С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Киноменю

    Нева Мичева
    снимки: Бакхус 26 Май 2010, 17:23

    Десет филма и едно меню с лек френски уклон и няколко френски думи

    Share Tweet Pin it Share
  • Улични прелести в Берлин

    Вера Траянова
    снимки: Албена Шкодрова 26 Май 2010, 17:09

    Кулинарните икони на Берлин – поничка, наденичка и бира със сироп, далече засенчват архитектурните. Поне според някои свадливи и нетактични местни жители

    Share Tweet Pin it Share
  • Вино в пустинята

    Албена Шкодрова
    21 Май 2010, 15:17

    От Голанските възвишения до Негев, Израел доказва, че добро вино може да се прави навсякъде

    Share Tweet Pin it Share
  • Typisch bulgarischer salat

    Стефан Дечев
    снимки: Shutterstock 21 Май 2010, 14:57

    "Старинното" национално ястие шопска салата е измислено от "Балкантурист" и е на възрастта на Starbucks. Все пак, поне е българско

    Share Tweet Pin it Share
  • Балкански кулинарни войни

    Албена Шкодрова, Марина Караконова
    снимки: Албена Шкодрова 21 Май 2010, 14:28

    Има един психологически феномен, който Зигмунд Фройд нарича нарцисицъм на малките различия. Вероятно тъкмо той стои в дъното на кулинарните спорове, които изригват периодично между балканските страни.

    Share Tweet Pin it Share
  • Благородно сладки

    Фани Тодорова
    снимки: Албена Шкодрова 18 Май 2010, 15:35

    "Какво пиете?" попитах Бил и Робърт. "Шери", каза Кон. "Един херес", казах на сервитьора. Преди той да беше донесъл шерито, фойерверките, които оповестяваха началото на фиестата, се издигнаха над площада."

    Share Tweet Pin it Share
  • Извадки от търНовския регистър

    Христо Кьосев
    23 Април 2010, 17:16

    Нагоре, надолу, по стълби, с асансьори и по стръмни улици, Христо Кьосев се натъкна по хълмовете на Велико Търново на поредица ландшафтни и кулинарни изненади. Включително на някои ресторанти, заради които си струват два часа и половина път от София

    Share Tweet Pin it Share
  • Коронации в Аржентина

    Магдалена Ран
    снимки: Бакхус 23 Април 2010, 17:05

    Докато Европа е покрита със сняг, Мендоса празнува своята религиозна версия на Трифон Зарезан, Вендимия. Ако се съди по покачващия се интерес към аржентинските вина, мартенските молитви помагат

    Share Tweet Pin it Share
  • Северът срещу юга за пино ноар

    Фани Тодорова
    23 Април 2010, 16:52

    В модерната ни история пино ноар и либерализмът като че имат сходна съдба: докато България се опитва да постигне идеалния им образ, както той е очертан от Западна Европа, там той започва да бледнее и да се руши

    Share Tweet Pin it Share
  • Кръстопътните вина на "Малката звезда"

    Ясен Бориславов
    15 Април 2010, 14:56

    Ако има човек, за който може с ръка на сърце да се каже, че познава и кътните зъби на Света гора, това е д-р Ангелов. Съвсем буквално: в реалния живот той е зъболекар, с кабинет на Атон. Освен зъбите той се е зарекъл да подобри и виното на монасите. А също и това на простосмъртните български ценители

    Share Tweet Pin it Share
  • Порту отвътре

    Нева Мичева
    15 Април 2010, 14:47

    "След осеммесечна възраст на бебето да се дават мозък, варена плешка, доматен и гроздов сок, тапиока, овесени ядки, оризено брашно",

    Share Tweet Pin it Share
  • Шкембе без граници

    Албена Шкодрова
    15 Април 2010, 14:28

    Надзъртаме в света на противоречивата и силно обичана или мразена гозба

    Share Tweet Pin it Share
  • По-скъпи от злато

    Албена Шкодрова
    23 Март 2010, 11:56

    Share Tweet Pin it Share
  • Домейн с мащаб, Домейн Бойар

    Фани Тодорова
    снимки: Драгомир Ушев 23 Март 2010, 11:41

    Един могъщ търговец и двама религиозни в професията си технолози, екипът зад Солитер, Клъстър, XR и Винотека гаражни вина работи по австралийски модел, изнася милиони бутилки за Западна Европа и мечтае за българска наука във виното

    Share Tweet Pin it Share
  • Всякакви гостби, според Цариград

    Марина Караконова
    снимки: Бакхус 22 Март 2010, 13:25

    Надничайки из кухните на истанбулските домове, през 1870 г. Петко Славейков съставя първата готварска книга на български език. Дава рецепти как да превърнем червеното вино в бяло и лошото – в добро. Описва и разликите между говеждо, кравешко, телешко, до младо волско месо – познание, което през 2010 г. липсва в българските кланици

    Share Tweet Pin it Share
  • Дискретният чар на Мозелските вина

    Марина Караконова
    снимки: WeinKulturLand Mosel 22 Март 2010, 12:51

    Зелено, зелено, зелено. От Трир, край границата с Люксембург, до Кобленц, където се влива в Рейн, Мозел се извива между почти отвесните баири на най-стария винен район на Германия.

    Share Tweet Pin it Share
  • Сладка ОРИЕНТация

    Нева Мичева
    снимки: shutterstock 22 Март 2010, 11:49

    Не е ли красиво: да се "ориентираш" означава да намериш себе си в пейзажа, а думата идва от латинския глагол за "раждам се". Осъзнаваме положението си спрямо изтока – мястото, където се ражда слънцето...

    Share Tweet Pin it Share
  • Бакхус връчи наградите Ресторант на годината 2010

    "Бакхус"
    снимки: Ивайло Добрев 11 Март 2010, 01:58

    «Акант Руж» е Ресторант на годината, Валери Нешов е отличен за авторска кухня, «Мусала Палас» - за селекция на напитките. Ego спечели наградата за дебют, а Leo's — за вкусно място и ресторант на читателите

    Share Tweet Pin it Share
  • Героични вина

    Магдалена Ран
    22 Февруари 2010, 08:44

    Екстремни, с много характер и почти непознати, най-високите лозя на Европа – по стръмните алпийски склонове в Северна Италия и Швейцария, са сред последните скрити съкровища на европейската винена индустрия

    Share Tweet Pin it Share
  • "Тера Тангра" - правила и изключения

    Фани Тодорова
    снимки: Даниел Леков 22 Февруари 2010, 08:37

    Една от най-популярните български винарни, "Тера Тангра", е по-известна в своя град като "оранжериите". Но устойчивият й успех на националния пазар, добрите й вина и разумната й ценова политика може скоро да я превърнат в новина дори и в Харманли

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »