С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Хора

  • Всички говорят за Галина Нифору

    Ани Коджаиванов
    снимки: Красимир Юскеселиев 20 Май 2013, 13:30

    "По-скоро празните" чаши в живота й са само тези, от които е изпито виното

    Share Tweet Pin it Share
  • Гурме под прикритие

    Албена Шкодрова
    20 Май 2013, 13:28

    Притиснат между вкусовете на клиентите и професионалните си принципи, носителят на националната готварска купа Петър Йоргов готви сложни ястия с прости имена

    Share Tweet Pin it Share
  • Младото божоле е идеалният френски повод

    Радмила Христова
    снимки: Димитър Кьосемарлиев 20 Декември 2012, 22:33

    Това е една от длъжностите на Стефан Ганчев в камарата. Звучи като мечтаната работа, но ако станете свидетел на поне една малка част от процеса, ще пожелаете своята си работа обратно. Да се организира празненство за 2000 гости, сред които хора от бизнеса, политиката, дипломати и известни личности. За традицията, идеята, гостите и виното разговаряме с човека, който носи отговорността за едно от най-големите светски събития у нас – приема по случай младото божоле.

    Share Tweet Pin it Share
  • Страст и бизнес

    Петър Стоянов
    снимки: Цветелина Вутова 20 Декември 2012, 13:19

    Сър Джордж Фистонич е истинска знаменитост в света на виното. Произхождащ от сравнително бедно семейство на източноевропейски емигранти, той успява съвсем сам да създаде и да наложи като световно разпознаваем бранд своето новозеландско вино. Вече над 50 години на пазара и безброй награди по-късно, този винар продължава да вдъхновява. В разговора ни с него страст беше най-често споменаваната дума. Страстта към виното - от засаждането на лозата до последната глътка, към виното като начин на живот

    Share Tweet Pin it Share
  • Младото божоле и старата френска традиция

    Радмила Христова
    снимки: Цветелина Белутова 20 Декември 2012, 12:25

    Една среща със Стефан Дюлайе, председател на Френско-българската търговска камара, с когото разговаряме за младото божоле, голямото френско парти, което камарата ежегодно организира, за бизнеса и за България като място, което той нарича "нашата страна". Срещаме се и със Стефан Ганчев – мениджър бизнес развитие в камарата и главен отговорник за събитието за младото божоле. Той ни разказа за предизивикателството да създадеш малко френско селце, и то не къде а в сърцето на соц мастодонта НДК, което да приютява близо 2000 бизнес гости и да пренася френската традиция по най-автентичния начин.

    Share Tweet Pin it Share
  • Марко и вкусът на Италия

    Радмила Христова
    снимки: Цветелина Белутова 21 Октомври 2012, 14:27

    Едно интервю с Марко Гарджуло за това да си журналист, винен любител и най-вече главен готвач, да носиш родината във вените си и да я откриваш в ароматите и съставките навсякъде по света. За италианската кухня като пощенска картичка и истински вкусните италиански ястия.

    Share Tweet Pin it Share
  • А това какво е?

    текст Нева Мичева, Сан Себастиан
    снимки: СС 16 Декември 2011, 20:21

    Надникване в кухнята на един от най-уважаваните готвачи в света през един от най-престижните европейски кинофестивали

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Крис Морисън

    Дария Манова
    снимки: Цветелина Белутова 16 Декември 2011, 20:09

    С име на музикант и с вид на ръгбист, австралиецът Крис Морисън е избрал третия път - виното. И не е сбъркал: днес той е сред признатите сомелиери на Петия континент и използва насъбрания през годините опит вече извън ресторантите - като глобален посланик на виното. Австралийското, разбира се.

    Share Tweet Pin it Share
  • Любов, груба сила и айде activities

    Текст: Нева Мичева, фотография: лични архиви
    снимки: лични архиви и Шатърсток 24 Октомври 2011, 13:17

    България в очите и устите на осем свои хора, родени другаде

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Етгар Керет

    текст Нева Мичева, фотография Янай Йахиел
    снимки: Bacchus 24 Октомври 2011, 13:06

    Писателят, обичащ краткостта в изказа и разказа, описва страната си Израел като питка, отношението си към храната - като снизходително, а любимите ястия - като истории

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на… Христина Ванчева

    текст Пепа Витанова
    снимки: Красимир Юскеселиев 16 Септември 2011, 18:10

    Продуцирала "Минаваш през мен" на "Каризма" и превърнала сънищата на много хора в реалност, тази млада жена е известна с шлифован вкус и неудържима фантазия. Сега вече и в кухнята

    Share Tweet Pin it Share
  • Някои ги предпочитат екстремни

    Албена Шкодрова
    13 Септември 2011, 21:50

    Минималистични или като райски птици, етикетите на българските вина обикновено се стремят към крайности. Защото, казва водещият дизайнер Йордан Желев, там има повече свобода

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Цветан Ангелов

    текст Христо Кьосев, фотография Цветелина Ангелова
    снимки: Цветелина Белутова 15 Юли 2011, 14:09

    Кулинарните кошмари и блянове на един национален състезател по боулинг

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Петър Михалчев

    текст Деница Каменова , фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 25 Май 2011, 12:24

    Един от най-добрите суши-майстори у нас за живите змиорки, японските мотори, сакето с вкус на риба фугу и кулинарните му увлечения, обединяващи всичко

    Share Tweet Pin it Share
  • Прецизно небце зад мека усмивка

    текст Ясен Бориславов, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 25 Май 2011, 11:41

    От "Винария 2011" Бойка Стоева от "Винпром Русе" си тръгна с наградата "Енолог на годината" за най-обективни оценки

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Виргиния Захариева

    текст Мария Касимова, фотография Флавио Бонети
    снимки: Флавио Бонети 24 Ноември 2010, 12:34

    Една жена, за която зеленчуците са персонажи, а храната е лесен вход към света, незабавно успокоение, дреха на енергията на човека, който я приготвя

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Дейвид Бабич

    текст Боряна Джамбазова, фотография Цветелина Белутова
    снимки: Цветелина Ангелова 18 Октомври 2010, 11:53

    Ако не можех да пия вино, животът ми би бил истинско бедствие, казва един от собствениците на новозеландската Babich. Все едно да произвеждаш Ferrari и никога да не можеш да подкараш едно от тях

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Теодор Попов

    текст Дария Манова, фотография Цветелина Белутова
    снимки: Цветелина Ангелова 17 Септември 2010, 11:47

    Теодор Попов, регионален директор за Източна Европа и Скандинавия на американския винен гигант Gallo, се колебае дали е по-добре да бъде описан като "гастроном с космополитни наклонности", или като "космополит, завладян от гастрономически слабости". Хубавото вино за него е синоним за кариера, но пък и кариерата – на хубаво вино, а добрата храна идва като допълнение, за да даде познатата класика: професионален бонвиван екстра качество

    Share Tweet Pin it Share
  • С 25 възела към хоризонта

    текст Фани Тодорова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 26 Юли 2010, 12:08

    Коста Канариев, бивш мореплавател и един от малкото българи пренасяли Олимпийския огън, - днес завладява територии за българското вино. Управлява търговията на две големи български изби и има много аргументи защо не е толкова лошо да си "голям" във времето на "малките"

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Ерве Комбал

    текст Марина Караконова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 26 Юли 2010, 11:17

    Безплатен обяд не само има, но и той може да бъде много приятен, сочи опитът на един французин – изпълнителния директор ра Accor Services в България

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »