С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Храна

  • Артишок и зехтин: вкусовете, ароматите и органолептиката

    Анна Петкова
    08 Септември 2021, 21:05

    В extra virgin летливите съединения надхвърлят 100 на брой, а и да не забравяме, че генетично записаните сортове маслини са над 1200!

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: На първа среща с българския морков

    Александър Кюркиев
    30 Август 2021, 16:47

    Интересното е, че морковът е възлют. Още по-интересното е, че не е морков

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: А съседите какво ще (по)кажат?

    София Павлова
    снимки: Shutterstock 23 Август 2021, 11:56

    Кулинарни блогъри от Балканите, от които да научим туй-онуй

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: средиземноморската диета

    Анна Петкова
    снимки: Brooke Lark, Unsplash 03 Август 2021, 13:17

    От 2010 г. тя е част от нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, а има много допирни точки до традиционната ни българска кухня

    Share Tweet Pin it Share
  • Отглеждането на традиция с грижа

    МЕТРО България
    снимки: Марио Шуманов 02 Август 2021, 10:35

    Пътят на българския домат - от създаването на сортове до приготвянето на традиционни български ястия с модерен прочит

    Share Tweet Pin it Share
  • Забрав/нената кулинария на България, част III: вегетарианското движение

    Рубен Лазарев
    23 Юли 2021, 10:38

    Градът преди, по време на и след войната. Хартиените спомени на едно неосъществено минало

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Балконска ботаника

    @inka_v_gradinka
    20 Юли 2021, 12:56

    Уроците от писателката, хванала лопата вместо перо

    Share Tweet Pin it Share
  • Някои звезди са на небето, други - в балканското меню: Хърватия

    София Павлова
    снимки: Jonathan Borba, Pexels 12 Юли 2021, 14:00

    Вдъхновени от тематиката на летния брой на Бакхус ви разхождаме из балканските ресторанти, носители на звезда Michelin

    Share Tweet Pin it Share
  • Забрав/нената кулинария на България, част II: домът

    Рубен Лазарев
    06 Юли 2021, 18:28

    Храната преди, по време на и след войната. Хартиените спомени на едно неосъществено минало

    Share Tweet Pin it Share
  • Забрав/нената кулинария на България, част I: месото

    Рубен Лазарев
    02 Юли 2021, 12:46

    Градът преди, по време на и след войната. Хартиените спомени на едно неосъществено минало

    Share Tweet Pin it Share
  • FoodObox: втори живот за храната

    София Павлова
    29 Юни 2021, 16:29

    По-малко разхищение, по-ниска цена за потребителя - това е идеята на първото по рода си у нас мобилното приложение

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: храненето на децата

    Анна Петкова
    22 Юни 2021, 15:41

    Защо маслиновото масло е по-добрият избор за храна на малките и какво трябва да знаем за него

    Share Tweet Pin it Share
  • Улица Консервна - задънена

    Бакхус
    снимки: Аnda Аmbrosini, Unsplash 22 Юни 2021, 15:30

    Запасите от консервирани домати са застрашени в световен мащаб, а рафтовете на супермаркетите пустеят

    Share Tweet Pin it Share
  • Топ 20: Вкусът на улицата - част 3

    Бакхус
    снимки: Claudio Schwarz, Unsplash 29 Май 2021, 09:35

    Вкусове от Централна Европа, Южна Америка, САЩ и Европа са главните герои в воследната част от класацията ни за улична храна

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: как да четем етикета

    Анна Петкова
    17 Май 2021, 15:14

    Търговските категории маслиново масло са много, личните нужди и предпочитания - също

    Share Tweet Pin it Share
  • Топ 20: Вкусът на улицата - част 2

    Бакхус
    снимки: Polina Tankilevitch, Unsplash 06 Май 2021, 10:08

    Поднасяме ви втора порция превъзходна улична храна - този път се разхождаме от Франция и стигаме до Мексико.

    Share Tweet Pin it Share
  • Размисли и пости

    София Павлова
    снимки: Unsplash 29 Април 2021, 11:52

    5 съвета за балансиран подход към празничната трапеза, за да не попадате в статистиката за 88 млн. изхвърлена храна.

    Share Tweet Pin it Share
  • Choco-licious: Великден такъв, какъвто си мечтаем да бъде

    Бакхус
    снимки: Polina Tankilevitch, Pexels 28 Април 2021, 10:11

    8 от най-впечатляващите тазгодишни великденски изделия, родени от какао, ви очакват.

    Share Tweet Pin it Share
  • Козунакът – митовете, истините, грамовете

    Дарин Стойков
    21 Април 2021, 15:34

    Пекарят Дарин Стойков дава лични препоръки от тефтера си. А когато Даро говори, не ни остава друго, освен да си записваме

    Share Tweet Pin it Share
  • Топ 20: Вкусът на улицата - част 1

    Бакхус
    снимки: Unsplash 19 Април 2021, 10:37

    Kолко от тези емблематични улични храни от всички кътчета на света сте опитвали лично?

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »