С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • От амфората до барика

    Любомир Бояджиев
    01 Март 2007, 11:57

    Share Tweet Pin it Share
  • Бъчвата ли?... Не е толкова просто!

    Христо Боевски
    01 Март 2007, 11:54

    "В началото бе гроздето... Вино да не вкуси този, който дори само би си помислил да оспори тази библейска истина... А когато говорим за бъчва и вино: в началото бе дъбът... И който твърди нещо друго - просто не е в час." От автора

    Share Tweet Pin it Share
  • Епикурейска вечеря на покрива на Банкок

    Любомир Бояджиев
    01 Март 2007, 11:48

    Шестима шеф-готвачи от Европа, всички те с по три звезди от Мишлен, се бяха събрали в средата на февруари в Банкок, за да приготвят изключителна вечеря в Mezzaluna, прочутия ресторант на покрива на State Tower Building. Французите Ален Соливерес, Антоан Вестерман, Жан-Мишел Лорен, Марк Мено, германецът Хайнц Винклер и италианката Ани Феолде приготвиха 10 ястия за 40 любители на изтънчения вкус, дошли от всички краища на света. Съвсем не без основания някои се питаха дали става дума за кулинарно изкуство или за безогледно прахосничество, като се има предвид, че цената за един човек бе 25 000 долара! Трябва да се отбележи обаче, че част от приходите бяха предназначени за "Лекари без граници" и фондацията Chaipattana, създадена от краля на Тайланд.

    Share Tweet Pin it Share
  • Майкъл Бор: "Ако имах своя дестилерия щях да използвам американски дъб "

    Юлия Костадинова
    01 Март 2007, 11:43

    Майкъл Бор работи за едно от най-обичаните и популярни марки ирландски уискита в света - Jameson. Попитахме го какво е мнението на един ирландец за дъбовата дървесина в производството на уиски и за неговите евентуални заместители. Ето неговите отговори:

    Share Tweet Pin it Share
  • Алхимията между дървото и виното

    Любомир Бояджиев
    01 Март 2007, 11:38

    Share Tweet Pin it Share
  • Сушене

    Любомир Бояджиев
    01 Март 2007, 11:35

    Share Tweet Pin it Share
  • Добрите бракове

    Юлия Костадинова
    01 Март 2007, 11:30

    Share Tweet Pin it Share
  • Евродепутатите застанаха срещу предложената от Комисията в Брюксел реформа на виното

    Любомир Бояджиев
    01 Март 2007, 11:26

    Като студен душ подействаха на Европейската Комисия дебатите в европарламента по реформата на винения сектор. Когато ставаше дума за европейските вина, по време на пленарното заседание в средата на февруари, най-често споменаваните думи бяха "наследство" и "национална гордост". Еврокомисията се опитва да прокара радикални реформи в този сектор, за да го извади от сегашната криза и той да стане по-конкурентноспособен. Депутатите в Европейския парламент обаче предпочитат да защитят европейското вино и да го представят из целия свят с най-традиционните му достойнства.

    Share Tweet Pin it Share
  • С помощта на топлината

    Любомир Бояджиев
    01 Март 2007, 11:23

    Share Tweet Pin it Share
  • Дъбовият чипс - богохулство или полезна практика?

    Веселина Маринова
    01 Март 2007, 11:16

    Share Tweet Pin it Share
  • Silver Gourmet

    Веселина Маринова
    01 Февруари 2007, 16:29

    Share Tweet Pin it Share
  • Chef's

    Веселина Маринова
    01 Февруари 2007, 16:26

    Share Tweet Pin it Share
  • Gourmet Club Classic

    Юлия Костадинова
    01 Февруари 2007, 16:23

    Share Tweet Pin it Share
  • Ресторант "Талисман"

    Юлия Костадинова
    01 Февруари 2007, 16:20

    Share Tweet Pin it Share
  • "Енотека Уно"

    Любомир Бояджиев
    01 Февруари 2007, 16:17

    Share Tweet Pin it Share
  • "Вишните"

    Любомир Бояджиев
    01 Февруари 2007, 16:15

    Share Tweet Pin it Share
  • Costers del Siurana - финес и мощ в сърцето на Приорат

    Емил Коралов
    01 Февруари 2007, 16:12

    Share Tweet Pin it Share
  • Bar & Dinner Brasserie

    Юлия Костадинова
    01 Февруари 2007, 16:08

    Share Tweet Pin it Share
  • Конкурсът като процес

    Веселина Маринова
    01 Февруари 2007, 16:04

    Share Tweet Pin it Share
  • Мусала палас, ресторант на 2006 година

    Веселина Маринова
    01 Февруари 2007, 15:49

    По традиция и тази година публикуваме разговор с хората, които стоят зад успеха на победителя в конкурса "Ресторант на годината Бакхус - Chivas Regal 2006", Грандхотел "Мусала палас" във Варна. Наши събеседници са Любомир Стоянов, Maitre d'Hotel и Велин Великов, шеф-готвач.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »