С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Коледата възможна

Бакхус
07 Декември 2018, 15:13
Share Tweet Pin it Share
    Джиджи Лагадинова, главен редактор "Бакхус"Асеновградски сармички(За 6-8 порции)Продукти:1 кг свинска кайма от флейка или плешка+ свински ребра за подложка1 кафена чашка бял ориз1/2 водна чаша слънчогледово олио2 глави кисело зеле с тънки листаЧервен пиперЧерен пиперКимионСол на вкусНачин на приготвяне:Каймата се овкусява щедро с подправките, като кимионът трябва да преобладава, и се омесва хубаво с олиото и ориза.Киселото зеле се изцежда и отделяте листо по листо, като от всяко листо се изрязват твърдите части и жилките. След това листото се реже на две или три, в зависимост от това колко малки искате да бъдат сармичките. Колкото по-малки, толкова по-добре.Върху всяко парченце зелево листо се слага от каймата в центъра и се увива, след което стискате леко в юмрук, за да добие форма и да залепнат краищата по-добре.Готовите сармички се нареждат в тенджера с покрито дъно от няколко зелеви листа и свинските ребра.След като се напълни тенджерата, захлупвате сармите с чиния и заливате с вряла вода, докато ги облее.Слагат се на слаб огън за 1:30 час или докато водата почти изври. За финал - сармичките се изсипват в керамична тава, върху тях слагате масло и запичате за 30 минути във фурна на 180 градуса.
4/6 снимки в галерията Джиджи Лагадинова, главен редактор "Бакхус"

Асеновградски сармички
(За 6-8 порции)

Продукти:
1 кг свинска кайма от флейка или плешка
+ свински ребра за подложка
1 кафена чашка бял ориз
1/2 водна чаша слънчогледово олио
2 глави кисело зеле с тънки листа
Червен пипер
Черен пипер
Кимион
Сол на вкус

Начин на приготвяне:

Каймата се овкусява щедро с подправките, като кимионът трябва да преобладава, и се омесва хубаво с олиото и ориза.

Киселото зеле се изцежда и отделяте листо по листо, като от всяко листо се изрязват твърдите части и жилките. След това листото се реже на две или три, в зависимост от това колко малки искате да бъдат сармичките. Колкото по-малки, толкова по-добре.

Върху всяко парченце зелево листо се слага от каймата в центъра и се увива, след което стискате леко в юмрук, за да добие форма и да залепнат краищата по-добре.
Готовите сармички се нареждат в тенджера с покрито дъно от няколко зелеви листа и свинските ребра.

След като се напълни тенджерата, захлупвате сармите с чиния и заливате с вряла вода, докато ги облее.

Слагат се на слаб огън за 1:30 час или докато водата почти изври. За финал - сармичките се изсипват в керамична тава, върху тях слагате масло и запичате за 30 минути във фурна на 180 градуса.

Реклама »

Реклама »