С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Осем готвачи, седем блюда и още толкова вина, на черноморски фон

Бакхус
19 Юли 2011, 16:58
Share Tweet Pin it Share

Осо буко с Хипноза мерло сингъл винярд 2007, Логодаж. Брюле от гъши дроб с Peter Lehmann Wildcard розе, Австралия. Мус от черни миди с левурда и Catena шардоне, Аржентина. И още - патешко магре с мед и трюфели, заса суши, сорбе от зелена ябълка с калвадос, шоколадов трюфел с мача... Това ще са част от ястията, които ще се появяват по масите на варненския ресторант DiWine по време на специална винена вечеря, замислена за края на август.

Събитието ще се състои на 20 август, а седемстепенното дегустационно меню ще бъде подготвено от осем различни готвачи, повечето от които са известни имена от българската кулинарна сцена. Сред тях са Андрей Стоилов от столичния хотел "Метрополитън", Николай Боруков от пловдивския "Фадо", суши-майсторът Петър Михалчев, Мариан Костов от хотел "Голдън бийч" в Златни пясъци, както и готвачът на DiWine Петър Йоргов. Всяко едно от ястията ще бъде придружено със специално подбрано вино.

Цената на куверта е 60 лв.
Повече подробности - на [email protected].

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    Gold Watches
    15, 45, 11 Септември 2011, 15:45

    Благодаря за статията, бил съм в ресторанта не веднъж, наистина е страхотно!

    Gold Watches

    !
  • Profile preview
    bobby_tsankov
    19, 04, 19 Юли 2011, 19:04

    Комплименти за редактора, просто искам да уточня, че вината ще бъдат 8 вида, като броиме уелкъм дринк (Mionetto Vivo Rose Spumante), както и десертното вино/порто (Graham's Fine Tawny Port). С две думи насладете се на "кулинареят разврат", специално подготвен за вас!

    !

Реклама »