С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

На US Open ще се състезават и... топ-готвачи

Бакхус
24 Август 2010, 16:37
Share Tweet Pin it Share

Тазгодишното издание на прочутия американски турнир по тенис US Open, който започва на 30 август, обещава да бъде интересно не само за любителите на спорта, но и за гурманите. За вниманието на публиката, редом със звезди като Роджър Федерер и Винъс Уилиамс, ще се борят и няколко от най-нашумелите топ-готвачи на САЩ. Те ще предлагат свои специалитети в специално отвореното за целта Master Chef Café, което ще работи само до края на турнира на 12 септември.

На 4 септември петима шеф-готвачи ще вземат участие в своеобразно "надготвяне", като победителят, успял да продаде най-много от своето творение, ще получи 5 хил. долара, които ще бъдат дарени на избрана от него благотворителна организация.

Сред петимата участници в кулинарната акция са известни в САЩ имена като собственика на обичания от президента Обама чикагски ресторант La spiaggia Тони Мантуано, пуерторинката Кармен Гонзалес и собственичката на нашумелия лосанджелиски ресторант Street Сюзън Фенигер. И макар замислените от тях ястия да са основно различни видове сандвичи, те по нищо няма да отстъпват от изисканите блюда в ресторантите им.

Така, изборът в Master Chef Café ще включва такос с маринован в лайм и халапеньо телешки стек на грил, карамелизиран лук, царевичен сос и гуакамоле, на подложка от червен ориз и черен боб, препечен хот-дог със скариди, азиатски колслоу, ментово песто и чипс от спанак, както и панини с печено пиле и сос айоли с босилек, зелена салата и моцарела.

Самите тенисисти, както и ВИП-гостите на турнира ще имат възможността да опитат и суши, приготвено лично от модерния японски готвач Масахару Моримото.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »