С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Бургеромикс

    Бакхус
    24 Юни 2014, 14:31

    Цената на сандвича казва много за спадовете и възходите на икономиката и нагласите на хората.

    Share Tweet Pin it Share
  • Три причини да охладите червените вина

    Bibendum
    снимки: Shutterstock 24 Юни 2014, 10:33

    Ако сте в България това лято и пиете червено вино, по-вероятно е то да бъде топло. Защо? Защото сме свикнали да го пием на стайна температура. Но всяко следващо лято освен по-дъждовно става и все по-горещо – каква тогава е стайната ни температура? Отговорът дават професионалистите от Bibendum.

    Share Tweet Pin it Share
  • БАБХ следи за качеството на храните след наводненията

    Бакхус
    23 Юни 2014, 15:33

    Българската агенция за безопасност на храните организира проверки и на обектите за производство и съхранение на храни в засегнатите от дъждовете региони.

    Share Tweet Pin it Share
  • Световното в Бразилия се празнува с гръм на шампанско Taittinger

    Бакхус
    снимки: Winebox 23 Юни 2014, 11:09

    Share Tweet Pin it Share
  • Кой спечели награди от участието в "Ресторант на читателя"

    Бакхус
    23 Юни 2014, 10:57

    Share Tweet Pin it Share
  • Какво яде светът?

    Бакхус
    20 Юни 2014, 14:19

    Освен с екзотични рецепти от 40 държави, "Гастрономически атлас" на Мина Холанд ще ви зарадва с вещи съвети на безспорни експерти като Йотам Отоленги, Джейкъб Кенеди, Хосе Писаро.

    Share Tweet Pin it Share
  • Вьов Клико ще отлежава на морското дъното

    Бакхус
    снимки: Veuve Clicquot Facebook 20 Юни 2014, 14:06

    Екип енолози и технолози на прочутата марка в продължение на 50 години ще изследват как старее шампанското на дъното на Балтийско море

    Share Tweet Pin it Share
  • Да готвим с Лучия

    Бакхус
    19 Юни 2014, 14:19

    "Драги читателю, използвай тази книга за твое улеснение и удобство, пести си времето, радвай се и споделяй интересни гозби с близки и приятели. Не забравяй – готвенето е удоволствие в две действия. Първото се развива в кухнята, второто – около масата с доволните лица на гощаваните."

    Share Tweet Pin it Share
  • Кой е най-полезният зеленчук?

    Бакхус
    19 Юни 2014, 13:57

    Водният кресон е най-богатият на хранителни вещества зеленчук според изследване на Федералния център за контрол на болестите на САЩ

    Share Tweet Pin it Share
  • Българката Радослава Петрова с награда в Италия

    Бакхус
    18 Юни 2014, 18:00

    Радослава Петрова е носителка на тазгодишната награда за иновация на групировката за международни парични преводи MoneyGram в Италия

    Share Tweet Pin it Share
  • Без бонбони и газирани напитки в британските училища

    Бакхус
    18 Юни 2014, 14:27

    Едновременно със забраната на сладките десерти се премахват и солниците от училищните столове. Учениците нямат право да добавят за обяд повече от една чаена лъжичка кетчуп или горчица.

    Share Tweet Pin it Share
  • Масова реабилитация

    Бакхус
    18 Юни 2014, 13:01

    Свинската мас излиза от списъка на забранените продукти и гузните радости

    Share Tweet Pin it Share
  • Днес е международният ден на сушито

    Бакхус
    снимки: Shutterstock 18 Юни 2014, 11:06

    Макар и да не твърде популярен факт в България, сушито си има международен ден и той се чества всяка година на 18 юни. Тази лека, вкусна и считана за здравословна храна в последното десетилетие стана популярен избор и в България. По този повод споделяме малко любопитни факти за историята, видовете и начините на консумация на суши.

    Share Tweet Pin it Share
  • МЕТРО България организира конкурс за най-добра рецепта с продуктите на Mutti

    Бакхус
    снимки: Metro 17 Юни 2014, 12:46

    Share Tweet Pin it Share
  • Време за чаша вино...и други летни удоволствия

    Бакхус
    16 Юни 2014, 18:12

    Юни месец е силно време за винената индустрия, време за дегустации на нови реколти и нови продукти, време за срещи с публиката - на фестивали, изложения, тестинги. Какви са тенденциите, разкрити на Балканския винен фестивал и на Фестивала на розето в Казанлък, както и какво да очаквате от предстоящия Grand Austrian Tasting, можете да прочетете в специалното приложение на Капитал Daily. В добавка: Що е то занаятчийски бири и как намериха своето място и в България, бърза справка за пазара на узо и какво ново в сферата на коктейлите, разказано лично от бармана рекордьор на Гинес Пенчо Пенчев.

    Share Tweet Pin it Share
  • Мондиал, храна и суеверия

    Бакхус
    16 Юни 2014, 17:34

    Тези дни всичко е футбол, а представителите на различните отбори са истинските знаменитости на терена и извън него. Медиите се радват на всяка информация, която съпътства изявите на играчите, а Fine Dine Lovers разкриват част от изискванията на различните тимове по отношение на храната.

    Share Tweet Pin it Share
  • Плод на въображението

    Бакхус
    16 Юни 2014, 17:05

    Керамичните съдове на Ви Чен пресъздават вида и формата на различни плодове и зеленчуци

    Share Tweet Pin it Share
  • Добре изпечено оранжево, моля

    Бакхус
    снимки: Джоан Уотсън 13 Юни 2014, 13:19

    Синестезията е състояние, при което сетивата се смесват, виждаш цветовете като вкус или звуковете като цвят като в прочутото стихотворение на Рембо.

    Share Tweet Pin it Share
  • Готвене с дистанционно

    Бакхус
    13 Юни 2014, 11:06

    Спорно е дали технологията може да замени човека в област като кулинарията, но налице вече е машина, в която готвачът няма пряк контакт с ястието, което приготвя.

    Share Tweet Pin it Share
  • Всички бири на едно място или BeerRelation

    Бакхус
    снимки: EventZone 11 Юни 2014, 22:19

    Нещо хубаво се случва в Южния парк в момента и съвсем не е късно да се възползвате от него, защото фестивалът, посветен на бирата - BeerRealtion, ще продължи до неделя, 15 юни, включително. Мястото е Южния парк в София, откъм бул. "Гоце Делчев", на широката поляна, от 12ч. до 22ч. Входът е свободен.

    Share Tweet Pin it Share