С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

На по чаша

Bubbles in the Sky Vol.2: пенливо за всички

Бакхус
03 Април 2023, 10:05
Share Tweet Pin it Share

Единственото по рода си за България събитие, посветено изцяло на пенливите вина, предстои да се случи за втори път. Първото издание на BUBBLES IN THE SKY беше истинска ракета и премина с искри и фурор през софийския винен живот през октомври 2022, а зад него стоят три винени дами: Ирина Софранова, Кристина Маркова и Яна Петкова.

Публиката не спря да пита: "Кога пак?". Затова организаторите не губят време и канят отново винената публика на второто издание.

Организатори отново са Avinissima Wine & Food Consulting и Крис Маркова, посветили голяма част от своите дни и нощи на пенливото вино. "От десетилетие работим за това вината с балончета да бъдат все по-добре разбирани и обичани от публика и професионалисти, и с удоволствие можем да кажем, че вече виждаме резултати", споделят те.

Обявявани през вековете за любими на кралските особи, пенливите вина често внушават респект у винените ценители. За щастие, през последните години по-лекият и разбираем стил на кава, просеко и Pet-Nat печели много поддръжници за пенливата кауза и тези вина вече са неизменна част от всекидневието на градската публика по света.

Събитието отново ще бъде на една от най-свежите градски локации - Rooftop Pool & Bar на Kitchen 59 - където посетителите ще имат възможност да опитат над 100 пенливи вина от всяка стилистика: български реколтови и NV пенливи по класическа технология, Pet-Nat-и, премиер и гран крюта от Шампан, стопроцентово пино мьоние, кремани, представители на Италия - франчакорта, на Испания - кава, пенливи от Европа по класическа технология - Австрия, Португалия, Хърватия и много просеко в най-добрата му светлина. Пенливите вина са истински перли във винената корона и Бакхус подкрепя усилията за тяхното популяризиране.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »