Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Българското Черноморие е разделено между Хемингуей и Фицджералд, луксозни курорти срещу народни, инфинити басейни срещу дървени маси на плажа, голф срещу риболов, гурме срещу кръчма
Разчитането на картите на Франция или Италия като менюта или винени листи е едно от големите удоволствия на хората с вкус към добрата храна и вино. Вглеждането в готварската книга като в исторически роман е другото
Виното прилича на кротък рустикален бизнес, но измамите с него не отстъпват по колорит на тези с диаманти
Когато доматите навлизат в Европа, те са заклеймени като "вълчи ябълки", сметнати за отровни, макар и любопитни на вид растения. Днес това изглежда смешно, но познанията ни за "пришълците" на българския пазар често не надхвърлят тези на средновековните европейци за доматите. Артишоци, аспержи, фенел или цикория – "новите" зеленчуци, се случва да предизвикват конфузни ситуации в собствените ни кухни и още по-неприятно – около коктейлните маси
Летните колецкии шоколад са сравнително нова идея и градове като Брюж, Париж или Брюксел, където има традиционна и целогодишна шопинг треска за бонбони, са сред нейните пионери
Маршрут за хора с вкус към пътуванията и тяхното вкусване. За хора, които обичат полезни съвети, и за онези, които никога не ги следват
Списание "Бакхус" организира в два дни посрещане на новата реколта бели вина. Бихме искали да съобщим на всички гости на събитието, че няма промяна в мястото за провеждане на събитието и то ще се състои и днес 17 юни. Уъркшопите ще бъдат в обявения по програма час на територията на заведение-градина Vog, което се намира в Градината зад Националната библиотека "Св.Кирил и Методий". Тъй като в следобедните часове се очакват отново превалявания, молим гостите да изчакат да премине, ако има силен дъжд и да заповядат след него, когато ще започне представянето на избите и музиката на живо в приятно разхладената атмосфера на Градината. Благодарим ви за ентусиазма и разбирането, и ви се извиняваме, ако сме ви създали неудобство, но времето се оказа нестабилно и непредвидимо в най-кратки срокове.
Десет филма и едно меню с лек френски уклон и няколко френски думи
Кулинарните икони на Берлин – поничка, наденичка и бира със сироп, далече засенчват архитектурните. Поне според някои свадливи и нетактични местни жители
От Голанските възвишения до Негев, Израел доказва, че добро вино може да се прави навсякъде
"Старинното" национално ястие шопска салата е измислено от "Балкантурист" и е на възрастта на Starbucks. Все пак, поне е българско
Има един психологически феномен, който Зигмунд Фройд нарича нарцисицъм на малките различия. Вероятно тъкмо той стои в дъното на кулинарните спорове, които изригват периодично между балканските страни.
"Какво пиете?" попитах Бил и Робърт. "Шери", каза Кон. "Един херес", казах на сервитьора. Преди той да беше донесъл шерито, фойерверките, които оповестяваха началото на фиестата, се издигнаха над площада."
Нагоре, надолу, по стълби, с асансьори и по стръмни улици, Христо Кьосев се натъкна по хълмовете на Велико Търново на поредица ландшафтни и кулинарни изненади. Включително на някои ресторанти, заради които си струват два часа и половина път от София
Докато Европа е покрита със сняг, Мендоса празнува своята религиозна версия на Трифон Зарезан, Вендимия. Ако се съди по покачващия се интерес към аржентинските вина, мартенските молитви помагат
В модерната ни история пино ноар и либерализмът като че имат сходна съдба: докато България се опитва да постигне идеалния им образ, както той е очертан от Западна Европа, там той започва да бледнее и да се руши
Ако има човек, за който може с ръка на сърце да се каже, че познава и кътните зъби на Света гора, това е д-р Ангелов. Съвсем буквално: в реалния живот той е зъболекар, с кабинет на Атон. Освен зъбите той се е зарекъл да подобри и виното на монасите. А също и това на простосмъртните български ценители
"След осеммесечна възраст на бебето да се дават мозък, варена плешка, доматен и гроздов сок, тапиока, овесени ядки, оризено брашно",
Надзъртаме в света на противоречивата и силно обичана или мразена гозба