С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Ресторант на годината 2023 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino: Номинациите

Бакхус
26 Февруари 2024, 15:48
Share Tweet Pin it Share

Наградите "Ресторант на годината 2023, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 7 март на специална церемония в Hyatt Regency Sofia.

В шест от категориите гласува жури, при това не едно, а три със специализиран профил. Основното жури оценява местата, които се борят за "Ресторант на годината", "Авторски почерк", "Вкусно място", "Дебют".
Претендентите за "Вино и напитки", както и "Десерт" са посещавани от две отделни други журита.

Победителя в 2 от категориите избира публиката. Това са "Ресторант на читателите" и новата категория "Любим винен бар".

Дебют

Категорията е посветена на новоизгряващите звезди на кулинарната ни сцена и също както останалите категории изисква чистота, вкусна храна и атмосфера, която да отразява концепцията на мястото. Петте заведения са показали последователност и качество през изминалите месеци, активно допринасяйки за развитието на високата кулинария в България.

Номинираните ресторанти са:
ADOR
COOKO
Fake French
Nest
KOMAT
Вкусно място
Категорията търси местата с особено ярки вкусове и многобройни почитатели заради неизменно апетитната си храна. Журито се старае да отличи местата, на които стремежът към постигане на запомнящ се вкус е заложен в концепцията и където гостът се връща отново и отново с желание.

Номинираните ресторанти са:
СОЛ
L'Etranger
Marche
MORE Fish & Grill
Urban Soul
Вино и напитки
Специализирано жури оценява ресторантите, които попадат в тази категория. В него членовете са винени журналисти, сомелиери, бар консултанти и лектори, винени експерти. На фокус в категорията са заведения, у които се откроява отчетлив стремеж да развиват напитките си като част от едно цялостно помислено меню.

Номинираните ресторанти са:
Космос
aEstivum
Ahora
Cinecitta Osteria Italiana
Nikolas 0/360
Десерт
Целта на категорията е да даде гласност и да празнува развитието на онези места, разчитащи единствено на сладкарските си и умения, съответно активно развиващи този пазар у нас.

Номинираните сладкарници са:
Лале
Cherry by Mary
Lavene
Vanilla Kitchen
Авторски почерк
Категорията "Авторски почерк" търси ресторантите, които са открили своята ниша и се развиват особено успешно в нея. Стилът на заведението може да е всякакъв - от високите нива на френската кухня до модерна интерпретация на български и балкански вкусове, до качествена италианска или ароматна азиатска.

Номинираните ресторанти са:
Esterhasi
JAZU
Spectrum
UNICA
Valere
Ресторант на годината
Това е най-важната, престижна и сложна за оценяване категория на наградите. Тя съществува от самото им създаване през 2001 г. В журито участват готвачи, собственици на заведения (неучастващи в оценяваните), кулинарни експерти и преподаватели, кулинарни журналисти и силно запалени и пътуващи гурмани. Ресторантите, номинирани в тази категория, следва да имат достатъчно силно изявен авторски подход и визия. Те са най-яркият пример, иначе приложим навсякъде в ХоРеКа сегмента, че гостът внимателно избира къде да похарчи времето и парите си, защото в замяна на тях очаква не просто да си тръгне с пълен стомах, но по някакъв начин да бъдат задоволени всичките сетива.

Номинираните ресторанти са:
Космос
Ahora
JAZU
UNICA

Победителите във всички категории ще научим на 07.03. по време на специалната церемония.

Share Tweet Pin it Share
Коментар
  • Profile preview
    oeg561222823
    00, 31, 05 Март 2024, 00:31

    Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:---- https://use.my/man

    !

Реклама »