С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Храна

  • Вечерята на Патрисия Кутюр

    Невена Панайотова, фотография Елена Спасова
    снимки: Елена Спасова 30 Октомври 2009, 13:14

    Пораснало дете на някогашни хипита, канадската журналистка донесе в България здравословното хранене и своя дял от концепцията на софийския ресторант CRU

    Share Tweet Pin it Share
  • Вкусът на Дунав

    текст и фотография Адриана Андреева
    снимки: Адриана Андреева 09 Октомври 2009, 15:50

    Русе е най-великолепният български град на река. Но на река ли е? Адриана Андреева търси изплъзващите се следи от речна (и рибна!) култура из неговите пазари, дворове, домашни кухни и крайбрежни ливади

    Share Tweet Pin it Share
  • М като Мъдеяда

    текст и фотография Марина Караконова и Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 02 Октомври 2009, 13:18

    Сиви пушеци се носят нагоре към синьото небе. Дворовете са зелени, пътят – прашен, а от саксиите преливат мушката в яркочервено и розово. От дърветата падат ябълки, удрят по ламарините на старички юго,

    Share Tweet Pin it Share
  • Тъй рече Xocolatl

    Бакхус
    01 Октомври 2009, 13:58

    Шоколадът заслужава по-почтително отношение от това да се използва вместо кал в спа процедури. Той е достоен да му се издигат храмове.

    Share Tweet Pin it Share
  • Shopping: За шоколадови бижута в Сен Жермен

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Септември 2009, 15:08

    Какъв по-добър начин да попаднеш на най-вкусните места в Париж от това да разбереш къде един кулинарен критик би прекарал рождения си ден?

    Share Tweet Pin it Share
  • 12 пазара

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 05 Септември 2009, 14:02

    Идеалният пазар съществува само във въображението на гурманите. Все пак по света са пръснати достатъчно вдъхновяващи негови първообрази, които сега греят във всички цветове под септемврийското слънце.

    Share Tweet Pin it Share
  • Среднощни градинари

    текст Марина Караконова, фотография Аделина Илиев
    снимки: Аделина Илиев 04 Септември 2009, 09:00

    Самолетът се готви за кацане. Въздухът е кристално ясен, няма нито едно облаче. Със съвършената си геометрия градините на замъците, пръснати из тази green and pleasant land, приличат на изящни брошки.

    Share Tweet Pin it Share
  • Без-безжично

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 03 Септември 2009, 01:00

    Най-съхранената част от българското Черноморие - на север от Балчик, е за отшелници с вкус към добрата храна

    Share Tweet Pin it Share
  • Беконът, триците и други религии

    текст Марина Караконова, фотография Студио ДАРСС
    снимки: Shuterstock 02 Септември 2009, 13:25

    Сланина с яйца или зърнена кашица, светът се върти във вековен спор какво е най-добре да закусва

    Share Tweet Pin it Share
  • Пикник в черно

    текст Албена Шкодрова, фотография Мария Абаджиева и Виолета Бабалова
    снимки: Виолета Бабалова и Мария Абаджиева 02 Септември 2009, 13:17

    "А сам Йоан [Кръстител] носеше дреха от камилска вълна и кожен пояс на кръста си; а храната му беше акриди и див мед", разказва Новият завет за един от най-известните (и продължителни) пикници в историята на човечеството. Днес тази сцена прави впечатление с драматичната красота на пустинята, в която се развива, и с неприлично семплото си меню.

    Share Tweet Pin it Share
  • Закуска извън леглото

    текст Ваня Райнова, Надя Младенова, Екатерина Геловска. Фотография Студио ДАРСС
    снимки: Студио ДАРСС 02 Септември 2009, 13:12

    Трима души с по три любими места за започване на деня в София

    Share Tweet Pin it Share
  • 10 особености на вечерята в древен Рим

    текст Невена Панайотова
    снимки: Албена Шкодрова 25 Август 2009, 18:15

    1. Бърза закуска с лъв. Според историците буквално на всеки ъгъл в античен Рим има щандове за храна и вино - свидетелство, че римляните са доста привързани към бързата закуска.

    Share Tweet Pin it Share
  • Час по Апиций

    фотография Елена Спасова
    снимки: Елена Спасова 25 Август 2009, 18:01

    На 12 юни 2009 сл. Хр. в центъра на София готвачът Ивайло Рангелов направи експеримент: върна времето назад. Пренесе кухнята си, заедно с всички наблюдаващи и работещи в нея, в деня 12 юни 95 сл. Хр. Задачата му беше да приготви пет ястия, спазвайки точно рецептите, както те са описани в De re coquinaria, най-известната готварска книга от онази епоха.

    Share Tweet Pin it Share
  • Al Fresco в София

    "Бакхус"
    снимки: Студио ДАРСС 20 Юли 2009, 16:12

    Юли в София, жега, прахоляк. Ресторант-градините са не просто приятното място, където да изпием питие и да вечеряме, а убежище. Те са състояние на духа. Като се замисли човек, те са среща на две грандиозни постижения на цивилизацията, които в дъното си опират до едно и също: усилията да се внесе ред и красота в хаоса на природата, независимо дали с аранжиране на храсти или сирена.

    Share Tweet Pin it Share
  • Sladoledus Maximus

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Юни 2009, 19:39

    Всички ядат сладолед в Рим. Юлските 38°С на сянка са само една от причините за това

    Share Tweet Pin it Share
  • Тайният обяд

    фотография Студио ДАРСС
    снимки: Студио ДАРСС 30 Юни 2009, 19:11

    Автентичните български храни – ценни, но забранени, бяха показани на de jure незаконно събиране в София. Вижте ги на снимките. И ги разгледайте добре, защото може още дълго да ги гледате само на картинка

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечеря на Виенското колело

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 15 Юни 2009, 23:19

    Пратерът е основан не като лунапарк, а като място за веселие. А във Виена – и преди, и сега, това означава продължително ядене и пиене, съпроводено от оживени разговори. Атракциите... те трябва да са смайващи. Иначе едва ли ще отвлекат чието и да е внимание от приятния обяд.

    Share Tweet Pin it Share
  • Плодовите бири на българския пазар

    Людмил Фотев
    15 Юни 2009, 23:10

    Share Tweet Pin it Share
  • Това е друга бира

    Людмил Фотев
    15 Юни 2009, 23:06

    Людмил Фотев, най-авторитетният бирен журналист в България, предлага близък поглед към плодовите бири и към една от техните възможни употреби - прелъстяването

    Share Tweet Pin it Share
  • коВАРНА ГУРМЕ клопка

    текст Спас Спасов, илюстрация Чавдар Гюзелев
    снимки: Чавдар Гюзелев 05 Юни 2009, 01:18

    Славата разваля само онези, които не я заслужават. Варна, която взе настойчиво да оглавява класациите за най-добър за живеене град в България, явно не е в тази група. От месец на месец тя се усъвършенства, и ресторантите й започнаха сериозно да застрашават с класата, многообразието и броя си първенството, което досега държеше София.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »