С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Домейн с мащаб, Домейн Бойар

    Фани Тодорова
    снимки: Драгомир Ушев 23 Март 2010, 11:41

    Един могъщ търговец и двама религиозни в професията си технолози, екипът зад Солитер, Клъстър, XR и Винотека гаражни вина работи по австралийски модел, изнася милиони бутилки за Западна Европа и мечтае за българска наука във виното

    Share Tweet Pin it Share
  • Всякакви гостби, според Цариград

    Марина Караконова
    снимки: Бакхус 22 Март 2010, 13:25

    Надничайки из кухните на истанбулските домове, през 1870 г. Петко Славейков съставя първата готварска книга на български език. Дава рецепти как да превърнем червеното вино в бяло и лошото – в добро. Описва и разликите между говеждо, кравешко, телешко, до младо волско месо – познание, което през 2010 г. липсва в българските кланици

    Share Tweet Pin it Share
  • Дискретният чар на Мозелските вина

    Марина Караконова
    снимки: WeinKulturLand Mosel 22 Март 2010, 12:51

    Зелено, зелено, зелено. От Трир, край границата с Люксембург, до Кобленц, където се влива в Рейн, Мозел се извива между почти отвесните баири на най-стария винен район на Германия.

    Share Tweet Pin it Share
  • Сладка ОРИЕНТация

    Нева Мичева
    снимки: shutterstock 22 Март 2010, 11:49

    Не е ли красиво: да се "ориентираш" означава да намериш себе си в пейзажа, а думата идва от латинския глагол за "раждам се". Осъзнаваме положението си спрямо изтока – мястото, където се ражда слънцето...

    Share Tweet Pin it Share
  • Бакхус връчи наградите Ресторант на годината 2010

    "Бакхус"
    снимки: Ивайло Добрев 11 Март 2010, 01:58

    «Акант Руж» е Ресторант на годината, Валери Нешов е отличен за авторска кухня, «Мусала Палас» - за селекция на напитките. Ego спечели наградата за дебют, а Leo's — за вкусно място и ресторант на читателите

    Share Tweet Pin it Share
  • Героични вина

    Магдалена Ран
    22 Февруари 2010, 08:44

    Екстремни, с много характер и почти непознати, най-високите лозя на Европа – по стръмните алпийски склонове в Северна Италия и Швейцария, са сред последните скрити съкровища на европейската винена индустрия

    Share Tweet Pin it Share
  • "Тера Тангра" - правила и изключения

    Фани Тодорова
    снимки: Даниел Леков 22 Февруари 2010, 08:37

    Една от най-популярните български винарни, "Тера Тангра", е по-известна в своя град като "оранжериите". Но устойчивият й успех на националния пазар, добрите й вина и разумната й ценова политика може скоро да я превърнат в новина дори и в Харманли

    Share Tweet Pin it Share
  • В настроение за китайски ресторант

    Елица Ангелова
    снимки: Яне Голев 19 Февруари 2010, 10:20

    Петте най-популярни ресторанта в София имат малко общо със своите аналози в Гуанджоу или Хонконг, с естетиката на Кар Уай Уонг, пък и с гурме културата изобщо. Те са проста производна на китайската кухня на Европа

    Share Tweet Pin it Share
  • Пет стъпки да вбесиш келнер

    Любослава Русева
    снимки: Shutterstock 07 Декември 2009, 17:35

    Всеки, който ходи горе-долу редовно на ресторант, знае, че освен да обслужват, много сервитьори развиват професионални умения да дразнят клиентите.

    Share Tweet Pin it Share
  • А сега, дами и господа – ренесанс!

    Фани Тодорова
    снимки: Shutterstock 07 Декември 2009, 17:31

    След цяло тъмно десетилетие за българското вино през последните години лозари и винари увеличиха лозята в страната с една трета. Нови сортове се отглеждат с нови внимание и познание и 2008 е първата реколта, по която това личи. За българското вино това е началото на нова епоха

    Share Tweet Pin it Share
  • Днес излиза новият брой на "Бакхус"

    Албена Шкодрова
    снимки: Бакхус 04 Декември 2009, 12:42

    Optima dies... prima fugit, e писал Вергилий. Най-добрите дни отлитат първи. Рано или късно тази мисъл започва да чопли всеки от нас, но за всеобща радост не всички са така меланхолични като древноримския поет.

    Share Tweet Pin it Share
  • Гражданинът К

    Мариета Ценова
    02 Декември 2009, 15:51

    Възрастният мъж влезе в сградата. Целият беше в сняг. Беше чакал около час на улицата за такси и накрая се прибра с една от онези туристически карети, с които разхождаха гостите на Ritz-Carlton Hotel из нощен Ню Йорк.

    Share Tweet Pin it Share
  • Сан Себастиан на клечка

    Нева Мичева
    02 Декември 2009, 15:47

    Увлечена от големите истории зад малките баски хапки пинчос, Нева Мичева потъва в градските спомени за мъже в сини гащeризони и гадае как се приготвя "лъх на зелен чай"

    Share Tweet Pin it Share
  • Мадрид: Докато смъртта не ги умири

    Албена Шкодрова
    02 Декември 2009, 15:42

    По 25 часа на ден, 365 дни в годината, Мадрид се е заклел да празнува. Живота.

    Share Tweet Pin it Share
  • За Николай Втори!

    Марина Караконова
    снимки: Бакхус 02 Декември 2009, 14:01

    Една вдовица, която ненавижда зелено, Brut Premier, който отлежава на 15 метра под водата край остров Мон сен Мишел, и кюве, създадено за руския цар - екзотичният свят на Рьодерер е илюстрация колко екстравагантна може да бъде класиката

    Share Tweet Pin it Share
  • Пейзаж, нарисуван с кафе

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Октомври 2009, 17:40

    "Избери внимателно и след това се отдай на пълна наслада", препоръчва менюто на кафене "Ландтма". Това напътствие е полезно на всяка крачка във Виена

    Share Tweet Pin it Share
  • аРОМАт на кафе

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Октомври 2009, 13:37

    Ако за австрийците кафенетата са места за общуване, за италианците те са нещо като човешки бензиностанции – помпи за адреналин, в които влизаш, колкото да заредиш дневната доза. Затова пък каква е тя!

    Share Tweet Pin it Share
  • "Гарсон, едно кайве, моля!"

    текст Невена Панайотова, илюстрации - Общински музей "Стара София" и www.lostbulgaria.com
    снимки: www.lostbulgaria.com 30 Октомври 2009, 13:23

    Без историческите кафенета на София Йовков и "Тютюн" щяха да са различни, а литературния кръг "Мисъл" може би изобщо нямаше да го има

    Share Tweet Pin it Share
  • Жан-Юбер Гарние е новият главен готвач на Хилтън София

    "Бакхус"
    снимки: Хилтън 07 Октомври 2009, 17:41

    Космополитният французин е демонстрирал таланта си пред Джак Никълсън, Майлс Дейвис, Анжелик Киджо, Били Айдъл, Валери Жискар Д’Естен и Маргарет Тачър, твърди информационната служба на хотела.

    Share Tweet Pin it Share
  • М като Мъдеяда

    текст и фотография Марина Караконова и Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 02 Октомври 2009, 13:18

    Сиви пушеци се носят нагоре към синьото небе. Дворовете са зелени, пътят – прашен, а от саксиите преливат мушката в яркочервено и розово. От дърветата падат ябълки, удрят по ламарините на старички юго,

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »