С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Шеф Давид Скоко за "Бакхус": Красотата на нашата кухня е в нейното разнообразие

    София Павлова
    снимки: Justin Mandel, National Geographic 16 Септември 2021, 23:53

    Интервю с хърватския шеф готвач, който посрещна Гордън Рамзи за новия сезон на "Кулинарният изследовател"

    Share Tweet Pin it Share
  • Шеф Веселин Дойков: бърза и лесна рецепта с български розов домат

    Бакхус
    14 Септември 2021, 09:39

    Един от шеф готвачите за гала вечерята "Ресторант на годината 2021, Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino" с идея за вкусен сандвич

    Share Tweet Pin it Share
  • Гласувайте за любимия си ресторант до 25 септември

    Бакхус
    13 Септември 2021, 10:41

    Подкрепете своя фаворит в годишните награди "Ресторант на годината Acqua Panna & S.Pellegrino" и спечелете кошница с подаръци

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: вкусовете, ароматите и органолептиката

    Анна Петкова
    снимки: Dana Tentis, Pexels 08 Септември 2021, 21:05

    В extra virgin летливите съединения надхвърлят 100 на брой, а и да не забравяме, че генетично записаните сортове маслини са над 1200!

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Градът е гладен и заведение дебне отвсякъде

    Андреа Пунчева, Ани Коджаиванова, Марина Караконова
    08 Септември 2021, 10:23

    Не само чашата, но и чинията следва винаги да е наполовина пълна. Разговор със 7 заведения по повод COVID мерките и бъдещето на сектора.

    Share Tweet Pin it Share
  • Чаените чудеса на Маш Митака

    Текст и снимки: Владислав Христов
    07 Септември 2021, 14:20

    На какво с най-голямо удоволствие би се отдал потъналият в нищоправене в Пловдив човек? На пиене на коктейли, разбира се!

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: На първа среща с българския морков

    Александър Кюркиев
    30 Август 2021, 16:47

    Интересното е, че морковът е възлют. Още по-интересното е, че не е морков

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Франсоа Рабле

    Владислав Христов
    снимки: Trollinho, Unsplash 23 Август 2021, 21:40

    Един от стълбовете на френската литература, той стига дотам, че създава свой собствен "раблезиански език".

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: А съседите какво ще (по)кажат?

    София Павлова
    снимки: Shutterstock 23 Август 2021, 11:56

    Кулинарни блогъри от Балканите, от които да научим туй-онуй

    Share Tweet Pin it Share
  • Снежната страна на Кейичи Ияма

    Владислав Христов
    снимки: HANSON, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons 15 Август 2021, 12:48

    На 95 г. той беше най-възрастният японски барман, а неговият коктейл Yukiguni е наследството му

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Едно кафе с ракия, моля

    Магдалена Гигова
    12 Август 2021, 11:42

    Посланикът на Албания Н. Пр. Доника Ходжа за бюреците, гозбите, виното и Ривиерата. Тяхната, разбира се, не френската

    Share Tweet Pin it Share
  • Кулинарна приказка по италиански: успехът на Cinecitta

    София Павлова
    снимки: Cinecitta 04 Август 2021, 15:51

    Световен кулинарен гид отличи ресторанта Cinecitta с две "скариди" за забележителен вкус

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: средиземноморската диета

    Анна Петкова
    снимки: Brooke Lark, Unsplash 03 Август 2021, 13:17

    От 2010 г. тя е част от нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, а има много допирни точки до традиционната ни българска кухня

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Джовани Бокачо

    Владислав Христов
    снимки: Fede Roveda, Pexels 26 Юли 2021, 11:30

    Погледнем ли днешната тосканска кухня, неминуемо ще открием храни от декамеронските истории на Бокачо.

    Share Tweet Pin it Share
  • Някои звезди са на небето, други - в балканското меню: Словения

    Бакхус
    снимки: Unsplash 14 Юли 2021, 17:32

    Словения, страна с автентични вкусове и новаторска кухня, е сред задължителните спирки на всеки пътуващ гурман тази година

    Share Tweet Pin it Share
  • 100 + 10 години достолепие

    The Residence
    13 Юли 2021, 16:37

    Какво се случва зад вратите на първия частен клуб

    Share Tweet Pin it Share
  • Някои звезди са на небето, други - в балканското меню: Хърватия

    София Павлова
    снимки: Jonathan Borba, Pexels 12 Юли 2021, 14:00

    Вдъхновени от тематиката на летния брой на Бакхус ви разхождаме из балканските ресторанти, носители на звезда Michelin

    Share Tweet Pin it Share
  • Български изби са сред отличените на тазгодишните награди на Decanter

    Бакхус
    снимки: Kelsey Knight, Unsplash 09 Юли 2021, 10:43

    DWWA отличи 14 български изби с общо 40 медала

    Share Tweet Pin it Share
  • FoodObox: втори живот за храната

    София Павлова
    29 Юни 2021, 16:29

    По-малко разхищение, по-ниска цена за потребителя - това е идеята на първото по рода си у нас мобилното приложение

    Share Tweet Pin it Share
  • Новият брой на Бакхус: Балканите - ние им принадлежим, но дали ги познаваме?

    Андреа Пунчева
    23 Юни 2021, 15:04

    Летният брой е посветен на духа на Балканите и вече може да го намерите в търговската мрежа или да го поръчате онлайн.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »