Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Цената на сандвича казва много за спадовете и възходите на икономиката и нагласите на хората.
Ако сте в България това лято и пиете червено вино, по-вероятно е то да бъде топло. Защо? Защото сме свикнали да го пием на стайна температура. Но всяко следващо лято освен по-дъждовно става и все по-горещо – каква тогава е стайната ни температура? Отговорът дават професионалистите от Bibendum.
Българската агенция за безопасност на храните организира проверки и на обектите за производство и съхранение на храни в засегнатите от дъждовете региони.
Освен с екзотични рецепти от 40 държави, "Гастрономически атлас" на Мина Холанд ще ви зарадва с вещи съвети на безспорни експерти като Йотам Отоленги, Джейкъб Кенеди, Хосе Писаро.
Екип енолози и технолози на прочутата марка в продължение на 50 години ще изследват как старее шампанското на дъното на Балтийско море
"Драги читателю, използвай тази книга за твое улеснение и удобство, пести си времето, радвай се и споделяй интересни гозби с близки и приятели. Не забравяй – готвенето е удоволствие в две действия. Първото се развива в кухнята, второто – около масата с доволните лица на гощаваните."
Водният кресон е най-богатият на хранителни вещества зеленчук според изследване на Федералния център за контрол на болестите на САЩ
Радослава Петрова е носителка на тазгодишната награда за иновация на групировката за международни парични преводи MoneyGram в Италия
Едновременно със забраната на сладките десерти се премахват и солниците от училищните столове. Учениците нямат право да добавят за обяд повече от една чаена лъжичка кетчуп или горчица.
Свинската мас излиза от списъка на забранените продукти и гузните радости
Макар и да не твърде популярен факт в България, сушито си има международен ден и той се чества всяка година на 18 юни. Тази лека, вкусна и считана за здравословна храна в последното десетилетие стана популярен избор и в България. По този повод споделяме малко любопитни факти за историята, видовете и начините на консумация на суши.
Юни месец е силно време за винената индустрия, време за дегустации на нови реколти и нови продукти, време за срещи с публиката - на фестивали, изложения, тестинги. Какви са тенденциите, разкрити на Балканския винен фестивал и на Фестивала на розето в Казанлък, както и какво да очаквате от предстоящия Grand Austrian Tasting, можете да прочетете в специалното приложение на Капитал Daily. В добавка: Що е то занаятчийски бири и как намериха своето място и в България, бърза справка за пазара на узо и какво ново в сферата на коктейлите, разказано лично от бармана рекордьор на Гинес Пенчо Пенчев.
Тези дни всичко е футбол, а представителите на различните отбори са истинските знаменитости на терена и извън него. Медиите се радват на всяка информация, която съпътства изявите на играчите, а Fine Dine Lovers разкриват част от изискванията на различните тимове по отношение на храната.
Керамичните съдове на Ви Чен пресъздават вида и формата на различни плодове и зеленчуци
Синестезията е състояние, при което сетивата се смесват, виждаш цветовете като вкус или звуковете като цвят като в прочутото стихотворение на Рембо.
Спорно е дали технологията може да замени човека в област като кулинарията, но налице вече е машина, в която готвачът няма пряк контакт с ястието, което приготвя.
Нещо хубаво се случва в Южния парк в момента и съвсем не е късно да се възползвате от него, защото фестивалът, посветен на бирата - BeerRealtion, ще продължи до неделя, 15 юни, включително. Мястото е Южния парк в София, откъм бул. "Гоце Делчев", на широката поляна, от 12ч. до 22ч. Входът е свободен.