С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

В Пловдив започнаха Националните дегустации 2010

Бакхус
22 Февруари 2010, 16:13
Share Tweet Pin it Share

  Във виенския павилион на Пловдивския панаир започнаха Националните дегустации 2010, на които ще се определят носителите на годишните награди "Златния ритон".

За дегустациите са поканени експерти-енолози и еножурналисти като Каролин Гилби от Великобритания, Греъм Брадшоу от Нова Зеландия, Джовани Гардена от Италия, Ото Гайгс от Швейцария и Дейвид Фюрер от САЩ. Събитието беше открито от председателя на Националната лозаро-винарска камара Пламен Моллов.


В Националните дегустации 2010 участват 594 проби вина, 69 проби ракия и 13 проби винено бренди. Тази година дегустационните проби са с 15% по-малко в сравнение с миналата година и са в рамките на прогнозния спад от икономическата криза.




Пламен Моллов обяви, че Националната лозаро-винарска камара започва консултации за промени в Закона за виното и спиртните напитки, с който трябва да се решат различни проблеми, какъвто е например нелоялната конкуренция на производители на домашно вино.

Тазгодишните награди ще бъдат раздадени на церемонията "Нощта на "Златния ритон" на 14 март.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Anonymous
    solaris
    20, 58, 18 Март 2010, 20:58

    Най-добре да не ви знаят, че ще ви е срам, или поне мен ме би било срам

    !
  • Anonymous
    автор
    16, 00, 11 Март 2010, 16:00

    Ей господа и дами ,ами ние сме българи,напишете и българските дегустатори или много важно.По важно е да се знае,че са дошли чужденците.Винаги сме били такива българите ,защо ли се учудвам.Затова защото много чужденци ще има - напишете колко човека ще има на бала на Винария.Никой вече не вярва на този конкурс,особено пък сега .

    !

Реклама »