Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Един уважаващ себе си дъблинчанин, посланикът на Ирландия празнува Блумсдей, в която и точка на света да го завари 16 юни. От няколко години това става в България
"Вечерята е малка пиеса. Стаята, покривката, приборите са част от декора. Главните действащи лица са хората около масата и храната."
Човек никога не знае кога ще свърши вечерята, казва бившият министър на образованието, в момента обитател на адвокатска кантора в духа на Моби Дик.
Животът на един мъж от Шираз, поделен между черно-бялата фотография и ярките аромати на персийската кухня
Храната и джазът си приличат. И двете могат да бъдат трудно смилаеми, но влезеш ли в техните вселени, няма връщане назад, казва водещата на "Следобедни импровизации" по Джаз FM
Пораснало дете на някогашни хипита, канадската журналистка донесе в България здравословното хранене и своя дял от концепцията на софийския ресторант CRU
Мачът между Стария и Новия винени светове е с постоянно удължаване на времето и биене на дузпи, казва сомелиер N1 на Великобритания
Един така дискретен французин, който с лекота изтрива границите и придава ново измерение на традициите на добрата френска кухня, като ги яправи еднакво достъпни за арабски шейхове и за провинциални домакини. Всъщност какво означава "традициите на добрата френска кухня"? Дори за това кога се сервира салатата има повече от едно мнение, обяснява той.
"Като бях малък си представях, че светът е едно голямо лозе...", казва най-известният френски технолог, работил върху български вина.
Кубинец, който никога не е стъпвал в Куба, но сякаш винаги е живял там - фамилното име на Енрике Комас Бакарди, наследник на един от най-популярните брандове ром в света, обяснява парадоксите в живота му.
Какво може да накара човек да се откаже от приключението "мироопазваща мисия на ООН в Израел и Ливан"? Блажен живот в "Домейн Отт". Лета, които минават с чаша блан дьо блан в ръка, между плажовете на Кан, Сен Тропе и имението на избата на брега на морето Кло Мирей. Есени из лозята на Прованс, спокойни обяди със семейство Отт и в останалото време - кръстосване на планетата, съпроводено от непрестанния шум на издърпвани от бутилките тапи.
Между опитите с малко известни български сортове и вината-икони на Тоскана, Стойчо Стоев пише стихове и мисли за виното като за най-романтичната страна на своя живот
Собственик на две изби - "Телиш" и новопостроената перла в короната на българското винарство "Кастра Рубра", Жайр Агопян е човек с интригуваща и заплетена история. Някак напомня на интензивна подправка - в малки дози приятна, придаваща незабравим вкус.
Анна Ташкова, "Вила Хисар" и "Вила Любимец" направи възможна българската сира.
Най-известният "летящ уайнмейкър", най-прочутият винен консултант, неуморен винар, човекът, създал най-много вина, оценени със 100 точки - това са епитетите, които човек най-често може да чуе, като стане дума за французина Мишел Ролан.
Един ресторант не би бил това, което е без шеф-готвача. Именно той вдъхва живот на всяка кухня, а кухнята е душата на ресторанта. Човекът, който стои зад успеха на Gourmet Club Classic, носителя на наградата "Ресторант на годината Бакхус - Chivas Regal" за 2007 г. се казва Димо Димов.
Открит неотдавна, шокиращо луксозният Терминал 5 на лондонското летище "Хийтроу" прикова вниманието към нова тенденция - възвръщане към пътуването като луксозно преживяване сред авиокомпаниите на Западното полукълбо.
Какво правите, ако сервитьорът не ви връща дължимото ресто?
Актьорството е неразделна част от живота му. Но има и други занимания. Обича да готви всякаква кухня и обожава да измисля коктейли. В няколко столични заведения авторските му коктейли са част от менюто.