Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Дали защото на Китай му се отвори глътка за вино или по друга причина, светът на виното се променя, очертават се новите тенденции, които пораждат ново отношение и правила.
71% от хората разчитат на информация от уста на ухо, 48% четат официални ревюта за ресторанти, а 25% разчитат на социалните мрежи. Негативните реакции водят до отлив на клиенти, но винаги ли е прав клиентът?
Зает с амбициозни планове, режимът се отнася пренебрежително към кухнята, тя обаче винаги намира начини да отвоюва територията си. Кулинарната история на комунизма е като оксиморона в заглавието "Соц гурме" - невъзможна смесица от грандомански намерения и пълна несъстоятелност.
Шеф шоколатиер Ради Стамболов ще изнесе лекция на тема "Сладките поуки от нестандартния бизнес" на предприемаческия форум "SIStory" (Successful Inspirational Story.
Всички добри ресторанти са такива по един-единствен начин - твърди британският кулинарен критик Джей Рейнър: те имат маси и столове и предлагат хубава храна, поднасяна от хора които не са психопати. Виж лошите са друга работа...
"Бакхус" стана едновременно на 15 години и на 150 броя. С нас отбелязват събитието 12 от най-големите имена в българската съвременна кулинария, сред тях и една дама. Представяме ви ги накратко, а техните истории, кулинарния им почерк и истинските им "аз", можете да прочетете в списанието.
Последен писък на модата във фаст фуд заведенията в Америка е "тайното меню", което сервитьорът ви дава само при поискване и което съдържа видоизменени варианти на обичайните предложения, смесени по различен начин. Иначе казано #HackTheMenu
Шест ресторанта поеха поредното предизвикателство на "Бакхус" - да ви впечатлят с авторски ястия и предложения в "Седмица на авторската кухня" между 1 и 7 декември
Географски и исторически близък, но позабравен и пълен с изненади – Близкият Изток бе темата на поредната вечеря на "Бакхус" от поредицата "12 вечери на любителите-готвачи". Майсторът в кухнята този път бе Дафар Шабан – IT специалист и координатор на младежкото движение на Slow Food в България.
"Бакхус" стана едновременно на 15 години и на 150 броя. С нас отбелязват събитието 12 от най-големите имена в българската съвременна кулинария, сред тях и една дама. Представяме ви ги накратко, а техните истории, кулинарния им почерк и истинските им "аз", можете да прочетете в списанието.
Дали лабораторното кюфте е отговорът на нуждата от устойчиво развитие? Технологично създаденото месо изисква 45% по-малко енергия, 99% по-малко земя, производството му дава 96% по-ниски газови емисии.
Не е време да присвиваме презрително ноздри, разхвалвайки достойнствата на родните реколти. Моментът е идеален за празнуване, а новото божоле дава чудесен повод.
Редица геополитически и икономически фактори вещаят глобален дефицит на какао. Какво да правим, за да не ни свърши шоколадът? На първо място да спрем да го приемаме за даденост и да му отдадем заслуженото като на предмет на лукса.
"Бакхус" стана едновременно на 15 години и на 150 броя. С нас отбелязват събитието 12 от най-големите имена в българската съвременна кулинария, сред тях и една дама. Представяме ви ги накратко, а техните истории, кулинарния им почерк и истинските им "аз", можете да прочетете в списанието.
"Бакхус" стана едновременно на 15 години и на 150 броя. С нас отбелязват събитието 12 от най-големите имена в българската съвременна кулинария, сред тях и една дама. Представяме ви ги накратко, а техните истории, кулинарния им почерк и истинските им "аз", можете да прочетете в списанието.
"Бакхус" стана едновременно на 15 години и на 150 броя. С нас отбелязват събитието 12 от най-големите имена в българската съвременна кулинария, сред тях и една дама. Представяме ви ги накратко, а техните истории, кулинарния им почерк и истинските им "аз", можете да прочетете в списанието.
Освен традиционния си коктейл, този път Френско-българската търговска и индустриална камара превръща празника на божолето в празник на френската гастрономия и вина с двудневно изложение и дегустация на френски продукти.
"Бакхус" стана едновременно на 15 години и на 150 броя. С нас отбелязват събитието 12 от най-големите имена в българската съвременна кулинария, сред тях и една дама. Представяме ви ги накратко, а техните истории, кулинарния им почерк и истинските им "аз", можете да прочетете в списанието.
В продължение на три дни винените ентусиасти и професионалисти могат да опитат над 400 вина от близо 60 български изби
Близо 100 световни бранда бяха представени в специализираното изложение СИХРЕ тази година