С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

#Внимание развалена храна

Бакхус
24 Март 2014, 11:01
Share Tweet Pin it Share

Учени от Пекинския университет са разработили стикери, които променят цвета си, когато храната започне да се разваля, предава CBS.

Пластинките са с размер на царевично зърно, съдържат наночастици злато и сребро, агар-агар, витамин С, оцетна и млечна киселина. Елементите взаимодействат помежду си и променят цвета си от червено до зелено. Залепени върху опаковката на продукта, те показват кога прясното мляко е вкиснато и дали отворената консерва може да се консумира.

Стикерите се присъединяват към цял клас симпатични дизайнерски стоки, които поне обръщат внимание на проблема с прахосването на храна

Експерти са изчислили, че 50% от храната, която се произвежда в Европа, отива на боклука. Същевременно изчисленията показват, че до 2015 половин милион от населението на Великобритания ще разчита на хранителна помощ.

Всяка секунда в САЩ се изхвърлят 6600 килограма храна.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    BarBQ
    14, 03, 25 Март 2014, 14:03

    Това ще е уникално яко, ако работи върху всякаква храна и опаковка. Предполагам, че и няма да е скъпо изобщо, определено бих го закупил, ако се продава и у нас.
    :]

    ! Оценка
        +3

Реклама »