С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Коледата възможна

Бакхус
07 Декември 2018, 15:13
Share Tweet Pin it Share
    Павел Павлов, шеф-сладкар и водещ на ТV предаване по 24KitchenКоледен ябълков сладкиш с маслени трохи(За 9 порции, 30 минути)За основата:100 г брашно50 г захар5 г бакпулвер5 г канела1 щипка сол90 г прясно мляко70 г олио1 яйце10 г ванилова захарза ябълките:2 големи ябълки25 г захар5 г канеласокът от 1/2 лимонЗа трохите:75 г кафява захар75 г бяла захар5 г канела115 г краве масло (студено)190 г брашно1 щипка солНачин на приготвяне:1. За основата в купа смесете брашното, бялата захар, ваниловата захар, канелата и бакпулвера. Прибавете мляко, олиото, яйцето и разбивайте с телена бъркалка, докато се получи хомогенна смес. Поръсете с щипка сол и разбъркайте.2. Нарежете ябълките на дребни кубчета. Разбърквайте ги със захарта, канелата и лимоновия сок.3. За трохите сипете брашното в купата на миксера, прибавете нарязаното на кубчета масло, двата вида захар, канелата и солта. Разбийте, докато се получат маслени трохи.4. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). Намажете тава с размер 25x25 см с масло и я поръсете с брашно.5. Разпределете равномерно на дъното тестото за основата. Отгоре сложете ябълките и заравнете. Поръсете с маслените трохи, отново заравнете. Печете сладкиша 25 - 30 минути.
5/6 снимки в галерията Павел Павлов, шеф-сладкар и водещ на ТV предаване по 24Kitchen

Коледен ябълков сладкиш с маслени трохи
(За 9 порции, 30 минути)

За основата:
100 г брашно
50 г захар
5 г бакпулвер
5 г канела
1 щипка сол
90 г прясно мляко
70 г олио
1 яйце
10 г ванилова захар
за ябълките:
2 големи ябълки
25 г захар
5 г канела
сокът от 1/2 лимон

За трохите:
75 г кафява захар
75 г бяла захар
5 г канела
115 г краве масло (студено)
190 г брашно
1 щипка сол

Начин на приготвяне:
1. За основата в купа смесете брашното, бялата захар, ваниловата захар, канелата и бакпулвера. Прибавете мляко, олиото, яйцето и разбивайте с телена бъркалка, докато се получи хомогенна смес. Поръсете с щипка сол и разбъркайте.

2. Нарежете ябълките на дребни кубчета. Разбърквайте ги със захарта, канелата и лимоновия сок.

3. За трохите сипете брашното в купата на миксера, прибавете нарязаното на кубчета масло, двата вида захар, канелата и солта. Разбийте, докато се получат маслени трохи.

4. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). Намажете тава с размер 25x25 см с масло и я поръсете с брашно.

5. Разпределете равномерно на дъното тестото за основата. Отгоре сложете ябълките и заравнете. Поръсете с маслените трохи, отново заравнете. Печете сладкиша 25 - 30 минути.

Реклама »