където след всяка хапка пируват очите, носът и небцето наравно със стомаха

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Астрид Линдгрен

    Владислав Христов
    снимки: Lenalensen, Unsplash 30 Март 2022, 13:13

    "Как да направим хората щастливи? Нужно е да им дадем радост, любов и малко сладко", възкликва Карлсон. Пипи и Емил със сигурност ще се съгласят с него.

    Share Tweet Pin it Share
  • Мигранти с таланти представят: турска седмица

    Мулти култи колектив
    16 Март 2022, 14:13

    Вижте тристепенното меню на Серхат Ерич за пълноценен турски обяд или вечеря

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Безмесният герой

    Андреа Пунчева
    снимки: Личен архив 15 Март 2022, 12:04

    Григор Толев, когото знаете от пазара до Римската стена, разказва за вселената на гъбите

    Share Tweet Pin it Share
  • GastronomiX 2022: гурме без отпадъци

    Бакхус
    14 Март 2022, 17:16

    Вижте какво предстои на петото издание на големия кулинарен форум

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: Защо зехтинът не старее като виното

    Анна Петкова
    10 Март 2022, 11:02

    Много общи черти споделят двата продукта, но пазенето за специални случаи не е една от тях

    Share Tweet Pin it Share
  • Неизвестните истории на известните ястия: Чийзкейкът

    София Павлова
    снимки: Wikipedia 07 Март 2022, 12:32

    Поглед назад към кулинарното минало на един от най-обичаните десерти в света

    Share Tweet Pin it Share
  • Дебютни времена

    Бакхус
    05 Март 2022, 16:03

    Кои заведения са подходящи за номинация като новоизгряваща звезда в "Ресторант на годината" и какво казват предшествениците им

    Share Tweet Pin it Share
  • Български крем карамел като за световно

    Андреа Пунчева, снимки: личен архив
    22 Февруари 2022, 10:59

    Според младия шеф-готвач Ирина Бъчварова има ресторанти в България, които са по-добри от такива със звезди Michelin

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »