Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Маршрут за хора с вкус към пътуванията и тяхното вкусване. За хора, които обичат полезни съвети, и за онези, които никога не ги следват
Десет филма и едно меню с лек френски уклон и няколко френски думи
"Старинното" национално ястие шопска салата е измислено от "Балкантурист" и е на възрастта на Starbucks. Все пак, поне е българско
Има един психологически феномен, който Зигмунд Фройд нарича нарцисицъм на малките различия. Вероятно тъкмо той стои в дъното на кулинарните спорове, които изригват периодично между балканските страни.
Нагоре, надолу, по стълби, с асансьори и по стръмни улици, Христо Кьосев се натъкна по хълмовете на Велико Търново на поредица ландшафтни и кулинарни изненади. Включително на някои ресторанти, заради които си струват два часа и половина път от София
"След осеммесечна възраст на бебето да се дават мозък, варена плешка, доматен и гроздов сок, тапиока, овесени ядки, оризено брашно",
Надзъртаме в света на противоречивата и силно обичана или мразена гозба
Надничайки из кухните на истанбулските домове, през 1870 г. Петко Славейков съставя първата готварска книга на български език. Дава рецепти как да превърнем червеното вино в бяло и лошото – в добро. Описва и разликите между говеждо, кравешко, телешко, до младо волско месо – познание, което през 2010 г. липсва в българските кланици
Не е ли красиво: да се "ориентираш" означава да намериш себе си в пейзажа, а думата идва от латинския глагол за "раждам се". Осъзнаваме положението си спрямо изтока – мястото, където се ражда слънцето...
«Акант Руж» е Ресторант на годината, Валери Нешов е отличен за авторска кухня, «Мусала Палас» - за селекция на напитките. Ego спечели наградата за дебют, а Leo's — за вкусно място и ресторант на читателите
Петте най-популярни ресторанта в София имат малко общо със своите аналози в Гуанджоу или Хонконг, с естетиката на Кар Уай Уонг, пък и с гурме културата изобщо. Те са проста производна на китайската кухня на Европа
Всеки, който ходи горе-долу редовно на ресторант, знае, че освен да обслужват, много сервитьори развиват професионални умения да дразнят клиентите.
Възрастният мъж влезе в сградата. Целият беше в сняг. Беше чакал около час на улицата за такси и накрая се прибра с една от онези туристически карети, с които разхождаха гостите на Ritz-Carlton Hotel из нощен Ню Йорк.
Увлечена от големите истории зад малките баски хапки пинчос, Нева Мичева потъва в градските спомени за мъже в сини гащeризони и гадае как се приготвя "лъх на зелен чай"
По 25 часа на ден, 365 дни в годината, Мадрид се е заклел да празнува. Живота.
"Избери внимателно и след това се отдай на пълна наслада", препоръчва менюто на кафене "Ландтма". Това напътствие е полезно на всяка крачка във Виена
Ако за австрийците кафенетата са места за общуване, за италианците те са нещо като човешки бензиностанции – помпи за адреналин, в които влизаш, колкото да заредиш дневната доза. Затова пък каква е тя!
Без историческите кафенета на София Йовков и "Тютюн" щяха да са различни, а литературния кръг "Мисъл" може би изобщо нямаше да го има
Сиви пушеци се носят нагоре към синьото небе. Дворовете са зелени, пътят – прашен, а от саксиите преливат мушката в яркочервено и розово. От дърветата падат ябълки, удрят по ламарините на старички юго,