Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Обичахте StrEAT Fest-а.
 Сега идва време за GourmEAT.
 Нарочно не завършваме с "Fest"... макар че ще бъде празник на храната във всичките й измерения.
 Това е нов формат от "Бакхус": мащабният подход на фестовете среща търсенето на (с)мисъл отвъд днес и сега - с лекции и демонстрации, посветени на бъдещето на храната и със свободен достъп за всички посетители.
 Нещо като StrEAT Fest 2.0. Запазваме обаче едно: събитието е безкешово. Може да платите на място с карта (дебитна / кредитна), Revolut или други сходни платежни средства.
 Най-кратко казано, GourmEAT the future е уикенд, посветен на въпроса "Как искаме да изглежда гурме културата ни?"
 
    
 
                
            | Лекциите, работилнците и дегустациите | 
 
                
             
                
            | Мястото: Posta PopUp space by Despred | 
 Дебютното издание на Бакхус GourmEAT the future в кадри. Специални благодарности към нашите партньори от Mastercard Bulgaria, JTI, Gordon's Gin, Johnnie Walker, Perrier & Monin
			
				Дебютното издание на Бакхус GourmEAT the future в кадри. Специални благодарности към нашите партньори от Mastercard Bulgaria, JTI, Gordon's Gin, Johnnie Walker, Perrier & Monin
                 Месец юли започва с нов безкешов формат от Бакхус - фест, кулинарни лекции и демонстрации, посветени на бъдещето на храната
			
				Месец юли започва с нов безкешов формат от Бакхус - фест, кулинарни лекции и демонстрации, посветени на бъдещето на храната
                На 1 и 2 юли Posta Pop Up в София ще се проведе изцяло ново и уникално по рода си събитие - GourmEAT the future е едновременно фест с над 30 изложители и платформа за кулинарни демонстрации и лекции, насочени към бъдещето на храната. След шест издания на StrEAT Fest препратката между имената не е случайна и разчита на игра на думи около Eat (да ядеш / яж, от англ.)
 Това, което прави събитието специално, е фактът, че в България липсват форуми с лекционна част, на която посетителите да могат свободно да научат или да пробват нови умения от света на гастрономията, а пък малкото такива са по-скоро професионални изложения в конгресни центрове, а не в сърцето на града в контекста на оживен фестивал. Фактор е и цената - GourmEAT the future е предвидено като максимално достъпно събитие.
 Билети се продават предварително през Eventim, а в цената е включен свободен достъп до цялата програма, всички лекции и кулинарни демонстрации. Входът за всички между 11-11:30 и двата дни е безплатен
 През останалото време цените са 9 лв. за еднодневен билет за възрастен и 15 лв. за двудневен, за деца над 7 г. са съответно 5 и 8 лв., а деца под 7 г. влизат безплатно. Билети ще се продават и на място.
 Събитието e от 11 до 22 ч. и двата дни, отворено е за домашни любимци и е изцяло безкешово с оглед бързината и хигиената на обслужване: плащанията стават с дебитна или кредитна карта, или с дигитален портфейл (Google Pay, Apple Pay, Revolut и др.). 
| Звездни лектори от България и чужбина, готвене на живо и винена дегустация | 
| Изложителите: нови, устойчиви, атрактивни | 
 Първият шеф-инструктор в България, сертифициран от WACS да преподава кулинарни устойчиви практики
			
				Първият шеф-инструктор в България, сертифициран от WACS да преподава кулинарни устойчиви практики
                Съвсем наскоро Виктория Балтутите стана първият шеф-инструктор в България, завършил програма "Устойчиви практики в кулинарията" на престижната асоциация World Chefs, като новите знания тя прилага в работата си като инструктор в най-голямата кулинарна академия в Източна Европа - HRC Culinary Academy, а ще ги покаже и на дебютното издание на
 Бакхус GourmEAT the future, където ще има лекция от сцената на 1 юли (събота).
 Лекцията е безплатна за всички посетители на събитието, което съчетава гурме фест и забавно-образователни лекции, демонстрационно готвене и дегустации, всички посветени на бъдещето на храната.
 Билети и повече информация за събитието - ТУК.
 По време на лекцията си шеф Виктория Балтутите ще отговори на въпроси като това какво означава да си устойчив професионалист в кухнята, така че да се превърнеш в катализатор на положителна промяна в една от най-влиятелните за околната среда индустрии. Ще научим и къде е разликата между привидните твърдения и реалните действия в подкрепа на зелените практики. Не на последно място тя ще адресира въпроса, който вероятно всички си задаваме: готвачите, насочени към нулевия отпадък, ли са новите рок звезди или това е поредната мода? 
| Защо са специални "Устойчиви практики в кулинарията" и шеф Балтутите | 
 Защо от Бакхус правим ново събитие и какво да очаквате на 1 и 2 юли
			
				Защо от Бакхус правим ново събитие и какво да очаквате на 1 и 2 юли
                Обичахте StrEAT Fest-а.
 Сега идва време за GourmEAT.
 Нарочно не завършваме с "Fest"... макар че ще бъде празник на храната във всичките й измерения.
 Това е нов формат, към който се насочваме от "Бакхус": мащабният подход на фестовете среща търсенето на (с)мисъл отвъд днес и сега, с поглед към утрешния ден и отвъд. Нещо като StrEAT Fest 2.0. Запазваме обаче едно: събитието е безкешово. Може да платите на място с карта (дебитна / кредитна), Revolut или други сходни платежни средства.
 Най-кратко казано, GourmEAT the future е уикенд, посветен на въпроса "Как искаме да изглежда гурме културата ни?"
 
 Искахме да вдигнем нивото. Не просто да ядем вкуснотии цял уикенд, а поставяйки храната метафорично в центъра на личната си вселена, да провокираме въпроси какво я обкръжава и какво й принадлежи. От устойчивите практики до качеството на чиниите, в които я поднасяме.
 Затова освен фестивална част ще има и сцена, от която чрез демонстрации, работилници и лекции всеки желаещ ще може да се докосне до устойчиви и полезни практики, които си пожелаваме да (продължат да) бъдат част от бъдещето. 
| Лекциите, работилнците и дегустациите | 
| Мястото: Posta PopUp space by Despred |