С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Коледата възможна

Бакхус
07 Декември 2018, 15:13
Share Tweet Pin it Share
    Генади Велчев, главен готвач на демонстрационен ресторант ShowHowПълнени сухи чушки с лук и ориз(Необходими продукти за 5 порции)10 бр сухи чушки380 г ориз900 стар лук5 скилидки чесън2 бр дафинов лист1-2 чаени лъжички червен пипер70 мл олио1 супена лъжица чубрица –1 кафена лъжичка черен пиперНачин на приготвяне:Почистете и измийте добре ориза, а лука почистете и нарежете на полумесеци. В тенджера изсипете подготвеното олио, след което, като загрее мазнината, сложете нарязания лук да се задуши за около 2-3 мин.След това към лука добавете ориза и ситно нарязания чесън, запържете още 1-2 мин.Накрая овкусете с червения пипер, черния пипер, дафиновия лист и чубрицата.Разбъркайте и добавете вода със съотношение 1 ориз към 2 вода и сол на вкус, намалете котлона и оставете ориза на слаб огън, докато набъбне, като го разбърквайте от време на време.Напълнете чушките с получилата се плънка и ги наредете в тава.Долейте вода почти да покрие чушките и прибавете щипка сол. Поставете тавата във фурната на 150 - 160 градуса за около 30 - 40 мин.
2/6 снимки в галерията Генади Велчев, главен готвач на демонстрационен ресторант ShowHow

Пълнени сухи чушки с лук и ориз
(Необходими продукти за 5 порции)

10 бр сухи чушки
380 г ориз
900 стар лук
5 скилидки чесън
2 бр дафинов лист
1-2 чаени лъжички червен пипер
70 мл олио
1 супена лъжица чубрица –
1 кафена лъжичка черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте добре ориза, а лука почистете и нарежете на полумесеци. В тенджера изсипете подготвеното олио, след което, като загрее мазнината, сложете нарязания лук да се задуши за около 2-3 мин.

След това към лука добавете ориза и ситно нарязания чесън, запържете още 1-2 мин.

Накрая овкусете с червения пипер, черния пипер, дафиновия лист и чубрицата.
Разбъркайте и добавете вода със съотношение 1 ориз към 2 вода и сол на вкус, намалете котлона и оставете ориза на слаб огън, докато набъбне, като го разбърквайте от време на време.

Напълнете чушките с получилата се плънка и ги наредете в тава.

Долейте вода почти да покрие чушките и прибавете щипка сол. Поставете тавата във фурната на 150 - 160 градуса за около 30 - 40 мин.

Реклама »