С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Обществото на Циферблат

Бакхус
13 Януари 2014, 13:08
Share Tweet Pin it Share

Едва началото на годината е, но "Циферблат" Лондон вече е "претендент за най-доброто новооткрито заведение" на списание Time Out. В заведенията на компанията клиентът плаща само за престоя, а не за консумацията си.

Идеята възниква в Русия, където има девет кафенета "Циферблат".

На влизане, клиентът си взима и настройва стар алармен часовник и на излизане бива таксуван с дребна сума за всяка минута, прекарана вътре, без да се брои чая, кафето или сладкишите, които е консумирал. Във фейсбук страницата на лондонския "Циферблат" можете да предложите име на някой от старинните часовници - правилото е да не влизат в употреба преди да бъдат кръстени.

В "Циферблат" клиентите се обслужват сами и дори мият чиниите и приборите си преди да си тръгнат.

Собствениците на проекта смятат, че Лондон е идеалното място за подобно начинание, тъй като хората там веднага разбрали концепцията.

На уебсайта на компанията пише: "Всеки гост на Циферблат се превръща в микро-наемател на пространството, отговорен за него и напълно способен да повлияе живота му. Вие сте добре дошли в общността на Циферблат, можете да си сътрудничите с нас и да ни помогнете да създадем, осигурим и развием този проект заедно."

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    23, 41, 13 Януари 2014, 23:41

    Много интересна инициатива.

    Предразсъдъците са за ограничените.

    !
  • Profile preview
    BarBQ
    18, 54, 13 Януари 2014, 18:54

    Иновативно, интересно, но не смятам, че ще добие популярност. Това с миенето на чашите и приборите след употреба никак няма да се хареса по нашите ширини, макар и да няма задължителен характер. :)
    Евентуално бих се навил да го направя, ако има някакво намаление на крайната цена, ако си измиеш приборите. :D :D

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    izabell
    17, 22, 13 Януари 2014, 17:22

    Това е твърде задължаващо.Лично аз не бих мила чинийка пред непознати,притеснявам се.

    ! Оценка
    -1

Реклама »