Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
"По-скоро празните" чаши в живота й са само тези, от които е изпито виното
Притиснат между вкусовете на клиентите и професионалните си принципи, носителят на националната готварска купа Петър Йоргов готви сложни ястия с прости имена
Това е една от длъжностите на Стефан Ганчев в камарата. Звучи като мечтаната работа, но ако станете свидетел на поне една малка част от процеса, ще пожелаете своята си работа обратно. Да се организира празненство за 2000 гости, сред които хора от бизнеса, политиката, дипломати и известни личности. За традицията, идеята, гостите и виното разговаряме с човека, който носи отговорността за едно от най-големите светски събития у нас – приема по случай младото божоле.
Сър Джордж Фистонич е истинска знаменитост в света на виното. Произхождащ от сравнително бедно семейство на източноевропейски емигранти, той успява съвсем сам да създаде и да наложи като световно разпознаваем бранд своето новозеландско вино. Вече над 50 години на пазара и безброй награди по-късно, този винар продължава да вдъхновява. В разговора ни с него страст беше най-често споменаваната дума. Страстта към виното - от засаждането на лозата до последната глътка, към виното като начин на живот
Една среща със Стефан Дюлайе, председател на Френско-българската търговска камара, с когото разговаряме за младото божоле, голямото френско парти, което камарата ежегодно организира, за бизнеса и за България като място, което той нарича "нашата страна". Срещаме се и със Стефан Ганчев – мениджър бизнес развитие в камарата и главен отговорник за събитието за младото божоле. Той ни разказа за предизивикателството да създадеш малко френско селце, и то не къде а в сърцето на соц мастодонта НДК, което да приютява близо 2000 бизнес гости и да пренася френската традиция по най-автентичния начин.
Едно интервю с Марко Гарджуло за това да си журналист, винен любител и най-вече главен готвач, да носиш родината във вените си и да я откриваш в ароматите и съставките навсякъде по света. За италианската кухня като пощенска картичка и истински вкусните италиански ястия.
Надникване в кухнята на един от най-уважаваните готвачи в света през един от най-престижните европейски кинофестивали
С име на музикант и с вид на ръгбист, австралиецът Крис Морисън е избрал третия път - виното. И не е сбъркал: днес той е сред признатите сомелиери на Петия континент и използва насъбрания през годините опит вече извън ресторантите - като глобален посланик на виното. Австралийското, разбира се.
България в очите и устите на осем свои хора, родени другаде
Писателят, обичащ краткостта в изказа и разказа, описва страната си Израел като питка, отношението си към храната - като снизходително, а любимите ястия - като истории
Продуцирала "Минаваш през мен" на "Каризма" и превърнала сънищата на много хора в реалност, тази млада жена е известна с шлифован вкус и неудържима фантазия. Сега вече и в кухнята
Минималистични или като райски птици, етикетите на българските вина обикновено се стремят към крайности. Защото, казва водещият дизайнер Йордан Желев, там има повече свобода
Кулинарните кошмари и блянове на един национален състезател по боулинг
Един от най-добрите суши-майстори у нас за живите змиорки, японските мотори, сакето с вкус на риба фугу и кулинарните му увлечения, обединяващи всичко
От "Винария 2011" Бойка Стоева от "Винпром Русе" си тръгна с наградата "Енолог на годината" за най-обективни оценки
Една жена, за която зеленчуците са персонажи, а храната е лесен вход към света, незабавно успокоение, дреха на енергията на човека, който я приготвя
Ако не можех да пия вино, животът ми би бил истинско бедствие, казва един от собствениците на новозеландската Babich. Все едно да произвеждаш Ferrari и никога да не можеш да подкараш едно от тях
Теодор Попов, регионален директор за Източна Европа и Скандинавия на американския винен гигант Gallo, се колебае дали е по-добре да бъде описан като "гастроном с космополитни наклонности", или като "космополит, завладян от гастрономически слабости". Хубавото вино за него е синоним за кариера, но пък и кариерата – на хубаво вино, а добрата храна идва като допълнение, за да даде познатата класика: професионален бонвиван екстра качество
Коста Канариев, бивш мореплавател и един от малкото българи пренасяли Олимпийския огън, - днес завладява територии за българското вино. Управлява търговията на две големи български изби и има много аргументи защо не е толкова лошо да си "голям" във времето на "малките"
Безплатен обяд не само има, но и той може да бъде много приятен, сочи опитът на един французин – изпълнителния директор ра Accor Services в България