С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Леополдо Джерборе: "Ако работата в ресторанта не ти носи наслада, по-добре не я върши"

    Любомир Бояджиев
    01 Септември 2007, 14:28

    Леополдо Джерборе е собственик на семейния ресторант Aux Routiers във Вале д’Аоста. Леополдо е човек, който много добре знае какво и как е постигнал и с радост споделя опита си. Той иска клиенти му да се чувстват като гости в ресторанта му, но държи да знаят, че домакинът е той и ако например е решил да постави някоя маса на определено място, това означава, че за него то е най-доброто. Леополдо Джерборе преподава и води различни курсове за начална подготовка на готвачи, както и майсторски класове. В момента е сред най-търсените и ценени готвачи в Италия като взима участие в различни инициативи за представяне на италианското кулинарно изкуство по света. Именно с тази цел той бе в София и разказа пред "Бакхус" за себе си.

    Share Tweet Pin it Share
  • S.Pellegrino и Aqua Panna - перфектен дует на масата

    Бакхус
    01 Септември 2007, 14:20

    Какво е общото между минералните води S.Pellegrino и Aqua Panna, освен италианският им произход? Това, че и двете са свързани много тясно със света на виното и висшата кулинария, а освен това са обявени за официални води на Международната асоциация на сомелиерите. След дълги изследвания и практически сравнения е установено, че профилът на двете води е изключително подходящ за дегустации на вино.

    Share Tweet Pin it Share
  • Летен следобед на Ситняковския пазар

    Веселина Маринова
    01 Септември 2007, 14:16

    Share Tweet Pin it Share
  • Да похапнеш в Япония

    Емил Коралов
    01 Септември 2007, 14:09

    Целта на неотдавнашното ми пътуване до Япония съвсем не беше свързана с опознаване на японските кулинарни традиции и ресторанти. Поводът беше друг, но ясно е, че по време на двуседмичния ми престой трябваше да се храня. Посетих десетина ресторанта в средната част на Япония, в района на Нагоя, които ми дадоха идея какво да очаквам, ако отида там на кулинарен туризъм. За радост, някои от ресторантите бяха истински шедьоври.

    Share Tweet Pin it Share
  • Маврудът - бранд или сорт

    Юлия Костадинова
    05 Юли 2007, 19:55

    разговор с инж. Йордан Стефанов, изпълнителен директор на "Винзавод" Асеновград

    Share Tweet Pin it Share
  • Олтрепо Павезе или италианската Бургундия

    Юлия Костадинова
    05 Юли 2007, 19:46

    Share Tweet Pin it Share
  • Къде вечерят ангелите

    Екатерина Геловска
    05 Юли 2007, 19:41

    Share Tweet Pin it Share
  • Николай Боруков - шеф-готвач и мениджър на ресторант "Фадо" в Пловдив

    Юлия Костадинова
    05 Юли 2007, 19:33

    Ники Боруков е едно от най-приятните изключения, което някак изпъква на иначе сивкавия фон на българското ресторантьорство. Защото, за да превърнеш един ресторант, разположен в индустриалната зона на Пловдив, в храм на кулинарията, се иска нещо повече от умение да готвиш. Може би точните думи тук са страст и упоритост. При това в големи дози. Ники е самоук, никога не е учил готварство в школа. Всичко се случва много случайно, в казармата, където го разпределят в кухнята и там той открива истинското си призвание. После готви в първия италиански ресторант в Пловдив и научава основата от неговия собственик - италианеца Рафаеле. Следва четене на много книги, после няколко други ресторанта, за да попадне най-накрая във "Фадо", където той е практически всичко - и готвач, и доставчик, и мениджър. Ники Боруков споделя, че всеки ден ходи на пазара, за да си избира сам продуктите, а с клиентите си е на "ти", като в едно голямо семейство. От известно време той е член и на Българската асоциация на професионалните готвачи.

    Share Tweet Pin it Share
  • За града, ресторантите и тяхната публика

    "Бакхус"
    05 Юли 2007, 19:19

    Поканихме на разговор трима утвърдени пловдивски ресторантьори: Иво Проданов - собственик на "Хемингуей" и "Скадарлия", Николай Боруков - мениджър и шеф-готвач на "Фадо" и Георги Ташев - собственик на "Хеброс", който стана и наш домакин. Те споделиха пред нас своите виждания за състоянието на ресторантите и кулинарията в своя град, както и за вкусовете на публиката. Изразихме някои негативни впечатления от средното ниво на храната в заведенията, а също и недоумението ни от оскъдицата на добри ресторанти в такова изключително място като Стария град. И мнението, че класните ресторанти в Пловдив са наистина твърде малко. Все пак това е град на панаири, бизнесът се развива и идват все повече чужденци. А има и богати пловдивчани, които пътуват.

    Share Tweet Pin it Share
  • На винен туризъм в Брестовица

    Юлия Костадинова
    05 Юли 2007, 19:15

    Share Tweet Pin it Share
  • Носталгия и възраждане сред тепетата

    "Бакхус"
    05 Юли 2007, 19:09

    Share Tweet Pin it Share
  • Димитър Киров: "Цял живот съм творил, значи съм живял страхотно"

    Любомир Бояджиев
    05 Юли 2007, 19:05

    Отдавна искахме да се срещнем с художника Димитър Киров и едва ли щеше да ни се удаде по по-подходящ случай от пловдивския брой на "Бакхус". Художникът, известен още като Ди Киро, е бил заедно с Георги Божилов, Йоан Левиев, Енчо Пиронков, Христо Стефанов част от групата творци, т. нар. пловдивска школа в българското изобразително изкуство от 60-те години. Димитър Киров има десетки изложби в България и по света и е носител на много награди и отличия, сред които и ордена на Почетния легион във Франция.

    Share Tweet Pin it Share
  • Салата с име на римски император

    Веселина Маринова
    05 Юли 2007, 18:27

    Share Tweet Pin it Share
  • Пловдивски кръчми от стария албум

    Атанас Танев, Мимо Райчев
    05 Юли 2007, 18:23

    Share Tweet Pin it Share
  • На Северната граница

    Юлия Костадинова
    05 Юли 2007, 18:15

    Share Tweet Pin it Share
  • Бъдещето е за местните сортове

    Джансиз Робинсън
    05 Юли 2007, 17:52

    Share Tweet Pin it Share
  • Огнян Цветанов: "Точният сорт на точното място"

    "Бакхус"
    05 Юли 2007, 17:44

    Share Tweet Pin it Share
  • "Mохито" - един съвършен вкус

    "Бакхус"
    05 Юли 2007, 14:05

    Share Tweet Pin it Share
  • La Pergola – съвършенство по италиански

    Жоро Иванов, шеф-готвач на българското посолство в Рим и на Грандхотел "София"
    05 Юли 2007, 13:59

    Share Tweet Pin it Share
  • Иво Върбанов: "Не е достатъчно сортът да е интересен"

    "Бакхус"
    05 Юли 2007, 13:54

    Иво Върбанов е едно от най-интересните и напредничави нови лица в българското вино, което си запазваме правото скоро да ви представим по-подробно. Известен пианист, той живее в Англия, у нас и в Италия, а освен това е изключително сериозен винен ценител. Любовтаnnnnn му към виното е действително много силна и сигурно затова от една година Иво вече притежава собствено лозе; след година-две ще видим първите му плодове.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »