С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Шеф Марко Стабиле: модерното лице на тосканските традиции

Снимки: Людмила Мусатова
10 Май 2018, 12:56
Share Tweet Pin it Share
    Бакхус: Г-н Стабиле, вие сте постигнал мечтата за повечето шеф-готвачи по света - да имате свой собствен ресторант, като дори имате и една звезда Мишлен. Какъв беше пътят, който извървяхте, за да стигнете дотук?Марко Стабиле: Още от първия момент, в който започнах да се занимавам професионално с готвене, мечтаех да създавам много вкусна и красива храна. Представях си усмивките на хората, които опитват ястията ми. Крайната ми цел винаги е била да оставям такива спомени у хората с храната си, каквито моята майка и баба са оставили у мен. Затова започнах да работя много, много усърдно - не си оставях време за нищо друго. След 25 години в различни ресторанти (но никога хотел!), реших че е дошло време да отворя собствено заведение. През 2005 г. вече имах екипа, с който да създада тази моя мечта и след 6 години на творене и много труд получихме първата си звезда Мишлен. Това беше една красива и сладка награда, която ми даде тласък да продължа да творя и да мечтая за следващата стъпка.На снимката: Яйцето, яйцата, кокошката: ритуалите на тосканската баба - едно ястие, вдъхновено от детството на шеф Стабиле и кухнята на баба му. Той е израстнал близо до морето и баба му е имала редица рецепти, които са съчетавали вкусовете на полето и средиземноморието.
2/7 снимки в галерията Бакхус: Г-н Стабиле, вие сте постигнал мечтата за повечето шеф-готвачи по света - да имате свой собствен ресторант, като дори имате и една звезда Мишлен. Какъв беше пътят, който извървяхте, за да стигнете дотук?

Марко Стабиле: Още от първия момент, в който започнах да се занимавам професионално с готвене, мечтаех да създавам много вкусна и красива храна. Представях си усмивките на хората, които опитват ястията ми. Крайната ми цел винаги е била да оставям такива спомени у хората с храната си, каквито моята майка и баба са оставили у мен. Затова започнах да работя много, много усърдно - не си оставях време за нищо друго. След 25 години в различни ресторанти (но никога хотел!), реших че е дошло време да отворя собствено заведение. През 2005 г. вече имах екипа, с който да създада тази моя мечта и след 6 години на творене и много труд получихме първата си звезда Мишлен. Това беше една красива и сладка награда, която ми даде тласък да продължа да творя и да мечтая за следващата стъпка.

На снимката: Яйцето, яйцата, кокошката: ритуалите на тосканската баба - едно ястие, вдъхновено от детството на шеф Стабиле и кухнята на баба му. Той е израстнал близо до морето и баба му е имала редица рецепти, които са съчетавали вкусовете на полето и средиземноморието.

Реклама »