С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Храна

  • А това какво е?

    текст Нева Мичева, Сан Себастиан
    снимки: СС 16 Декември 2011, 20:21

    Надникване в кухнята на един от най-уважаваните готвачи в света през един от най-престижните европейски кинофестивали

    Share Tweet Pin it Share
  • Ултимативният вкус на края

    текст Албена Шкодрова, илюстрации Ясен Згуровски
    снимки: Ясен Згуровски 16 Декември 2011, 20:13

    Последната вечеря е забележителна по задание - освен ако не очаква да бъде посрещнат с банкет в отвъдното, човек нe се надява някога да яде нещо по-добро. Въпреки това надвисналият финал често вдъхновява халюциногенни хранителни оргии. От край време, и все повече

    Share Tweet Pin it Share
  • Седмица на ресторантите

    текст Дария Манова, Спас Спасов, Михаил Ванчев
    снимки: Красимир Юскеселиев 16 Декември 2011, 19:38

    13 ресторанта в 4 града, с 18 различни менюта - в сутрешен, обеден или вечерен вариант, придружени от 24 български и италиански вина на 4 наши изби и 1 вносител, 7 дни поред - така изглеждаше първата "Седмица на ресторантите", организирана от "Бакхус".

    Share Tweet Pin it Share
  • Сладкият вкус на забраната

    текст Дария Манова, илюстрация Ясен Згуровски
    снимки: Ясен Згуровски 16 Декември 2011, 19:31

    Седемте смъртни гряха като седем блюда - може и да не подозирате, но празничното меню лесно може да се превърне в едно голямо прегрешение

    Share Tweet Pin it Share
  • Bacchanalia

    Текст Росица Илиева в София и Албена Шкодрова в Кьолн
    снимки: Bacchus 16 Декември 2011, 19:24

    Отчаяните усилия на Дядовците Коледа и Мраз да подменят човешкия сексапил с хранителен: феноменът food porn през декември, у нас и по света

    Share Tweet Pin it Share
  • Някои мисли: Пуйки и шарани

    текст Пепа Витанова
    снимки: CC 25 Ноември 2011, 12:36

    Рибата има седем качества и губи по едно от тях на час. Пуйката лесно унива. Но и двете служат като повод за размисъл

    Share Tweet Pin it Share
  • Незаличимият спомен да ядеш на стол

    Текст Албена Шкодрова
    снимки: lostbulgaria.com 22 Ноември 2011, 13:45

    Зловещо място за алтернативно изтезание или "вкусен, евтин и домашен" ресторант от миналото, поколенията от 40-те до 70-те пазят неизгладими спомени от местата за бърз обяд по време на соца

    Share Tweet Pin it Share
  • Гладът и градът

    текст Дария Манова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 22 Ноември 2011, 13:26

    Дори когато имаш само половин час между важна среща и решаващ разговор, когато си притиснат в сандвича между трудна сутрин и напрегнат следобед, да обядваш вкусно, спокойно и със стил е основно човешко право. Седем души разказват за седем места в София, където го упражняват

    Share Tweet Pin it Share
  • Нашествието на вещиците

    текст Пепа Витанова
    снимки: Бакхус 24 Октомври 2011, 13:14

    Лошото момиче, което готви вкусно, e любимият капан на всеки мъж

    Share Tweet Pin it Share
  • 145 градуса по Фаренхайт *

    текст Дария Манова
    снимки: Shutterstock 24 Октомври 2011, 12:50

    "Зеленчуците са интересни, но някак им липсва насока, когато не са придружени от хубав къс месо."

    Share Tweet Pin it Share
  • Код: Искрено

    текст Пепа Витанова
    16 Септември 2011, 18:04

    Да готвиш, или да мразиш – това е въпросът

    Share Tweet Pin it Share
  • Търси се: Десертът на нашето време

    текст Дария Манова, фотография Йоана Петрова, Цветелина Белутова, Албена Шкодрова
    снимки: Цветелина Белутова 16 Септември 2011, 17:39

    Извитият кравай на Средновековието, сиропено-сладката диря на османските столетия, виенският привкус на следосвободителните години, металните тави с тригуни на соца.... Последните години обаче сякаш все още чакат своя характерен десерт

    Share Tweet Pin it Share
  • Професия Гастроном

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 15 Юли 2011, 14:13

    Университетът на Slow Food в Поленцо оформя нова гилдия – от "декатлонисти" в науката за яденето и храната

    Share Tweet Pin it Share
  • Воайори в кухнята

    текст Пепа Витанова
    снимки: CC 15 Юли 2011, 14:04

    "Черешката на тортата" осъществи мечтата на феновете да седнат на масата на своя идол. Ако не буквално, поне виртуално

    Share Tweet Pin it Share
  • Рибна карта на София

    текст Дария Манова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Shutterstock 15 Юли 2011, 13:26

    България може да не е на три морета, но поне столицата й има достъп до рибите в тях

    Share Tweet Pin it Share
  • 20 великана в кухнята

    текст Нева Мичева
    снимки: CC 20 Юни 2011, 11:25

    Кои са най-ярките герои на съвременните гурме фантазии и ресторантьорски бизнес и кое ги прави такива

    Share Tweet Pin it Share
  • За кулинарията като изящно изкуство

    Текст: Диего Саласар, превод от испански: Нева Мичева
    снимки: Диего Саласар 20 Юни 2011, 10:44

    Как тенденциите в световната гастрономия започнаха не просто да присъстват в пейзажа на съвременните вкусове, но и активно да го променят

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Петър Михалчев

    текст Деница Каменова , фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 25 Май 2011, 12:24

    Един от най-добрите суши-майстори у нас за живите змиорки, японските мотори, сакето с вкус на риба фугу и кулинарните му увлечения, обединяващи всичко

    Share Tweet Pin it Share
  • Гнусно срещу вкусно

    текст Пепа Витанова
    снимки: Shutterstock 25 Май 2011, 12:20

    "Сега тук ще се бъркат палачинки. Сега тук ще се пекат милинки. Сега тук ще се правят курабийки – каза Пипи. Тя взе три яйца и ги подхвърли високо нагоре. Едното падна върху главата й и се счупи, а жълтъкът потече по лицето й. Другите обаче улови ловко в една тенджера." Ако някои може да се чувстват отвратени от този ексцентричен метод на готвене, за Томи и Аника палачинките на Пипи са най-вкусното нещо на света. За тях, и за милиони читатели.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дървено масло forever

    текст Дария Манова
    снимки: Creative Commons 25 Май 2011, 11:48

    ПРИЛОЖЕНИЕ: В гранясал вид, смесено със серт тютюн или лют пипер, е добро за изтребване на дървеници. Превряло с трендафилови листове е твърде добро за косите на момичетата. Добра грижа за овцете – ефикасно средство да им лъщи руното. С него могат да бъдат приготвени много и отлични ястия.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »