С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Хора

  • П(о)лан Б

    Вера Траянова, Берлин
    снимки: Ken Light 15 Март 2016, 01:34

    За една среща с Майкъл Полан в Берлин, по повод документалния филм Cooked

    Share Tweet Pin it Share
  • Напа изгуби една от легендите си

    Марина Караконова
    23 Февруари 2016, 00:48

    Почина Петър Мондави

    Share Tweet Pin it Share
  • Защо тъгува Масимо Ботура

    Ивайло Харалампиев, Мадрид
    снимки: Isabella Balena 09 Февруари 2016, 18:28

    Походът на тризвездния "Мишлен" готвач срещу разхищението на храна

    Share Tweet Pin it Share
  • Вино до доказване на противното

    Михаил Ванчев
    02 Февруари 2016, 01:27

    Пловдивският съдия Кирил Николов става професионален производител на вино

    Share Tweet Pin it Share
  • Работа насам, работа натам

    Галя Йотова
    06 Август 2015, 14:10

    Share Tweet Pin it Share
  • В какво се превръщат мечтите

    Галя Йотова
    28 Юли 2015, 16:54

    Една висока топка и една златна сватба

    Share Tweet Pin it Share
  • "...и нахранете журналистите"

    Галя Йотова
    18 Юли 2015, 03:17

    Шкембе и дуди

    Share Tweet Pin it Share
  • Баш майстори

    Галя Йотова
    07 Юли 2015, 15:49

    На обяд в работилницата

    Share Tweet Pin it Share
  • Младите готвачи - Стоян Караиванов

    Елица Добринова
    19 Юни 2015, 16:56

    Share Tweet Pin it Share
  • Талантливият мистър Чау

    Краси Генова
    снимки: Архив 10 Март 2015, 11:39

    Известният ресторантьор Майкъл Чау, създател на веригата Mr. Chow, лекува травмите си от миналото с рисуване и пекински специалитети

    Share Tweet Pin it Share
  • Жан-Люк Тюневен: От гаражното вино до гран крю за 20 години

    Михаил Ванчев
    22 Юли 2014, 13:17

    Или какво сподели пред "Бакхус" колоритният собственик на Шато Валандро в Сен Емилийон, Бордо - изба, в която стават чудеса

    Share Tweet Pin it Share
  • Дейвид Бабич: Не бързайте с местните сортове, първо наложете България като име

    Ани Коджаиванова
    снимки: Bibendum 25 Юни 2014, 12:26

    Генералният мениджър на винарска изба Babich, Нова Зеландия, сподели с "Бакхус" мисли за феномена совиньон блан, за новозеландския грюнер велтлинер, органичното производство, световните пазари и как България би могла да намери мястото си на тях.

    Share Tweet Pin it Share
  • Левовете в Славянци

    Росица Илиева
    снимки: Драгомир Ушев 23 Юни 2014, 22:05

    Всеки любител на вино, който някога е стъпвал във френска, италианска или пък калифорнийска винарна знае, че лайфстайлът продава. Хиляди трябва да са избите, които кокетират с това забележително средство за маркетинг. Широката дървена маса в градината, рустикалните пейки, покривките на цветя, и най-вече темпото на бавната дегустация в сенките на дърветата или в елегантните салони на избите, правят виното желано. Като че с бутилка от него човек си взима и малко от този блажен живот

    Share Tweet Pin it Share
  • Мъж на много гледни точки

    Албена Шкодрова
    снимки: Велко Ангелов 23 Юни 2014, 21:52

    "Колкото и добро вино да правим, както и да го рекламираме, в крайна сметка трябва да имаме един добър завършен продукт и той е България", казва новият председател на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев

    Share Tweet Pin it Share
  • Хранене & време

    Райчо Пожарлиев
    снимки: Shutterstock 22 Юни 2014, 01:08

    "Преходът от количество в качество [в храната] превръща лакомията в апетит." "Щастливото хранене е толкова плътно самозатворено в себе си, че да упреквате някого, че съсредоточено се храни, е все едно да му натяквате, че диша учестено." "В храненето има нещо изначално нечовешко, с неговите природни ритми на глад и ситост. Но човекът го облагородява и в крайна сметка го превръща в източник на пъстро и смислено преживяване на времето, дори в инструмент за неговия контрол." Тези изящни и забавно-интересни мисли са на Райчо Пожарлиев, българският философ, който неотдавна издаде "Философия на храненето"

    Share Tweet Pin it Share
  • Момиче на име Джак

    Бакхус
    20 Февруари 2014, 16:47

    Историята на безработната самотна майка, която пише в блога си какво е да си беден и как да се прехранваш, когато разполагаш с малко, заинтересува Холивуд

    Share Tweet Pin it Share
  • Какво стои зад успеха на "Бритос"?

    Василена Мирчева
    снимки: Интеримидж 18 Февруари 2014, 15:42

    Габриела Попова, собственик и управител на пивоварна "Бритос": Изборът на бира до голяма степен е и емоционален; усещането за принадлежност, което продуктът и марката провокират у потребителя, са важни за него.

    Share Tweet Pin it Share
  • Баронеса Ротшилд с престижно отличие за цялостна дейност

    Бакхус
    03 Декември 2013, 15:37

    Баронеса Филипин дьо Ротшилд е първата жена отличена за цялостен принос от Института на Майсторите на Виното

    Share Tweet Pin it Share
  • Meet the Girls

    Бакхус
    25 Октомври 2013, 13:45

    Гергана Крикорян, Дора Колева и Антоанета Михова - три жени с влияние във Винпром Ямбол

    Share Tweet Pin it Share
  • Човек на път към перфектната кухня

    Елица Ангелова, фотограф Велко Ангелов
    25 Октомври 2013, 13:26

    Защо Димитър Дамянов избра ресторант в София пред Noma, Le Gavroche, The Fat Duck, Arzak.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »