С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Коледата възможна

Бакхус
07 Декември 2018, 15:13
Share Tweet Pin it Share
    Кристина Ошанова, собственик на SupaStarSupa Боб(За 4-6 порции)500 г боб се кисне от предния ден (сменя му се водата при възможност 1-2 пъти),слага се да се вари (само бобът), когато кипне, му се сменя водата отново,слагаме го отново да се вари, като му прибавяме 1 голяма глава лук, 100 г целина (глава или стрък), 1-2 зелени чушки (по желание), 2 (около 200 г) моркова и 1/2 връзка пресен (или сух) джоджен.Изпичаме (на тиган) 2-3 червени чушки, които също се нарязват и прибавят към боба.Когато се свари, настъргваме 2 домата, прибавяме ги към супата заедно с още пресен джоджен, сол, черен пипер и подправки по избор (чубрица, копър) и оставяме да ври още 10 - 15 минути.Накрая се запържва около 100 г масло с 1-2 чаени лъжички червен пипер и полученото се прибавя към супата. При желание за напълно постен боб се залива само със зехтин.
3/6 снимки в галерията Кристина Ошанова, собственик на SupaStar

Supa Боб
(За 4-6 порции)

500 г боб се кисне от предния ден (сменя му се водата при възможност 1-2 пъти),
слага се да се вари (само бобът), когато кипне, му се сменя водата отново,
слагаме го отново да се вари, като му прибавяме 1 голяма глава лук, 100 г целина (глава или стрък), 1-2 зелени чушки (по желание), 2 (около 200 г) моркова и 1/2 връзка пресен (или сух) джоджен.

Изпичаме (на тиган) 2-3 червени чушки, които също се нарязват и прибавят към боба.

Когато се свари, настъргваме 2 домата, прибавяме ги към супата заедно с още пресен джоджен, сол, черен пипер и подправки по избор (чубрица, копър) и оставяме да ври още 10 - 15 минути.

Накрая се запържва около 100 г масло с 1-2 чаени лъжички червен пипер и полученото се прибавя към супата. При желание за напълно постен боб се залива само със зехтин.

Реклама »