Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
За една среща с Майкъл Полан в Берлин, по повод документалния филм Cooked
Почина Петър Мондави
Походът на тризвездния "Мишлен" готвач срещу разхищението на храна
Пловдивският съдия Кирил Николов става професионален производител на вино
Една висока топка и една златна сватба
Шкембе и дуди
На обяд в работилницата
Известният ресторантьор Майкъл Чау, създател на веригата Mr. Chow, лекува травмите си от миналото с рисуване и пекински специалитети
Или какво сподели пред "Бакхус" колоритният собственик на Шато Валандро в Сен Емилийон, Бордо - изба, в която стават чудеса
Генералният мениджър на винарска изба Babich, Нова Зеландия, сподели с "Бакхус" мисли за феномена совиньон блан, за новозеландския грюнер велтлинер, органичното производство, световните пазари и как България би могла да намери мястото си на тях.
Всеки любител на вино, който някога е стъпвал във френска, италианска или пък калифорнийска винарна знае, че лайфстайлът продава. Хиляди трябва да са избите, които кокетират с това забележително средство за маркетинг. Широката дървена маса в градината, рустикалните пейки, покривките на цветя, и най-вече темпото на бавната дегустация в сенките на дърветата или в елегантните салони на избите, правят виното желано. Като че с бутилка от него човек си взима и малко от този блажен живот
"Колкото и добро вино да правим, както и да го рекламираме, в крайна сметка трябва да имаме един добър завършен продукт и той е България", казва новият председател на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев
"Преходът от количество в качество [в храната] превръща лакомията в апетит." "Щастливото хранене е толкова плътно самозатворено в себе си, че да упреквате някого, че съсредоточено се храни, е все едно да му натяквате, че диша учестено." "В храненето има нещо изначално нечовешко, с неговите природни ритми на глад и ситост. Но човекът го облагородява и в крайна сметка го превръща в източник на пъстро и смислено преживяване на времето, дори в инструмент за неговия контрол." Тези изящни и забавно-интересни мисли са на Райчо Пожарлиев, българският философ, който неотдавна издаде "Философия на храненето"
Историята на безработната самотна майка, която пише в блога си какво е да си беден и как да се прехранваш, когато разполагаш с малко, заинтересува Холивуд
Габриела Попова, собственик и управител на пивоварна "Бритос": Изборът на бира до голяма степен е и емоционален; усещането за принадлежност, което продуктът и марката провокират у потребителя, са важни за него.
Баронеса Филипин дьо Ротшилд е първата жена отличена за цялостен принос от Института на Майсторите на Виното
Гергана Крикорян, Дора Колева и Антоанета Михова - три жени с влияние във Винпром Ямбол
Защо Димитър Дамянов избра ресторант в София пред Noma, Le Gavroche, The Fat Duck, Arzak.