С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Най-новото

На по чаша

Североизточна България в 100 вина - част III

Североизточна България в 100 вина - част III

Андреа Пунчева
29 Октомври 2022, 12:20

От Царевец до Ялово: дегустация на изби край Велико Търново

На по чаша

Североизточна България в 100 вина - част II

Североизточна България в 100 вина - част II

Андреа Пунчева
25 Октомври 2022, 15:07

За винените събития извън София и новите хора, които ги посещават

На по чаша

Североизточна България в 100 вина - част I

Североизточна България в 100 вина - част I

Андреа Пунчева
25 Октомври 2022, 14:22

Защо маврудът вече няма право да е просто мавруд

Реклама

Българин стана един от десетимата най-добри бармани на планетата
21 Ноември 2022, 17:29

Манол Лазаров влезе в топ 10 на финала на World Class

Хора

Големите творци и храната: А. П. Чехов

Големите творци и храната: А. П. Чехов

Владислав Христов
24 Октомври 2022, 09:24

Класикът на руската литература ще ни пренесе в дворянските времена, ще ни замирише на печена пуйка и мариновани вишни...

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: паеля

Неизвестните истории на известните ястия: паеля

Елисавета Иванова
24 Октомври 2022, 13:35

Запознайте се с произхода на едно от най-емблематичните испански ястия днес

Ресторант на годината

Най-добрите винени листи в България говорят: The Sea Terrace

Най-добрите винени листи в България говорят: The Sea Terrace

София Павлова
07 Октомври 2022, 18:02

Разговаряме с варненски ресторант, носител на наградата "Винена листа и напитки"

Новини

Големите творци и храната: П. Г. Удхаус

Големите творци и храната: П. Г. Удхаус

Владислав Христов
25 Септември 2022, 18:56

Нека видим в какви кулинарни каши ще се забъркат икономът Джийвс и аристократът Бъртрам Устър

На по чаша

TEAsting: Африкански медени сладости

TEAsting: Африкански медени сладости

Текст и снимки: Владислав Христов
19 Септември 2022, 10:49

Среща с ройбос и хънибуш - чаените емблеми на Южна Африка

На по чаша

Как пият уискито и джина си кралските особи?

Как пият уискито и джина си кралските особи?

Гергана Ангелова, Българска уиски академия
15 Септември 2022, 17:07

.... и не само. Разказ за питиетата, предпочитани от политици, писатели и поп икони

Ресторант на годината

Най-добрите винени листи в България говорят: aEstivum

Най-добрите винени листи в България говорят: aEstivum

Андреа Пунчева
20 Септември 2022, 14:11

Александър Скорчев разказва как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"

Ресторант на годината

Най-добрите винените листи в България говорят: Niko'las 0/360

Най-добрите винените листи в България говорят: Niko'las 0/360

Андреа Пунчева
14 Септември 2022, 10:37

Галина Виденова и Цветомир Николов разказват как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"

На по чаша

От броя: Ода за пъбовете

От броя: Ода за пъбовете

Андреа Пунчева
08 Септември 2022, 12:52

Кратка история на може би най-мащабния културен износ, някога роден по бреговете на Северно море

На по чаша

Коктейли със зехтин? Да!

Коктейли със зехтин? Да!

Анна Петкова
05 Септември 2022, 12:07

Маслиновото масло се съчетава най-добре с алкохоли с по-неутрален аромат и вкус, и си партнира с всичко от цитруси до мащерка

На по чаша

От броя: РОМантичен сезон

От броя: РОМантичен сезон

Петра Димитрова
26 Август 2022, 12:42

Ромът става все по-голяма категория заради своето разнообразие и всесезонност - тъкмо в това е и чарът му

Платена публикация

Кое от тези е най-вкусното ястие с розов домат?

Кое от тези е най-вкусното ястие с розов домат?

Съдържание от МЕТРО България
31 Август 2022, 11:54

На 3 септември между 11 и 17 ч. изборът е ваш, а готвенето - от ресторантите, поканени от МЕТРО България

Платена публикация

Ути, Джовани и Яна: тримата доматени мускетари

Ути, Джовани и Яна: тримата доматени мускетари

Съдържание за МЕТРО България
29 Август 2022, 08:44

Какво ще готвят и разказват на предстоящото издание на Фестивала на розовия домат на 3 септември в Княжеската градина

На по чаша

3 причини на България да й пука за ProWein

3 причини на България да й пука за ProWein

Андреа Пунчева
25 Август 2022, 12:19

Внушително, но и пусто: най-голямото изложение за вино в света се завърна след 2 години отлагане

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: торта Павлова

Неизвестните истории на известните ястия: торта Павлова

Елисавета Иванова
24 Август 2022, 17:34

Десерт, целунат от романтичния ореол на руската примабалерина Анна Павлова

Места

От броя: Натуралният вкус на Севера

От броя: Натуралният вкус на Севера

Ани Коджаиванова
22 Август 2022, 11:11

Добрата храна в Скандинавието е чиста, устойчива и местна, независимо дали е сервирана в дървената къща или в луксозно имение

Храна

От броя: Ужасии в чинии

От броя: Ужасии в чинии

Магдалена Гигова
15 Август 2022, 11:01

Бъдете предупредени: тази близка среща с някои от най-неприятните храни край Южнокитайско море не е за всек

Храна

Артишок и зехтин: горчиво!

Артишок и зехтин: горчиво!

Анна Петкова
11 Август 2022, 14:39

Митът за две от задължителните характеристики на маслиновото олио - Горчивост и Пикантност

Хора

ОТ БРОЯ: Шеф Фатих Тутак и гастрономическият флирт

ОТ БРОЯ: Шеф Фатих Тутак и гастрономическият флирт

София Павлова
08 Август 2022, 14:49

Чудовищният истанбулски трафик не може да спре гладен журналист, устремен към един от най-добрите ресторанти в света

Ресторант на годината

Ивана Кръстева, Soul Kitchen: 70% от гостите не са вегани, просто им е вкусно

Ивана Кръстева, Soul Kitchen: 70% от гостите не са вегани, просто им е вкусно

Бакхус
26 Юли 2022, 10:46

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Шеф Сали Али, ANDRe: Нека ресторантите подкрепят местните производители

Шеф Сали Али, ANDRe: Нека ресторантите подкрепят местните производители

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 12:13

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Метин Алиев, Hamachi-ni: Устойчивата кухня е изобретателна

Метин Алиев, Hamachi-ni: Устойчивата кухня е изобретателна

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 12:41

Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Ресторант на годината

Виктор Ангелов, CHEF'S: Никога не бих пренебрегнал шкембе чорбата

Виктор Ангелов, CHEF'S: Никога не бих пренебрегнал шкембе чорбата

Андреа Пунчева
26 Юли 2022, 16:25

Интервюто е част от поредицата за ресторантите, номинирани в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"

Новини

Екатерина Маринчева: чешмяната вода в заведенията не е само за "хипстърска" София

Екатерина Маринчева: чешмяната вода в заведенията не е само за "хипстърска" София

София Павлова
22 Юли 2022, 14:21

Разговор с един от инициаторите на кампанията "Вода без опаковка"

На по чаша

От броя: До Кембълтаун и назад

От броя: До Кембълтаун и назад

Текст и снимки: Гаро Узунян
27 Юли 2022, 14:19

Едно пътуване до региона в Шотландия, който в миналото е бил най-гъсто населеният с дестилерии, но днес има само три

Храна

От броя: Мигранти с таланти представят доминиканска седмица

От броя: Мигранти с таланти представят доминиканска седмица

Надежда Калоферова, Бистра Иванова
27 Юли 2022, 09:48

На крачка от Карибите с няколко рецепти

Хора

Големите творци и храната: Жоржи Амаду

Големите творци и храната: Жоржи Амаду

Владислав Христов
25 Юли 2022, 08:59

Бразилците наричат Баѝя "страната на щастието" и със сигурност са близко до истината

Хора

От броя: Земята им благодари

От броя: Земята им благодари

София Павлова
05 Юли 2022, 14:10

Среща с екосъобразните герои на новото време

Платена публикация

От броя: 6 места в #pLOVEdiv

От броя: 6 места в #pLOVEdiv

Бакхус
12 Юли 2022, 10:02

Градът под тепетата е новата кулинарна дестинация в България, срещаме ви с малка част от причината за това

На по чаша

TEAsting: Класиките в жанра - Асам, Дарджилинг, Английска закуска

TEAsting: Класиките в жанра - Асам, Дарджилинг, Английска закуска

Текст и снимки: Владислав Христов
13 Юли 2022, 12:34

Черният чай в цялото му многобразие от вкусове и аромати

Храна

Артишок и зехтин: как да си изберем

Артишок и зехтин: как да си изберем

Анна Петкова
15 Юли 2022, 13:16

За какво да се оглеждаме в магазина

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: пащел де ната

Неизвестните истории на известните ястия: пащел де ната

Елисавета Иванова
14 Юли 2022, 12:21

Едно от най-разпознаваемите лица на португалската кухня отдавна е надхвърлил границите ѝ

Новини

От броя: Вегесофия или не съвсем

От броя: Вегесофия или не съвсем

Ани Коджаиванова
05 Юли 2022, 13:43

На фона на огромен подем в западния свят в София културата на безмесно хранене напредва с малки и плахи стъпки

Хора

От броя: По света и ONA с Филип Захариев

От броя: По света и ONA с Филип Захариев

Татяна Димитрова
01 Юли 2022, 10:18

Между Севера и Северозапада

На по чаша

От броя: Крафт вино от сърцето на стария Сливен

От броя: Крафт вино от сърцето на стария Сливен

Ани Коджаиванова, снимки: Драгомир Ушев
01 Юли 2022, 10:54

Малката градска изба Downtown Urban Winery се фокусира в модерните, свежи, чистосортови вина

Новини

Ритуална Вечеря на плажа на Камчия - вместо звезди Michelin... милиони по небето

Ритуална Вечеря на плажа на Камчия - вместо звезди Michelin... милиони по небето

Бакхус
10 Юни 2022, 14:04

Разговор с шеф Владислав Пенов, който споделя какви вкусове ни очакват вечерта на 30 юни

Хора

Шеф Тита: Новата доминиканска кухня и фюжън с историята

Шеф Тита: Новата доминиканска кухня и фюжън с историята

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
20 Май 2022, 10:07

Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion

Хора

Луис Алберто Лера: краят на дребния дивеч?

Луис Алберто Лера: краят на дребния дивеч?

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
18 Май 2022, 10:46

Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion

Хора

Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня

Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
10 Май 2022, 14:11

Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion

Храна

Madrid Fusion на 20: сбъднатата прогноза на "кръстника" Феран Адриа

Madrid Fusion на 20: сбъднатата прогноза на "кръстника" Феран Адриа

Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
10 Май 2022, 12:59

Юбилейното издание на световната кулинарна фиеста подобри всички досегашни рекорди

Хора

Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята

Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята

София Павлова
19 Април 2022, 12:52

Разговор с лицето на новото поколение "зелени" готвачи

Храна

Мигранти с таланти представят: украинска седмица

Мигранти с таланти представят: украинска седмица

Мулти култи колектив
19 Април 2022, 09:13

3 рецепти за 3 вкусни торти, дело на украинката Марина Миндова

Храна

Артишок и зехтин: Сортовете на Италия

Артишок и зехтин: Сортовете на Италия

Анна Петкова
15 Април 2022, 13:14

8 срещи със страната, най-богата на собствени разновидности маслини

Храна

Десерти, зехтин и една рецепта за сладост

Десерти, зехтин и една рецепта за сладост

Анна Петкова
11 Октомври 2022, 10:59

На по чаша

TEAsting: Матчизъм в действие

TEAsting: Матчизъм в действие

Текст и снимки: Владислав Христов
14 Април 2022, 10:15

Матча е легендарна, матча е модерна, но между различните матчи има един балкан разлика

Хора

Големите творци и храната: Астрид Линдгрен

Големите творци и храната: Астрид Линдгрен

Владислав Христов
30 Март 2022, 13:13

"Как да направим хората щастливи? Нужно е да им дадем радост, любов и малко сладко", възкликва Карлсон. Пипи и Емил със сигурност ще се съгласят с него.

Новини

Всички говорят за "Одесос"

Всички говорят за "Одесос"

Текст: Ани Коджаиванова, Снимки: Надежда Чипева
21 Март 2022, 16:54

Малката крафт винарна от Варна очарова и с новата си реколта модерни, свежи, тероарни вина

На по чаша

Ревю: изба Talamonti от Абруцо

Ревю: изба Talamonti от Абруцо

Андреа Пунчева
15 Март 2022, 17:51

Знаете ли, че пекорино е име не само на вид сирене, но и на винен сорт грозде?

Храна

Артишок и зехтин: Защо зехтинът не старее като виното

Артишок и зехтин: Защо зехтинът не старее като виното

Анна Петкова
10 Март 2022, 11:02

Много общи черти споделят двата продукта, но пазенето за специални случаи не е една от тях

Храна

Неизвестните истории на известните ястия: Чийзкейкът

Неизвестните истории на известните ястия: Чийзкейкът

София Павлова
07 Март 2022, 12:32

Поглед назад към кулинарното минало на един от най-обичаните десерти в света

Ресторант на годината

Дебютни времена

Дебютни времена

Бакхус
05 Март 2022, 16:03

Кои заведения са подходящи за номинация като новоизгряваща звезда в "Ресторант на годината" и какво казват предшествениците им

Хора

На обяд при Рафа Надал в Майорка

На обяд при Рафа Надал в Майорка

Ивайло Харалампиев, снимки: Rafa Nadal Academy by Movistar
13 Февруари 2022, 15:53

Ястията са с цени около 20 евро и включват типично испански, но и ястия от цял свят

Храна

Да си знаем пиците: Pepperoni

Да си знаем пиците: Pepperoni

София Павлова
08 Февруари 2022, 12:14

Прочетете откъде всъщност идва уж италианската пица

Ресторант на годината

Победителите говорят: ресторант в сегашно и бъдеще време

Победителите говорят: ресторант в сегашно и бъдеще време

Андреа Пунчева
02 Февруари 2022, 11:30

Откровена среща за старите уроци, новите тенденции, трудните гости с 5-те най-добри заведения на България

Новини

Октоподът е за възхищение, не за ядене

Октоподът е за възхищение, не за ядене

София Павлова
25 Януари 2022, 14:39

Защо е редно мястото на едно от най-интересните същества на Земята да остане във водата

Ресторант на годината

Ресторант на годината 2022: различен формат и 3 нови категории

Ресторант на годината 2022: различен формат и 3 нови категории

Андреа Пунчева
19 Януари 2022, 10:00

Церемонията по награждаването ще се проведе на 23 март 2023 г.

Ресторант на годината

От главния редактор: "Бакхус" през 2022 г.

От главния редактор: "Бакхус" през 2022 г.

Андреа Пунчева
13 Януари 2022, 16:26

Няколко думи за предстоящите събития, броеве и насоки на първото гурме списание на България

Реклама »