С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • ОТ БРОЯ: В името на кърито

    Марина Караконова
    снимки: Jason Leung, Unsplash 04 Март 2022, 10:49

    Малко история в дебата за расизма и колониалния произход на любимото на британците ястие

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Никос Казандзакис

    Владислав Христов
    27 Февруари 2022, 17:35

    От всеки ред гъркът възпява простите, но вселенски човешки потребности, сред които водеща роля има храната

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Twinkle, twinkle, little bar

    Петра Димитрова
    снимки: Athens Bar Show 24 Февруари 2022, 11:50

    Откритията, заради които предстои пренаписавне на учебниците по миксология, и среща с Холивуд отблизо на Athens Bar Show

    Share Tweet Pin it Share
  • 100-годишен Истанбул, сервиран

    София Павлова
    снимки: Личен архив 23 Февруари 2022, 10:20

    Поглед отвърте към легендарния ресторант, който вече 120 години събира жителите и посетителите на стар Константинопол

    Share Tweet Pin it Share
  • Мигранти с таланти представят: индийска седмица

    Мулти култи колектив
    снимки: Стефан Сучев 17 Февруари 2022, 15:13

    Судир Претап Сингх споделя с читателите ни 3 любими свои рецепти от родна Индия

    Share Tweet Pin it Share
  • Танос, супербарманът

    Андреа Пунчева
    снимки: Виктория Николова 16 Февруари 2022, 11:15

    Разговаряме с основателя на бар #14 в света Baba au Rum в Атина

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Черните перли на кулинарията - част II

    Рубен Лазарев
    снимки: Илюстрация от книгата "Кулинария:, 1955, СССР 15 Февруари 2022, 10:35

    Продължаваме по следите на един от най-желаните деликатеси в света

    Share Tweet Pin it Share
  • TEAsting: Битката на сенчитe, Китай срещу Япония

    Текст и снимки: Владислав Христов
    15 Февруари 2022, 09:43

    Започваме чаената серия с дегустация на два основни зелeни чая, а наш гид е Адриан Кумбилиев от "Чаена къща Пловдив"

    Share Tweet Pin it Share
  • Да си знаем пиците: Pepperoni

    София Павлова
    снимки: Amirali Mirhashemian, Unsplash 08 Февруари 2022, 12:14

    Прочетете откъде всъщност идва уж италианската пица

    Share Tweet Pin it Share
  • UniChef: вие ли сте новият zero шеф?

    Unilever Food Solutions
    04 Февруари 2022, 14:51

    Петото издание на кулинарната надпревара приема кандидатури до 7 февруари

    Share Tweet Pin it Share
  • 6 звезди Michelin гостуват на Банско

    Бакхус
    снимки: Gilles Marquis 01 Февруари 2022, 11:43

    Петима легендарни готвачи с общо шест звезди ще творят за гостите на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

    Share Tweet Pin it Share
  • Умами с канабис: да следваме ли примера на Тайланд

    София Павлова
    снимки: Rick Proctor, Unsplash 31 Януари 2022, 13:45

    Може ли и трябва ли България да се поучи от първата азиатска страна за готвенето с марихуана

    Share Tweet Pin it Share
  • Октоподът е за възхищение, не за ядене

    София Павлова
    снимки: Mael Balland, Unsplash 25 Януари 2022, 14:39

    Защо е редно мястото на едно от най-интересните същества на Земята да остане във водата

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Ярослав Хашек

    Владислав Христов
    снимки: Shutterstock 19 Януари 2022, 14:47

    Вижте кой е един от най-известните военни романи, чийто войници издигат в култ любовта към пръжките - символ на дома

    Share Tweet Pin it Share
  • Ресторант на годината 2022: уважение към бранша и 2 нови категории

    Андреа Пунчева
    снимки: Цветелина Белутова 19 Януари 2022, 10:00

    Церемонията по награждаването ще се проведе на 23 март 2023 г.

    Share Tweet Pin it Share
  • Тенденциите във виното за 2022

    Андреа Пунчева, София Павлова
    снимки: Rikkia Hughes, Unsplash 17 Януари 2022, 13:21

    Някои от основните релси, по които ще се движи винената индустрия през 2022 г. - в България и по света

    Share Tweet Pin it Share
  • От главния редактор: "Бакхус" през 2022 г.

    Андреа Пунчева
    13 Януари 2022, 16:26

    Няколко думи за предстоящите събития, броеве и насоки на първото гурме списание на България

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Кристиян Йончев - не просто вино, а знания и емоции

    Ани Коджаиванова
    снимки: Цветелина Белутова 12 Януари 2022, 10:14

    От 10 години семейната компания "Мулен" успешно предлага у нас подбрани вина от автентични производители от Лангедок

    Share Tweet Pin it Share
  • Руби - уникален до доказване на противното

    Владислав Христов
    11 Януари 2022, 11:39

    Рекламен трик или продукт, който заслужава нашето внимание. Вече пета година розовият шоколад събира полярни реакции

    Share Tweet Pin it Share
  • Роди се кулинарна звезда: Африка

    София Павлова
    снимки: Orphee Noubissi, dailymaverick.co.za 05 Януари 2022, 13:35

    Добрият гастрономически пример на един дълго пренебрегван континент

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »